Ένα ακόμη biscotto workshop με θέμα το ρόλο της ενσυναίσθησης στις σχέσεις θα πραγματοποιηθεί τη Δευτέρα 6 Μαΐου στο biscotto coffee+ στο εμπορικό κέντρο Mediterranenan Cosmos.

Ενσυναίσθηση
Τι είναι;
Πως την αποκτούμε;
Τι πρέπει να κάνουμε;

Στη σημερινή εποχή οι άνθρωποι όλο και περισσότερο κλείνονται στον εαυτό τους και δυσκολεύονται να επικοινωνήσουν με τον έξω κόσμο. Ενώ οι άνθρωποι γεννιούνται από σχέσεις και αναπτύσσονται μέσα από αυτές, ο αριθμός αυτών που ζουν μόνοι και αποξενωμένοι ολοένα και αυξάνεται. Ο φόβος του να εκτεθούν και η αμηχανία για τη διαφορετικότητα που αισθάνονται μέσα τους όλο και περισσότεροι άνθρωποι, γίνονται εμπόδια για τη ζωή που θέλουν. Αυτό που έχουν ανάγκη, δεν πρέπει να το έχουν… Αυτοί που είναι, δεν πρέπει να είναι.. και έτσι πολλοί χάνονται μέσα στην ανυπαρξία και χάνουν στο τέλος τον εαυτό τους. Κάθε φορά που προσπαθούν να μιλήσουν δεν ακούγονται κι όλο και κλείνονται μέσα σε ένα λαβύρινθο, απ’ όπου δεν ξέρουν πώς να βγουν. Είναι λυπηρό πως αυτό ακριβώς που θέλουν είναι και αυτό που αποφεύγουν : τους άλλους ανθρώπους, το μοίρασμα, την ένωση του εαυτού τους με τους άλλους εαυτούς, για μια εμπειρία εκπλήρωσης και διάλυσης της μοναξιάς και το χτίσιμο ενός εαυτού που είναι αξιαγάπητος και βιώνει ολοκλήρωση. Μέσα από την ενσυναίσθηση δίνεται ένας δρόμος να βγούμε από το λαβύρινθο και να εξερευνήσουμε μαζί τους δρόμους προς την γνώση, ποια είναι τα εμπόδια μας, οι διαστρεβλώσεις μας, οι πεποιθήσεις μας και πώς να διεκδικήσουμε τη ζωή που εμείς επιλέγουμε να ζήσουμε. Δημιουργούμε βαθιά σχέση με τον άλλο κάθε φορά που επικοινωνούμε πραγματικά.
Ο ενσυναισθητικός τρόπος συνύπαρξης έχει πολλές πλευρές. Σημαίνει να έχεις αποδοχή και αυθεντικότητα! Να μπαίνεις στον κόσμο του άλλου αλλά και του δικού σου και να μπορείς να τον εκφράσεις.
Πως γίνεται αυτό; Ελάτε να δούμε βήμα-βήμα πως κατορθώνεται και ποια είναι τα αποτελέσματά της!

Παρουσίαση:

Κουρλίτου Χρυσούλα-  Προσωποκεντρική Σύμβουλος Ψυχικής Υγείας EMDR Τραυματοθεραπεύτρια (Eye Movement Desensitization and Reprocessing)

Info
biscotto coffee+ (Mediterranean Cosmos)
Δευτέρα 6 Μαΐου
Έναρξη: 20:15
Είσοδος ελεύθερη* Απαραίτητη η ελάχιστη κατανάλωση βάση καταλόγου
Facebook event: ΕΔΩ
Σας ενημερώνουμε ότι μετά τις 20:00 δεν υπάρχει χρέωση στο parking του Mediterranean Cosmos

Μπορείτε να κάνετε κράτηση τηλεφωνικά στο 2310253878 ή ηλεκτρονικά συμπληρώνοντας την παρακάτω φόρμα κράτησης.

[contact-form-7 404 "Not Found"]

 

workshop biscotto community