Ένα ακόμη biscotto workshop με ένα θέμα που ενδιαφέρει πολλούς θα παρουσιαστεί στο biscotto coffee+ στο Mediterranean Cosmos την Τετάρτη 22 Ιουνίου και αφορά την τελειομανία και την αναβλητικότητα.

Η αναβλητικότητα μπορεί να πάρει διαστάσεις χρόνιας κατάστασης. Με τον καιρό γίνεται τρόπος ζωής και, ενώ μπορεί να ξεκινάει από έναν συγκεκριμένο και μεμονωμένο τομέα της ζωής, στην πορεία εξαπλώνεται και επηρεάζει όλες τις εκφάνσεις της (τη δουλειά, την προσωπική ζωή, την κοινωνικότητα, ακόμη και τις διατροφικές συνήθειες ή τους λογαριασμούς).

Η τελειομανία από την άλλη, αποτελεί τη συνεχή αναζήτηση του αψεγάδιαστου τόσο στον επαγγελματικό όσο και στον προσωπικό βίο. Μπορεί να δημιουργήσει σοβαρά «ψεγάδια» όχι μόνο στην ψυχολογία μας αλλά και στο σώμα μας.

Πως, όμως, οι δύο αυτές καταστάσεις μπορούν να επηρεάσουν την διαχείριση του προσωπικού μας χρόνου;

Μπορούμε συνειδητοποιώντας τις απαιτήσεις που έχουμε από τον εαυτό μας και το κόστος που αυτές έχουν στη ζωή μας να διαχειριστούμε καλύτερα τα εμπόδια αυτά; Και αν ναι, μπορούμε, με αυτό τον τρόπο, να βελτιώσουμε την ποιότητα του προσωπικού μας χρόνου;

Σε αυτό το σεμινάριο σας προσκαλούμε να διερευνήσουμε μαζί:
•Τι είναι αναβλητικότητα και γιατί αναβάλουμε πράγματα και καταστάσεις;
•Πως ορίζουμε την τελειομανία και τι μας κάνει τελειομανείς;
•Πως μπορούμε να διαχειριστούμε την αναβλητικότητα και την τελειομανία πιο αποτελεσματικά και πως θα διαμορφώσουμε καλύτερα το προσωπικό μας χρόνο;
•Συζητώντας και αναλύοντας τις προσωπικές μας εμπειρίες θα αναγνωρίσουμε τους δύο πόλους μας (αναβλητικότητα –τελειομανία).

Μαρία Γιαννοπούλου, Ψυχολόγος, MSc in Psychiatry, Gestalt Ψυχοθεραπεία
Βιολέττα Συκάρη, Ψυχολόγος, MSc in Mental Health, Γνωστική Αναλυτική Ψυχοθεραπεία

Info
biscotto coffee+ (Mediterranean Cosmos)
Τετάρτη 22 Ιουνίου
Έναρξη: 20:15
Είσοδος ελεύθερη
Facebook event: ΕΔΩ
Σας ενημερώνουμε ότι μετά τις 20:00 δεν υπάρχει χρέωση στο parking του Mediterranean Cosmos
Μπορείτε να κάνετε κράτηση τηλεφωνικά στο 2310253878 ή ηλεκτρονικά συμπληρώνοντας την παρακάτω φόρμα κράτησης.

Φόρμα Κράτησης