Ένα ακόμη biscotto workshop με ένα θέμα που αφορά πολλούς γονείς και είναι αυτό της μελέτης των παιδιών θα πραγματοποιηθεί την Τρίτη 5 Δεκεμβρίου στο biscotto coffee+ στο εμπορικό κέντρο Mediterranenan Cosmos.

Η οργάνωση μελέτης αναγνωρίζεται σήμερα ότι είναι η βασικότερη προαπαιτούμενη συνθήκη προκειμένου να ευδοκιμήσει κάθε μαθησιακή προσπάθεια.

H έννοια της οργάνωσης μελέτης περιλαμβάνει αφενός τη σωστή διαχείριση και οριοθέτηση του τόπου του τρόπου του χρόνου μελέτης και αφετέρου αναφέρεται στην ενίσχυση των δεξιοτήτων του μαθητή, στην ανακάλυψη του εαυτού, στην απόκτηση αυτοπεποίθησης, κινήτρων, αυτενέργειας και άλλων παρόμοιων δεξιοτήτων
Σημαντικό ρόλο στην υποστήριξη της μελέτης κατέχει η αναγνώριση του προσωπικού Μαθησιακού Προφίλ  του μαθητή προκειμένου αυτός να υποστηριχθεί με τα απαραίτητα αισθητηριακά μέσα (Οπτικά- Αναγνωστικά/ Γραπτά- Ακουστικά Κιναισθητικά/Απτικά-Πολύ αισθητηριακά) για την απόκτηση νέων πληροφοριών με τον τρόπο που του ταιριάζει καλύτερα.
Η οργάνωση μελέτης ενισχύει την Ενεργή Μάθηση  η οποία με τη σειρά της συνδυάζει πολλαπλούς τρόπους αισθητηριακών ερεθισμάτων και οδηγεί στην ανάπτυξη της δημιουργικής μάθησης.
Για όλα τα παραπάνω και πολλά περισσότερα, γονείς οπλιστείτε με υπομονή, θυμηθείτε ότι:

  • Αυξάνουμε τις προσδοκίες μας ρεαλιστικά και δίκαια
  • Αξιοποιούμε τα ενδιαφέροντα και τα μαθησιακά στυλ
  • Οργανώνουμε ένα κατάλληλο περιβάλλον για μελέτη, ελαχιστοποιώντας παράγοντες διάσπασης της προσοχής (θορύβους, κινητάTV, PC κλπ)
  • Δημιουργούμε ένα πρόγραμμα μελέτης που βοηθά στη διαχείριση χρόνου

 

Παρουσίαση:Εβίτα Ζιούδρου /Κλινική Γλωσσολόγος -Plasis World Κέντρα Λόγου & Μάθησης

Info
biscotto coffee+ (Mediterranean Cosmos)
Τρίτη 5 Δεκεμβρίου

Έναρξη: 20:15
Είσοδος ελεύθερη
Facebook event: ΕΔΩ
Σας ενημερώνουμε ότι μετά τις 20:00 δεν υπάρχει χρέωση στο parking του Mediterranean Cosmos

Μπορείτε να κάνετε κράτηση τηλεφωνικά στο 2310253878 ή ηλεκτρονικά συμπληρώνοντας την παρακάτω φόρμα κράτησης.

[contact-form-7 404 "Not Found"]
workshop biscotto community