Μεγάλα πανεπιστημιακά, τεχνολογικά ιδρύματα και τεχνολογικοί φορείς από Ελλάδα και το εξωτερικό θα δημιουργήσουν το ιδανικό τεχνολογικό περιβάλλον και θα παρουσιάσουν νέες καινοτόμες και τεχνολογικές προτάσεις που αναμένεται να τραβήξουν τα βλέμματα επενδυτών και επισκεπτών.

«Artecitya. Οραματιζόμενοι την Πόλη του Αύριο»
της ΔΕΘ – HELEXPO
Φεστιβάλ Τέχνης – Επιστήμης – Τεχνολογίας

Το ARTECITYA διοργανώνεται από 9 πολιτιστικούς φορείς σε 7 χώρες της Ευρώπης (Γαλλία, Γερμανία, Σλοβενία, Πολωνία, Κύπρος, Τσεχία, Ελλάδα) με την υποστήριξη του προγράμματος “Δημιουργική Ευρώπη” της Ευρωπαϊκής Ένωσης.

Στόχος του ARTECITYA είναι η ενεργοποίηση της συμμετοχής καλλιτεχνών, αρχιτεκτόνων, δημιουργών και κοινού στο σχεδιασμό των πόλεων, με προτεραιότητα τη διαμόρφωση μιας νέας προσέγγισης της αστικής ζωής που λαμβάνει υπόψη τις ανάγκες των πολιτών υπό το πρίσμα των οικονομικών και κοινωνιολογικών συνθηκών. Στο πλαίσιο αυτό, η ΔΕΘ-HELEXPO διοργανώνει, ήδη από την περσινή, 81η ΔΕΘ, ένα Φεστιβάλ Τέχνης – Επιστήμης -Τεχνολογίας, εξετάζοντας την σχέση της επιστήμης και της τεχνολογίας με την τέχνη και την δυνατότητα για κοινωνική αλλαγή που εμπεριέχουν και οι τρεις αυτοί τομείς.

Αφορμή για την προσέγγιση αυτή αποτέλεσε το εξαιρετικά πετυχημένο φεστιβάλ eGAMING που διοργανώνει η ΔΕΘ-HELEXPO τα τελευταία 6 χρόνια, με τεράστια ανταπόκριση από το νεανικό κυρίως κοινό. Χιλιάδες νέοι και fans του eGAMING θα συμμετάσχουν στο μεγαλύτερο gaming festival των Βαλκανίων και θα συνθέσουν το πιο hot gaming σκηνικό, το οποίο και πάλι θα ξεπεράσει κάθε προσδοκία.

 

Το 1ο Φεστιβάλ περιελάμβανε επιπλέον τα projects AMANDA, ENTER THE GAME και AURA ενώ ανάλογο θα είναι και το υπό διαμόρφωση πρόγραμμα του 2ου Φεστιβάλ Τέχνης – Επιστήμης – Τεχνολογίας.

 

ΤΟΠΟΣ: ΔΙΕΘΝΕΣ ΕΚΘΕΣΙΑΚΟ ΚΕΝΤΡΟ ΘΕΣΣΑΛΟΝΙΚΗΣ
ΕΝΑΡΞΗ: 9/9/2017
ΛΗΞΗ: 17/9/2017
ΩΡΕΣ ΛΕΙΤΟΥΡΓΙΑΣ
ΣΑΒΒΑΤΟ 9/9: 10:00-22:00
ΚΥΡΙΑΚΗ 10/9: 10:00-22:00
ΚΑΘΗΜΕΡΙΝΕΣ: 16:00-22:00
ΣΑΒΒΑΤΟ 16/9 & ΚΥΡΙΑΚΗ 17/9: 10:00-22:00
Εισιτήριο εισόδου:
Όλες οι ημέρες: Εισιτήριο: 5,00€
Πολύτεκνοι και ΑΜΕΑ, Εισιτήριο: 3,00€
Θα ισχύει για παιδιά από 3 χρονών και άνω.«Οικογενειακό Εισιτήριο» (ισχύει για 4 άτομα, 2 ενήλικες και 2 παιδιά) στην τιμή των 15€ για όλες τις ημέρες.
Για πενταμελή οικογένεια, 2 ενήλικες και 3 παιδιά ηλικίας μέχρι 16 ετών, η τιμή εισιτηρίου του πέμπτου ατόμου θα είναι 5€. Σε ότι αφορά τα ΑΜΕΑ, θα ισχύει η δωρεάν είσοδος μόνο για άτομα με κινητικά προβλήματα.