Η πρωτοβουλία Cyberkid για την ασφαλή χρήση του διαδικτύου από τα παιδιά και οι αξιωματικοί της Διεύθυνσης Δίωξης Ηλεκτρονικού Εγκλήματος με επικεφαλής τον Ταξίαρχο Εμμ. Σφακιανάκη βρίσκονται στην 79η ΔΕΘ από τις 6 έως τις 14 Σεπτεμβρίου σε ειδικά διαμορφωμένο χώρο στο περίπτερο της ΕΛΑΣ.

Στόχος της Διεύθυνσης Δίωξης Ηλεκτρονικού Εγκλήματος είναι μέσα από ποικίλα δρώμενα στο περίπτερο να ευαισθητοποιήσει όσο το δυνατό περισσότερα παιδιά και γονείς για τους κινδύνους που εγκυμονεί το Internet, αλλά και να ενημερώσει για τα εργαλεία που έχουν στη διάθεσή τους, ώστε η χρήση του Internet από τα παιδιά να είναι ασφαλής, εκπαιδευτική και ψυχαγωγική. Καθόλη τη διάρκεια της Έκθεσης, εξειδικευμένοι επιστήμονες Αξιωματικοί της Δίωξης θα διανέμουν ενημερωτικό υλικό στους επισκέπτες και θα είναι διαθέσιμοι για πληροφορίες και ερωτήσεις σχετικά με τους κινδύνους του διαδικτύου και άλλα θέματα, ενώ παράλληλα θα πραγματοποιούνται σύντομες ημερίδες και παρουσιάσεις γύρω από το θέμα της ασφαλούς πλοήγησης στο διαδίκτυο από τα παιδιά.

Ειδικά για τους μικρούς επισκέπτες θα δίνεται η δυνατότητα να συμμετέχουν σε έναν διαγωνισμό γνώσεων για το Internet μέσα από το Online game «Cyber Expert» ή αλλιώς «Κυβερνογνώστης» όπου τα παιδιά καλούνται να γίνουν μικροί «σερφερ» του διαδικτύου και να κερδίσουν αναμνηστικά δώρα. Παράλληλα όσοι επισκέπτες της έκθεσης κατεβάσουν την ειδική εφαρμογή Cyberkid για κινητά, θα μπαίνουν σε κλήρωση για ένα tablet κάθε μέρα.

Λίγα λόγια για το Cyberkid
Το Cyberkid είναι μια πρωτοβουλία του Υπουργείου Προστασίας του Πολίτη και του Αρχηγείου της Ελληνικής Αστυνομίας που υλοποιείται από τη Δίωξη Ηλεκτρονικού Εγκλήματος με τη χορηγία της WIND. Μέσα από το www.cyberkid.gr τα παιδιά μπορούν να διασκεδάσουν επιλέγοντας ανάμεσα σε δεκάδες ασφαλή παιχνίδια στην ειδική ενότητα ΨΗΦΙΑΚΗ ΑΛΑΝΑ (όπως Γκρινιάρη, Ντύνω την κούκλα μου, Μάντεψε ποιος, Ντάμα, Σκάκι, Μπάσκετ, Φιδάκι, Κρεμάλα κλπ). Συγχρόνως έχει αναπτυχθεί η εφαρμογή για κινητά με τίτλο cyberkid η οποία λειτουργεί ως μικρογραφία του site. Εκείνο όμως που την κάνει να ξεχωρίζει – όχι μόνο σε ευρωπαϊκό επίπεδο αλλά και παγκοσμίως – είναι η Γραμμή SOS – Cyber Alert η οποία δίνει τη δυνατότητα στα παιδιά να επικοινωνούν άμεσα και σε περίπτωση ανάγκης με το Κέντρο Επιχειρήσεων της Δίωξης Ηλεκτρονικού Εγκλήματος.