Το Φεστιβάλ Θεσσαλονίκης έχει έρθει και μας προσκαλεί να γεμίσουμε με κινηματογραφικές εμπειρίες και να παρακολουθήσουμε παράλληλες εκδηλώσεις και events που θα μας συναρπάσουν. Πώς θα σας φαίνονταν αν δίνονταν η δυνατότητα σε κοινωνικά ευαίσθητες ομάδες να παρακολουθήσουν δωρεάν τις ταινίες εκείνες που θα ανοίξουν μπροστά τους ένα άλλο σύμπαν, γεμάτο φιλμ, ήρωες και σκηνές που θα χαραχτούν στις μνήμες τους; Η Aegean το κάνει πραγματικότητα.

Πιστός συνοδοιπόρος του Φεστιβάλ εδώ και 10 χρόνια ως Επίσημος Χορηγός Αερομεταφορών του Φεστιβάλ, για πρώτη φορά θα είναι και ο αποκλειστικός χορηγός της μεσημεριανής ζώνης προβολών. Κοντά στις ανάγκες της πόλης και των ανθρώπων της προσφέρει δωρεάν είσοδο σε ευαίσθητες κοινωνικές ομάδες με στόχο να συμμετέχουν όλοι στη μεγάλη αυτή γιορτή του πολιτισμού και του σινεμά.

Κατά τη διάρκεια της φετινής επετειακής διοργάνωσης, από τις 31 Οκτωβρίου έως τις 10 Νοεμβρίου 2019, θα προβληθούν συνολικά 201 ταινίες μεγάλου μήκους (Διαγωνιστικό τμήμα, αφιερώματα, κ.α.) και 59 μικρού μήκους ταινίες από 51 συνολικά χώρες του πλανήτη.

Η 60η διοργάνωση θα πραγματοποιηθεί στην ιστορική έδρα του θεσμού, το «Ολύμπιον», στις τέσσερις αίθουσες του Λιμανιού, καθώς και σε αίθουσες σε περιφερειακούς δήμους της πόλης.

Υποστηρίζοντας εδώ και μια δεκαετία έναν σημαντικό θεσμό, που αποτελεί αναπόσπαστο κύτταρο της πόλης, η AEGEAN συμβάλλει στον καθορισμό της πόλης ως κορυφαίου προορισμού για τους λάτρεις του πολιτισμού και του κινηματογράφου, αναδεικνύοντας παράλληλα την τουριστική ταυτότητα της πόλης στην Ελλάδα και διεθνώς.

Λίγα λόγια για την «κοινωνική» ζώνη του Φεστιβάλ Κινηματογράφου Θεσσαλονίκης

Το Φεστιβάλ Κινηματογράφου Θεσσαλονίκης, παραμένοντας πιστό στον κοινωνικό του ρόλο, έχει προγραμματίσει μια σειρά προβολών, η είσοδος στις οποίες είναι δωρεάν για έναν μεγάλο αριθμό κοινωνικών ομάδων. Τις προβολές της μεσημεριανής ζώνης, της οποίας αποκλειστικός χορηγός είναι την φετινή χρονιά η AEGEAN, η οποία ολοκληρώνεται στις 15:30 το μεσημέρι, θα έχουν τη δυνατότητα να παρακολουθήσουν με ελεύθερη είσοδο, σε όλες τις αίθουσες του Φεστιβάλ, φοιτητές, άνεργοι, πολύτεκνοι, οι άνω των 65 ετών και οι κάτοχοι Κάρτας Πολιτισμού -με την προϋπόθεση ότι υπάρχουν διαθέσιμες θέσεις. Η μεσημεριανή ζώνη προβολών του Φεστιβάλ αποτελεί μία πρωτοβουλία με στόχο να φέρει ακόμα πιο κοντά κοινωνικά ευαίσθητες ομάδες σε τέχνες και πολιτισμό.