Πρωτεύουσα της Σκωτίας και σημαντικό πνευματικό κέντρο στην εποχή του Διαφωτισμού χάρη στο Πανεπιστήμιο του, το Εδιμβούργο σήμερα αριθμεί περίπου 500.000 κατοίκους. Αποτελεί δημοφιλή τουριστικό προορισμό και όχι άδικα, αν αναλογιστεί κανείς ότι συνδυάζει τα χαρακτηριστικά μιας σύγχρονης μεγαλούπολης με το ιστορικό βάρος που αποτυπώνεται χαρακτηριστικά στην μεσαιωνική αρχιτεκτονική. Πολλά κτίρια από την εποχή της Μεταρρύθμισης, εκτείνονται σε μεγάλα οικοδομικά τετράγωνα που μπλέκουν Δικαστήρια, Μουσεία, Πανεπιστήμια με απλές λαϊκές αγορές και παζάρια που σφύζουν από κόσμο. Κεντρική εμπορική αρτηρία της πόλης η Princes Street. Γνωστές και οι πλατείες St Andrews Square και Charlotte Square στην ανατολική και δυτική πλευρά αντίστοιχα. Το Εδιμβούργο, φυσικά είναι γνωστό και για το ομώνυμο φεστιβάλ του που έχει καθιερωθεί εδώ και πέντε περίπου δεκαετίες, γνωστή και η παραδοσιακή κέλτικη γιορτή Μπελτέιγ που πραγματοποιείται τον Απρίλιο. 

TIPS N’ TRICKS

01. Η ονομασία της πόλης προέρχεται από το Din Eidyn (Φρούριο του Έντιν), ενώ σε ένα ποίημα του 600 μ.Χ. αναφέρεται πως το Εδιμβούργο μετονομάστηκε μετά την πολιορκία του από τους Άγγλους.
02. Το Λίθ είναι το λιμάνι του Εδιμβούργου. Αποτελεί ξεχωριστή οντότητα, ωστόσο, έχει γίνει κέντρο πολλών ναυτιλιακών εταιρειών, που προσφέρουν δρομολόγια προς τη Νορβηγία, τη Σουηδία, τη Δανία τη Γερμανία και την Ολλανδία.
03. Τα αεροπορικά εισιτήρια κυμαίνονται στα 550€ με επιστροφή ανάλογα την ημερομηνία που θα πραγματοποιηθεί η κράτηση και φυσικά την αεροπορική εταιρεία. Προτιμήστε κρατήσεις από νωρίς μέσω internet.
04. Τα φημισμένα ξενοδοχεία του Εδιμβούργου φημίζονται για την πολυτέλεια τους αλλά και τις πολύ υψηλές τιμές. Μια μέση λύση δεν θα κοστίσει λιγότερα από 80 λίρες. Κάντε e-booking, συμφέρει.