Ένα ακόμη biscotto creative workshop  θα πραγματοποιηθεί την Τετάρτη 18 Ιανουαρίου, στις 20:15 με ελεύθερη είσοδο.

Λίγο πολύ όλοι μας γνωρίζουμε ότι η τακτική άσκηση είναι εξαιρετικά ωφέλιμη για το σώμα και την υγεία μας. Ωστόσο, τα τεράστια οφέλη της άσκησης σχετικά με την ψυχική και πνευματική μας υγεία και ευεξία είναι αυτά τα οποία λαμβάνονται πολύ λιγότερο υπόψη και σε αυτά θα επικεντρωθούμε σε αυτήν την ομιλία. Μία προπόνηση την ημέρα, τον ψυχολόγο κάνει πέρα. Η συχνή άσκηση μπορεί να έχει ιδιαίτερα θετικό αντίκτυπο ενάντια στην κατάθλιψη, τις αγχώδεις διαταραχές, την διάσπαση προσοχής και σε πολλές άλλες ψυχοσυναισθηματικές καταστάσεις. Μέσω της άσκησης, είσαι “καταδικασμένος” να νιώσεις καλύτερα.

Είναι τόσο ισχυρή η επίδραση της άσκησης, μέσω βιοχημικών διεργασιών στο σώμα μας, που η παραπάνω πρόταση, δεν είναι καθόλου υπερβολική. Ενδορφίνες, ορμόνες , επίπεδα σεροτονίνης, αίσθημα ευφορίας και χαλάρωσης είναι μόνο κάποιες από αυτές τις διεργασίες! Αυτοπεποίθηση, αυτεπάρκεια και κίνητρο. Μέσω της άσκησης, η αυτοπεποίθηση μας ανεβαίνει, η σχέση μας με το σώμα μας βελτιώνεται, μαθαίνουμε να “ακούμε” τις ανάγκες του και να το προσέχουμε περισσότερο. Μαθαίνουμε να βασιζόμαστε στις δικές μας δυνάμεις, ενισχύουμε την πίστη στις δυνατότητες μας και δυναμώνουμε το κίνητρο μας. Δυνατό σώμα, δυνατό μυαλό. Βελτίωση μνήμης και διαφόρων νοητικών λειτουργιών, θωράκιση απέναντι σε εκφυλιστικά νοσήματα του εγκεφάλου, καλύτερη ποιότητα ύπνου και πιο ανεβασμένη διάθεση.

Λαμβάνοντας υπόψη όλα τα παραπάνω, είναι ξεκάθαρο πως η καθημερινή άσκηση είναι ένα πανίσχυρο εργαλείο διαθέσιμο προς όλους μας και ελεύθερο προς χρήση. Ωστόσο, είναι γεγονός πως πολλοί από μας δυσφορούμε στην ιδέα της άσκησης, την αναβάλουμε ή την παραγκωνίζουμε εντελώς. Στο workshop αυτό θα αναλύσουμε πόσο λάθος είναι αυτό και πόσο εύκολο και απαραίτητο είναι να εντάξουμε την άσκηση στην καθημερινότητα μας.

Παρουσίαση:Κυριάκος Τσόχας / Κλινικός Ψυχολόγος/ Personal trainer / Life coach

biscotto coffee+ (Mediterranean Cosmos)
Τετάρτη 18 Ιανουαρίου
Έναρξη: 20:15
Είσοδος ελεύθερη
Facebook event:
Σας ενημερώνουμε ότι μετά τις 20:00 δεν υπάρχει χρέωση στο parking του Mediterranean Cosmos

Μπορείτε να κάνετε κράτηση τηλεφωνικά στο 2310253878 ή ηλεκτρονικά συμπληρώνοντας την παρακάτω φόρμα κράτησης.

[contact-form-7 404 "Not Found"]

 

 

workshop workshop biscotto community