Ο Άγγελος Ροδαφηνός επανέρχεται σε ένα ακόμη biscotto workshop αυτή τη φορά με ένα Debate που αναμένεται να έχει πολύ ενδιαφέρον! Στο biscotto coffee+ στο Mediterranean Cosmos την Τετάρτη 28 Σεπτεμβρίου.

Ο Βελονισμός είναι μια αρχαία, αποτελεσματική θεραπευτική μέθοδος που μας ήρθε από τα βάθη της Ανατολής και των αιώνων. Ή μήπως όχι; Στην αποψινή μας συζήτηση θα μιλήσουμε για τον Βελονισμό και τη σχέση του με την ιατρική αλλά και την… ψυχολογία. Στο πάνελ, τον Βελονισμό θα υποστηρίξει ο Δρ. Δημήτριος Κιουρτίδης, ιατρός Νευρολόγος και Βελονιστής.
Την αντίθετη άποψη θα υποστηρίξει ο Δρ. Αντώνης Πατρινός, Μηχανολόγος Μηχανικός και Σύμβουλος Πληροφορικής. Την συζήτηση θα διευθύνει ο Δρ. Άγγελος Ροδαφηνός, Ψυχολόγος και Συγγραφέας.

Θα συζητήσουμε επίσης για το πώς αναπτύσσεται η κριτική σκέψη;
Η επιστημονική μέθοδος και ποιοι είναι οι κίνδυνοι των ψευδο-επιστημών.

Η ικανότητα να μπορεί κάποιος να διακρίνει την αλήθεια δεν είναι έμφυτη αλλά αποκτάται. Τα σχετικά μαθήματα ή βιβλία έχουν τίτλους όπως μεθοδολογία, σχεδιασμός και συγγραφή επιστημονικής έρευνας, κ.ά. Για τους ενθουσιώδεις του διαδικτύου προτείνονται οι ιστοσελίδες www.sceptics.com και www.quackwatch.org.

«Extraordinary claims require extraordinary evidence» (Hume)

Ομιλητής: Δρ Άγγελος Ροδαφηνός / Καθηγητής Ψυχολογίας, Monash University Melbourne, συγγραφέας ‘Από Πρίγκιπας Βάτραχος και Τούμπαλιν’ και ‘Οι Ηλίθιοι είναι Ανίκητοι’ www.rodafinos.weebly.com

Info
biscotto coffee+ (Mediterranean Cosmos)
Τετάρτη 28 Σεπτεμβρίου
Έναρξη: 20:15
Είσοδος ελεύθερη
Facebook event: ΕΔΩ
Σας ενημερώνουμε ότι μετά τις 20:00 δεν υπάρχει χρέωση στο parking του Mediterranean Cosmos

Μπορείτε να κάνετε κράτηση τηλεφωνικά στο 2310253878 ή ηλεκτρονικά συμπληρώνοντας την παρακάτω φόρμα κράτησης.

Φόρμα Κράτησης