Κρίση των 40, υπαρξισμός και άβολες αλήθειες με φόντο τον…κάκτο στο τραπέζι.
Ο Δημήτρης Χριστοφορίδης έρχεται την Τετάρτη 24 Ιουνίου στο Θερινό Ελληνίς στη Θεσσαλονίκη, με τη νέα του παράσταση «Λέω να πάρω κάκτο».
Πρόκειται για μία στάση στη δεκαετία των 40, έναν σταθμό ζωής όπου η πιο μεγάλης σημασίας και δεσμευτική απόφαση που φαίνεται ικανός να πάρει είναι η αγορά ενός… κάκτου.
Με πάνω από 1.000 παραστάσεις σε Αθήνα και επαρχία από το ξεκίνημά του στις «Νύχτες Κωμωδίας» ο Δημήτρης Χριστοφορίδης φέρνει εμπειρία, ευστροφία και χιούμορ που τσιγκλάει τις ανασφάλειες αλλά και τις πιο τρυφερές απορίες της «μέσης» ηλικίας.

Μία μίξη καθημερινών παρατηρήσεων, προσωπικών διλημμάτων, εσωτερικής αναζήτησης και σαρκαστικής κωμωδίας — όπως λέει κι ο ίδιος, αν πρέπει να μεγαλώσεις, τουλάχιστον να το κάνεις με φαΐ, φίλους…και έναν κάκτο στο περβάζι.
Η παράστασή του αποτελεί ένα υπαρξιακό stand up.
Όχι γιατί είναι βαρύ και «πω πω ο Χριστοφορίδης είναι η μετεμψύχωση του Σαρτρ» αλλά γιατί καλεί -έστω για λίγο- το κοινό να μετακινηθεί. Και εκεί, μέσα στη μετακίνηση, γεννιέται το πιο ουσιαστικό γέλιο.
Έτσι πιστεύει αυτός τουλάχιστον, δεν το είπε και ο Φρόιντ.
info
Τετάρτη 24 Ιουνίου 2026
Cine Ελληνίς, Λεωφόρος Στρατού δίπλα στο Βελλίδειο
Κλείστε εισιτήριο για την παράσταση «Λέω να πάρω κάκτο» προτού εξαντληθούν!

































