Στο Ανήλιο Μετσόβου, μόλις 50 χιλιόμετρα από τα Ιωάννινα, 80 από τα Τρίκαλα και 215 από τη Θεσσαλονίκη, οι λάτρεις του χιονιού θα έχουν την ευκαιρία να απολαύσουν σε υψόμετρο 1850 μέτρων ατέλειωτες καταβάσεις. Η πρόσβαση στο Anilio ski resort γίνεται μέσω της Eγνατίας οδού (έξοδος Ανήλιο-24ωρος αποχιονισμός), ενώ στην περιοχή υπάρχουν ξενοδοχείο 4* και ενοικιαζόμενα δωμάτια.

Το νεότερο χιονοδρομικό resort της χώρας διαθέτει πίστες για όλα τα επίπεδα των σκιέρ και snowboarders, αλλά και δυνατότητα για καταβάσεις σε απάτητο χιόνι. Οι πίστες εξυπηρετούνται από ένα εναέριο διθέσιο lift μήκους 800 μέτρων, δύο ολοκαίνουργια συρόμενα lift 280 και 300 μέτρων, δύο baby lifts και δύο χιονοστρωτήρες.

Δίπλα στις πίστες και το πάρκινγκ υπάρχει ένα καταπληκτικό πετρόχτιστο σαλέ, σε δυο επίπεδα, με δυο τζάκια και απεριόριστη θέα στις πίστες, τα Τζουμέρκα, το Μέτσοβο και τα Ζαγοροχώρια. Εκεί οι επισκέπτες σ’ ένα ζεστό και φιλόξενο περιβάλλον μπορούν να απολαύσουν καφέδες και ροφήματα, ελαφριά σνακ και πίτες, αλλά και τοπικό τσίπουρο με παραδοσιακούς μεζέδες.
Στο χιονοδρομικό κέντρο υπάρχει κατάστημα ενοικίασης σύγχρονου εξοπλισμού σκι και snowboard, έλκηθρα για τους μικρούς του φίλους και σχολή εκμάθησης σκι.
Η πρόσβαση γίνεται μέσω της Eγνατίας οδού, έξοδος Ανήλιο-24ωρος αποχιονισμός).

Τιμοκατάλογος

Baby Lift: 10€
Εξοπλισμός Σκι: 15€ (ενήλικες), 10€ (ανήλικα)
Βόλτα Snowmobile: 35€
Βόλτα έλκηθρο:  3€ (μικρό), 5€ (μεγάλο)

Ωράριο

ΚΑΘΗΜΕΡΙΝΕΣ: 10:00-16:00
ΣΑΒΒΑΤΟΚΥΡΙΑΚΑ:09:00-16:30

 

1 other date: