Το 1ο Φεστιβάλ Ρυζιού είναι γεγονός και έρχεται για πρώτη φορά στο Λιμάνι της Θεσσαλονίκης.  Μια διοργάνωση του Συνδέσμου Ορυζόμυλων Ελλάδος (ΣΟΕ) και με την αιγίδα του Δήμου Δέλτα, για το νόστιμο, ασφαλές και με υψηλή διατροφική αξία ελληνικό ρύζι, που καλλιεργείται και παράγεται στην κυριολεξία δίπλα μας.

Το 1ο Φεστιβάλ Ρυζιού, φιλοξενεί και το EU RICE Festival (Φεστιβάλ Βιώσιμης Καλλιέργειας του Ευρωπαϊκού Ρυζιού), που πραγματοποιείται για τέταρτη συνεχόμενη χρονιά στο πλαίσιο του ευρωπαϊκού προγράμματος EU RICE.  Στόχος του προγράμματος είναι να αναδειχθεί η βιώσιμη πτυχή της καλλιέργειας του ρυζιού και να ενημερωθούν οι καταναλωτές για ένα προϊόν νόστιμο και ασφαλές, που καλλιεργείται και παράγεται σύμφωνα με τους αυστηρούς ευρωπαϊκούς κανονισμούς. Το EU RICE Festival παρουσιάζει για μία ακόμα χρονιά, ο αγαπητός δημοσιογράφος Κωστής Ζαφειράκης.

Ενημερωνόμαστε, γνωρίζουμε, δοκιμάζουμε το ελληνικό ρύζι σε μια μοναδική γιορτή. Βραβευμένα εστιατόρια της πόλης στήνουν τις κουζίνες τους στο λιμάνι και οι σεφ μαγειρεύουν ζωντανά πρωτότυπα πιάτα με πρωταγωνιστή το ρύζι, τα οποία οι επισκέπτες έχουν τη δυνατότητα να προμηθευτούν.  Θα έχουν ακόμη την ευκαιρία να δροσιστούν με τα απολαυστικά αναψυκτικά και νερά ZAGORI & GREEN COLA και με την ελληνική μπύρα Vergina της Ζυθοποιίας Μακεδονίας Θράκης.

Το διήμερο Φεστιβάλ θα πλαισιωθεί από πολλές παράλληλες δράσεις για όλες τις ηλικίες.  Παιχνίδια για τους μικρούς μας επισκέπτες και διαγωνισμοί για τους μεγάλους από την έμπειρη και δημιουργική ομάδα Lalaland, μουσική επένδυση από τη Liaison Band, παραδοσιακοί χοροί και τραγούδια από πολιτιστικούς συλλόγους του Δήμου Δέλτα,  ομιλίες από ακαδημαϊκούς και εκπροσώπους φορέων και φυσικά μοναδικές γεύσεις αποκλειστικά με ρύζι.

Μεγάλοι χορηγοί της εκδήλωσης είναι οι εταιρείες, Αgrino, ΑΡΝΑΟΥΤΕΛΗΣ, Euricom-Ευτοπία, 3ΑΛΦΑ, ΜΑΣΟΥΤΗΣ και ΩΜΕΓΑ.  Επίσημοι χορηγοί είναι οι εταιρίες Flexia και TEU. Μεγάλοι υποστηρικτές οι BASF, Μεταφορική Καμπανίας, Ομοσπονδία.

Την επιμέλεια και διοργάνωση της εκδήλωσης έχει αναλάβει η Chef Stories, εταιρία Συμβούλων Marketing & Γαστρονομίας και Διοργάνωσης Γαστρονομικών εκδηλώσεων (www.chefstories.gr).

 

από έως
ical Google outlook #FALL IN THE CITY_ Δράσεις