Πιστεύοντας ότι η εξαιρετική χρήση της Αγγλικής γλώσσας είναι απολύτως απαραίτητη στην εποχή μας, το YES – English Language Center και το άρτια καταρτισμένο προσωπικό του σχεδίασαν ένα μοναδικό πρόγραμμα σπουδών, με το οποίο οδηγούν τους μαθητές τους στην επιτυχία από το 1980.

Στα δύο σχολεία που διαθέτουν στη Θεσσαλονίκη, στην περιοχή Παπάφη (Ιωαννίνων 50) και Πυλαία (Μπιζανίου 3), θα βρείτε προγράμματα διδασκαλίας της Αγγλικής σαν ξένη γλώσσα, που καλύπτουν κάθε ανάγκη σωστής εκμάθησης και πιστοποίησης της γνώσης για παιδιά και ενήλικες.

Η φιλοσοφία τους

Τα Πρότυπα Κέντρα διδασκαλίας «Yes» ακολουθούν μια συγκεκριμένη φιλοσοφία στο πρόγραμμα τους και για τον λόγο αυτόν είναι πάντα ψηλά στις προτιμήσεις του κόσμου.
Αναλυτικότερα,

  • Κάθε μαθητής πρέπει να έχει την ευκαιρία να αξιοποιήσει τις δυνατότητές του στο έπακρο, σε ένα ιδανικό εκπαιδευτικό περιβάλλον.
  • Το σχολείο πρέπει να εκσυγχρονίζεται, να παρακολουθεί στενά τις εξελίξεις στη διδακτική μεθοδολογία και να χρησιμοποιεί πληθώρα μέσων για την πρόσβαση των μαθητών στη γνώση.
  • Η μάθηση συμβαίνει μέσω συνεργασίας σε ομάδες δουλεύοντας για στόχους που συντονίζει ένας έμπειρος δάσκαλος υπό την επίβλεψη του διευθυντή σπουδών.
  • Το πρόγραμμα του σχολείου πρέπει να στηρίζεται σε έναν συνδυασμό των αποτελεσματικότερων μεθόδων διδασκαλίας, λαμβάνοντας υπόψη τον μαθησιακό τύπο του κάθε μαθητή.
  • Το σχολείο πρέπει να προετοιμάζει τον μαθητή να χρησιμοποιήσει την γλώσσα σωστά και με ευχέρεια, βοηθώντας τον ταυτόχρονα να αναπτύξει τις δεξιότητες του 21ου αιώνα – κριτική σκέψη, συνεργασία, ομαδικό πνεύμα, δημιουργικότητα και φαντασία – έτσι ώστε να μπορέσει να σταθεί με επιτυχία στο διεθνές περιβάλλον.
  • Η πειθαρχία, η σωστή αξιολόγηση και η ενθάρρυνση για επίτευξη υψηλών στόχων κάνουν τον μαθητή να είναι περήφανος για τον εαυτό του και να αναπτύσσει μία πολύπλευρη προσωπικότητα.
  • Η τακτική ενημέρωση των γονέων και η συνεργασία ανάμεσα σε μαθητές, δασκάλους και γονείς είναι απαραίτητη για την επιτυχία του εκπαιδευτικού προγράμματος.

Τα τμήματα

Εδώ θα βρείτε τμήματα για όλα τα επίπεδα, ειδικά σχεδιασμένα για κάθε ηλικία. Συγκεκριμένα, υπάρχουν τμήματα για την προσχολική ηλικία, τα seniors, exam classes, φοιτητών-ενηλίκων, σεμινάρια-workshops, καθώς και τμήμα για ενίσχυση και βελτίωση του προφορικού λόγου.

Το ενδιαφέρον μας προσέλκυσε το τμήμα προσχολικής εκπαίδευσης στην Αγγλική γλώσσα για παιδιά από 3 έως 5 ετών. Σε αυτό το ειδικό και πρωτοποριακό πρόγραμμα συνδυάζεται η μάθηση με τη διασκέδαση, σε ένα εξαιρετικό περιβάλλον, σε ειδικά διαμορφωμένες αίθουσες. Τα παιδιά χτίζουν την αυτοπεποίθησή τους στην ξένη γλώσσα, ενώ αναπτύσσουν τη δημιουργικότητα και τη φαντασία τους.

Εξειδικευμένοι στην προσχολική αγωγή παιδαγωγοί βοηθούν τα παιδιά να αναπτύξουν τη φυσική ικανότητάς τους για μάθηση, με δραστηριότητες αποκλειστικά στην Αγγλική γλώσσα. Μάλιστα, λειτουργεί πρωινό και απογευματινό τμήμα.

Εκπαιδευτική Πλατφόρμα “e-yes!”

Το YES! παρέχει σε όλους τους μαθητές ένα απολύτως ασφαλές περιβάλλον ηλεκτρονικής μάθησης.

Μέσα από την εκπαιδευτική πλατφόρμα “e-yes!” οι μαθητές μπορούν να βρουν το homework τους, να επικοινωνήσουν άμεσα με τους καθηγητές, να γράψουν τα δικά τους άρθρα, να ενημερωθούν για τις δραστηριότητες του σχολείου και πολλά ακόμη. Επίσης, θα βρουν μια πλήρως ενημερωμένη ηλεκτρονική βιβλιοθήκη με διάφορα θέματα που σχετίζονται με την εκμάθηση της Αγγλικής γλώσσας.

Η εκπαιδευτική πλατφόρμα είναι με τέτοιο τρόπο σχεδιασμένη που θυμίζει εφαρμογή κινητού και οι μαθητές μπορούν να μπαίνουν και από το κινητό τους οποιαδήποτε στιγμή.

Εκπαιδευτικές δραστηριότητες βιωματικού χαρακτήρα

Οργανώνονται extra δραστηριότητες στην Αγγλική γλώσσα, που ανανεώνονται κάθε χρόνο και συντελούν στην βιωματική μάθηση, έξω από τους τοίχους της τάξης. Οι συγκεκριμένες έχουν σχέση με λογοτεχνία, κινηματογράφο-θέατρο, κηπουρική, μαγειρική, κουλτούρα και πολιτισμό άλλων χωρών, συνέδρια, debates, περιβάλλον, μουσική-τραγούδια, κατασκευές-projects, επισκέψεις σε χώρους ενδιαφέροντος, όπως Μουσεία, εκπαιδευτικά ταξίδια στην Αγγλία και πολλά ακόμα.

Δε λείπουν, βέβαια, και οι φιλανθρωπικές δράσεις, καθώς τους ενδιαφέρει η συνολική ανάπτυξη της προσωπικότητας των παιδιών που τους εμπιστεύονται.

Μεταφορά με λεωφορείο

Προκειμένου να διευκολύνουμε τους γονείς στην πρόσβαση των μαθητών στο σχολείο YES της Πυλαίας, προσφέρουμε τη δυνατότητα παραλαβής των παιδιών από συγκεκριμένα σημεία των κοντινών περιοχών και την επιστροφή τους, καθ’όλη τη διάρκεια της σχολικής χρονιάς. Η παροχή αυτή προσφέρεται στους γονείς των μαθητών μας δωρεάν και μόνο για το σχολείο της Πυλαίας.

Στα θετικά θα προσθέσουμε το γεγονός ότι παρέχουν συμβουλευτική σε γονείς και μαθητές μέσα από παρουσιάσεις ειδικών, ψυχολόγων κτλ., δημιουργώντας κλίμα εμπιστοσύνης και ασφάλειας.

Οι εγγραφές ξεκινούν 20/8-20/9 και καθ’ όλη τη διάρκεια της χρονιάς, ειδικά για φοιτητές και ενήλικες. Προσφορές υπάρχουν για τμήματα IELTS, πρόγραμμα 10 δίωρων μαθημάτων, που καλύπτουν όλο το φάσμα αναγκών, καθώς και έκπτωση 20% στους φοιτητές.

Περιοχή
Ανατολικά

Διευθύνσεις
Μπιζανίου 3, Πυλαία
Τ: 2310331160

Ιωαννίνων 50, Παπάφη
Τ: 2310835248