Έρχεται τρίτη δόση για όλο τον πληθυσμό, 8 ή 9 μήνες μετά τη δεύτερη.

Ανοιχτό το ενδεχόμενο για τρίτη δόση του εμβολίου στον γενικό πληθυσμό άφησε ο υπουργός Επικρατείας.

Ανοιχτό όχι μόνο για τους άνω των 60 ετών πολίτες, αλλά για τον γενικό πληθυσμό άφησε το ενδεχόμενο εμβολιασμού και με τρίτη δόση ο υπουργός Επικρατείας Άκης Σκέρτσος μιλώντας στα Παραπολιτικά 90,1. (Πληροφορίες από το dikaiologitika.gr)

Η Επιτροπή Εμβολιασμών συζητά αυτή την περίοδο την επέκταση της σύστασης για τρίτη δόση στους πιολίτες άνω των 60 ετών, ο Άκης Σκέρτσος όμως πήγε ένα βήμα… παρακάτω: «Ναι έχει συζητηθεί στο πλαίσιο της Επιτροπής Εμβολιασμού και αναμένουμε την τελική της εισήγηση για να μπορούν να κάνουν την τρίτη δόση, ανεξαρτήτως ηλικίας, όσοι πολίτες έχουν συμπληρώσει ένα διάστημα το οποίο κυμαίνεται από 6 έως 8 ή 9 μήνες, θα μας πει η επιτροπή ποιο είναι αυτό το διάστημα. Αύριο συνεδριάζει η Επιτροπή για να ολοκληρώσει την σκέψη και την εισήγησή της γύρω από αυτό το θέμα».

Σε 285.000 ανοσοκατεσταλμένους το μήνυμα για τα ραντεβού

Την αυλαία στη χορήγηση της τρίτης δόσης του εμβολίου κατά του κορονοϊού ανοίγουν οι ανοσοκατασταλμένοι όπως είχε προαναγγείλει και ο Γενικός Γραμματέας Πρωτοβάθμιας Φροντίδας Υγείας, Μάριος Θεμιστοκλέους.

Την Τρίτη, 14 Σεπτεμβρίου, αναμένεται να ανοίξει η πλατφόρμα των ραντεβού, ωστόσο οι 285.000 πολίτες τους οποίους αφορά η τρίτη δόση θα ξεκινήσουν να λαμβάνουν από σήμερα Δευτέρα το υπενθυμιστικό μήνυμα στο κινητό τους για να προχωρήσουν στον προγραμματισμό του ραντεβού τους.