Η Καλαμαριά τρέχει σε Ολυμπιακούς ρυθμούς και για πρώτη φορά συμμετέχει στο Olympic Day Run – Χρύσα Αράπογλου: Ενώνουμε δυνάμεις, αναδεικνύουμε την ταυτότητα της πόλης μας και της Θεσσαλονίκης.

Σε μία μεγάλης αξίας αλλά και συμβολισμού σύμπραξη, μία ιδιαίτερη συνεργασία η οποία θα… διατρέξει την ίδια την πόλη της Καλαμαριάς, προχώρησε ο Δήμος Καλαμαριάς, που μαζί με τον Δήμο Θεσσαλονίκης και το Ολυμπιακό Μουσείο της πόλης συνδιοργανώνουν το 7ο Olympic Day Run, με κεντρικούς δρόμους της πόλης να βρίσκονται στη διαδρομή των συμμετεχόντων.

«Έχουμε τη χαρά στον πρώτο χρόνο της νέας διοίκησης να συνδιοργανώνουμε αυτό το εξαιρετικό γεγονός και να βάζουμε τις βάσεις για το σημαντικό γεγονός της επόμενης χρονιάς. Θέλω να ευχαριστήσω το Ολυμπιακό Μουσείο και τους ανθρώπους του, όπως και τον Δήμαρχο Θεσσαλονίκης γιατί με τη δική τους εγγύηση και τη συμμετοχή μας ως Δήμος σε αυτή τη διοργάνωση, μπορούμε πραγματικά να έχουμε ένα εξαιρετικό δρομικό γεγονός» τόνισε στον χαιρετισμό της κατά τη διάρκεια της συνέντευξης Τύπου για την παρουσίαση του Olympic Day Run, η Δήμαρχος Καλαμαριάς, Χρύσα Αράπογλου.

«Κανένας δεν είναι μόνος του. Η συνεργασία μας με τον Δήμο Θεσσαλονίκης είναι εκ των ων ουκ άνευ και είναι κοινή μας πεποίθηση ότι η Θεσσαλονίκη πρέπει να ενώσει δυνάμεις και να δείξει αλλά και να αναδείξει την ταυτότητά της.

Δεν είναι τυχαίο ότι η συνεργασία μας με τον Δήμο Θεσσαλονίκης έχει ήδη ξεκινήσει στον ίδιο άξονα διαδρομής, καθώς έχουμε υπογράψει ένα σημαντικό έργο, αυτό του Τουριστικού Ποδηλατόδρομου, που θα συνεχίζει τον υπάρχοντα από το Μέγαρο Μουσικής μέχρι τη Σχολή Δικαστών. Πρόκειται για μία ποδηλατική διαδρομή υψηλής τουριστικής προβολής μιας και θα διατρέχει τοπόσημα και φυσικά τη θάλασσά μας.

Άλλωστε, η Καλαμαριά μόλις πριν ένα μήνα γιόρτασε 2 χάλκινα μετάλλια και μία 6η θέση στους Ολυμπιακούς Αγώνες, όλα στην κωπηλασία. Όλα ξεκίνησαν από τους Ναυτικούς Ομίλους, από τη θάλασσά μας, δείχνοντας στην πράξη ότι μπορεί αυτή να γίνει μέρος μίας αθλητικής διαδρομής.

Σε όλα αυτά και ακόμα περισσότερα μπορούμε να ενώσουμε δυνάμεις και να αλλάξουμε τη φυσιογνωμία της Θεσσαλονίκης, βάζοντάς την εκ νέου στον χάρτη ως τουριστικό και αθλητικό προορισμό» σημείωσε η κ. Αράπογλου.

 

Το Olympic Day Run και η διαδρομή

Το Olympic Day Run GREECE αποτελεί τον μοναδικό στη χώρα Ολυμπιακό Αγώνα Δρόμου και πραγματοποιείται από την Ελληνική Ολυμπιακή Επιτροπή, τη Διεθνή Ολυμπιακή Ακαδημία, την Ένωση Συμμετεχόντων σε Ολυμπιακούς Αγώνες, το Ολυμπιακό Μουσείο Θεσσαλονίκης, τον ΣΕΓΑΣ, το ΔΚΟ OLYMPiA και τους κατά τόπους Δήμους, στο πλαίσιο της πρωτοβουλίας της Διεθνούς Ολυμπιακής Επιτροπής να τιμήσει την αναβίωση των Ολυμπιακών Αγώνων στη γενέτειρά τους.

Από το 2018 και κάθε χρόνο Ολυμπιονίκες και Παραολυμπιονίκες, καθώς και εκπρόσωποι των διεθνών και ελληνικών Ολυμπιακών θεσμών ενώνονται στο υπέρτατο δρομικό γεγονός με κορυφαίους δρομείς και ενεργούς πολίτες του κόσμου, για να αναδείξουν την Ελλάδα ακόμη πιο ψηλά στον παγκόσμιο Ολυμπιακό και αθλητικό χάρτη.

Η φετινή διοργάνωση θα πραγματοποιηθεί στις 29 Σεπτεμβρίου με συνδιοργανωτές τους Δήμους Καλαμαριάς και Θεσσαλονίκης, ενώ περιλαμβάνει αγώνες 1Km, 5km, 10 km και Ημιμαραθώνιο.

Η διαδρομή είναι:
Αφετηρία επί της Λεωφ. Μ. Αλεξάνδρου με πορεία Νότια, είσοδος στην οδό Μαρίας Κάλλας, δεξιά στην οδό Θεμ. Σοφούλη, Νικ. Πλαστήρα (Καλαμαριά), αναστροφή στο ύψος της οδού Μιαούλη και επιστροφή σε αντίθετη κατεύθυνση, οδός Κερασούντος, αριστερά στην οδό Τάκη Οικονομίδη, αριστερά στην οδό Καθ. Ρωσσίδου, συνέχεια στην οδό Μαρίας Κάλλας και έπειτα στη Λεωφ. Μ. Αλεξάνδρου με κατεύθυνση προς το γλυπτό «Ομπρέλες», δεξιά στην οδό 3ης Σεπτεμβρίου, εν συνεχεία στις οδούς Μ. Ανδρόνικου, Τσιμισκή, Πολυτεχνείου, αριστερά στην οδό 26 ης Οκτωβρίου, αναστροφή στο ύψος της οδού Γεωργ. Ανδρέου, συνέχεια στις οδούς Καρατάσου, Ν. Κουντουριώτου και Λεωφ. Νίκης με κατεύθυνση προς τον Λευκό Πύργο, συνέχεια στην οδό 30 ης Οκτωβρίου, τερματισμός στο ύψος του γλυπτού «Ομπρέλες».

Δηλώσεις συμμετοχής: Olympic Day Run – Olympic Day Run