06 – 14/9/2014
Το παιχνίδι συνεχίζεται

Με περισσότερες συμμετοχές και θεματικά αφιερώματα, με γεμάτο πρόγραμμα παράλληλων εκδηλώσεων και συναυλιών, με νέες προτάσεις, με εκθέσεις και με τη φιλοδοξία να προσελκύσει περισσότερους επισκέπτες η 79η Διεθνής Έκθεση Θεσσαλονίκης μας δίνει φέτος περισσότερους λόγους από κάθε άλλη χρονιά για να περάσουμε τις εισόδους της. Παρακάτω έχουμε συγκεντρώσει ό,τι θα χρειαστείτε για μια γεμάτη βόλτα, που μπορούν να απολαύσουν όλες οι ηλικίες.

Info:

ΤΟΠΟΣ: ΔΙΕΘΝΕΣ ΕΚΘΕΣΙΑΚΟ ΚΕΝΤΡΟ ΘΕΣΣΑΛΟΝΙΚΗΣ
ΕΝΑΡΞΗ: 6/9/2014
ΛΗΞΗ: 14/9/2014
ΩΡΕΣ ΛΕΙΤΟΥΡΓΙΑΣ
ΚΑΘΗΜΕΡΙΝΕΣ: 16:00-22:00
ΣΑΒΒΑΤΟ & ΚΥΡΙΑΚΗ: 10:00-22:00
ΕΙΣΟΔΟΣ
ΣΑΒΒΑΤΟ 6/9: 3,00€
ΚΥΡΙΑΚΗ 7/9: 5,00€
ΔΕΥΤΕΡΑ 8/9-ΠΑΡΑΣΚΕΥΗ 12/9: 3,00€
ΣΑΒΒΑΤΟ 13/9-ΚΥΡΙΑΚΗ 14/9: 5,00€
Οικογενειακό Εισιτήριο στη τιμή των 10€.
ΠΟΛΥΤΕΚΝΟΙ: 3,00€ (Όλη τη διάρκεια)
Ιστοσελίδα: http://tif.helexpo.gr/tif/

Η 79η ΔΕΘ παρουσιάζει και φέτος ξεχωριστούς τομείς όπως:
• «ΕΠΙΧΕΙΡΗΜΑΤΙΚΟΤΗΤΑ ΚΑΙ ΚΑΙΝΟΤΟΜΙΑ»
• «ΤΕΧΝΟΛΟΓΙΑ, Hi- Tech, i-Gaming»
• «ΔΟΜΕΣ ΑΠΑΣΧΟΛΗΣΗΣ – ΕΚΠΑΙΔΕΥΣΗΣ – ΕΡΓΑΣΙΑΣ»
• «ΒΙΒΛΙΟ»
• «Ελλάδα και Επιχειρηματικότητα»
• «Ενέργεια & Δόμηση»
• «Αυτοκίνητο»
• «Farma – Αγροτικός Τομέας»
• «Διεθνείς Συμμετοχές»
Με περισσότερους από 190.000 επισκέπτες στην προηγούμενη διοργάνωση και αυξημένο τον εκθεσιακό χώρο κατά 40% συγκριτικά με την 78η ΔΕΘ, φιλοδοξεί και φέτος από τις 6 έως τις 14 Σεπτεμβρίου να γίνει το απόλυτο σημείο αναφοράς…ακόμα μεγαλύτερη και πιο ελκυστική.


ΑΦΙΕΡΩΜΑΤΑ

Πολλά και ενδιαφέροντα τα αφιερώματα που απλώνονται σε όλους τους χώρους και προσφέρονται για μια μεγάλη βόλτα.

Auto-Motion

Θα δούμε νέα μοντέλα αυτοκινήτων, καύσιμα και λιπαντικά, ανταλλακτικά, Car Audio, Hi-Fi, Multimedia, αξεσουάρ, εξοπλισμό και προϊόντα συντήρησης και Συστήματα Ασφαλείας
Παράλληλα, μας περιμένει και ειδικό σαλόνι με τίτλο «Car and Gas», με θέμα την υγραεριοκίνηση.

Bookmarket
Το βιβλιόφιλο κοινό θα έχει την ευκαιρία να περιηγηθεί στα stand διαπιστώνοντας μια μεγάλη ποικιλία τίτλων από την παλαιότερη και σύγχρονη εκδοτική παραγωγή.

Domisis
Προϊόντα που αφορούν τη δόμηση και συγκεκριμένα τον βιοκλιματικό σχεδιασμό κτιρίων, τη θερμομόνωση, τα κουφώματα και τα δομικά υλικά, την τεχνολογία και τους εξοπλισμούς, την οικολογική δόμηση.

Ε-Gaming
Το Περίπτερο 17 και τα 3.500 τ.μ του θα υποδεχτούν το κλασσικό και σύγχρονο gaming, με εκπαιδευτικές παρουσιάσεις, διαγωνισμούς και τουρνουά, ενώ ειδικοί από το χώρο και πολλά happenings είναι στο πρόγραμμα.

E-Politia

Με τις συμμετοχές Yπουργείων, Περιφερειών, Οργανισμών, και Φορέων παρουσιάζει τις δομές του σύγχρονου κράτους με σκοπό να αναδείξει το έργο που διευκολύνει την καθημερινότητα του πολίτη με διαδραστικό χαρακτήρα.
Παράλληλα, θα προσφέρεται άμεση πληροφόρηση σχετικά με τα προγράμματα ενίσχυσης επιχειρήσεων.

Energia
Από τις δημοφιλέστερες ενότητες, παρουσιάζει εναλλακτικές και ανανεώσιμες πηγές ενέργειας, PELLET, Ξύλο, Φυσικό Αέριο, Ηλιακή Ενέργεια – Φωτοβολταϊκά – Γεωθερμία, Θέρμανση – Ψύξη, Βιοκλιματικό σχεδιασμός κτιρίων – Θερμομόνωση και αντίστοιχη τεχνολογία και εξοπλισμό.

Exclusive Beauty
Για 3η χρονιά στο κεντρικό κτίριο Νο 7, για όλες τις ημέρες λειτουργίας της ΔΕΘ, θα φιλοξενεί προϊόντα που απευθύνονται στον ιδιώτη αλλά και στον επαγγελματία.

Farma

Παρουσιάσεις προϊόντων και εξοπλισμών και μεθόδων για την κτηνοτροφία, τη γεωργία, τη φυτική καλλιέργεια και φιλοξενία αντιπροσωπευτικών ζώων από την ελληνική κτηνοτροφία.

GDG
Το GDG είναι μια κοινότητα προγραμματιστών, ανθρώπων που αγαπούν την τεχνολογία, σπουδαστών και επιχειρήσεων, που παρόλο που κατέχουν διαφορετικές ειδικότητες και προέρχονται από διαφορετικούς τομείς, πιστεύουν ότι η τεχνολογία μπορεί να είναι ένα εργαλείο για την εξέλιξη της κοινωνίας και την προώθηση της καινοτομίας. Εδώ για έχετε την ευκαιρία να τους γνωρίσετε.

Ελλάδα και Επιχειρηματικότητα

Επιμελητήρια και Περιφέρειες της χώρας αναδεικνύουν και προωθούν προϊόντα και υπηρεσίες που έχουν σχέση με την τοπική τους δραστηριότητα.

Ελλάδος Γεύσεις

Μία προσπάθεια ανάδειξης των ελληνικών προϊόντων και γεύσεων αλλά και των συναλλαγών που αφορούν τον συγκεκριμένο κλάδο.

Ορθοδόξων Τέχνη

Εικόνες, ξυλόγλυπτα, μεταλλικά έργα, σκαλισμένες πέτρες και μάρμαρα, ψηφιδωτά, πολύχρωμα άμφια, αγιογραφημένα χειρόγραφα και τόσα άλλα καλλιτεχνήματα, βρίσκονται από τα αρχαία χριστιανικά χρόνια στο επίκεντρο της λατρείας και της θεολογίας.
Σ’ έναν από τους κεντρικούς χώρους του εκθεσιακού κέντρου και θα συμμετέχουν επαγγελματίες κι επιχειρήσεις με σχετικό αντικείμενο.

Innotech
(Καινοτομία & Τεχνολογία)

Με στόχο την ανάδειξη της εφευρετικότητας της επινοητικότητας της εργατικότητας και του πάθους που διακρίνει επιχειρήσεις, ερευνητικά κέντρα, εργαστήρια εφαρμογών αλλά και μεμονωμένα άτομα καθώς και η επιχειρηματική αξιοποίηση των καινοτομιών τους.
Παράλληλα θα φιλοξενηθούν εταιρείες τεχνολογίας γενικότερα.

Kosmos

Tο αφιέρωμα φιλοξενεί οργανωμένες διεθνείς συμμετοχές και συμβάλλει στην ανάπτυξη των συνεργασιών μεταξύ των χωρών και πλαισιώνεται από ένα πλούσιο πρό¬γραμ¬μα παραλλήλων πολιτιστικών εκδηλώσεων.

Κρητική Παράδοση και Διατροφή
Η Κρήτη πάει Θεσσαλονίκη για πρώτη φορά οργανωμένα στη ΔΕΘ με σκοπό την προβολή και προώθηση των κρητικών παραδοσιακών προϊόντων υγιεινής διατροφής με ό,τι καλύτερο παράγεται στην Κρήτη – έτσι ώστε αυτά να γίνουν ακόμα περισσότερο γνωστά στο ελληνικό καταναλωτικό κοινό (Περίπτερο 4).

«Η Ζωή μου στην Πόλη» (My City Life)
Στο περιπτέρο Νο16 της Δ.Ε.Θ. και κατά τη διάρκεια της 79ης Διεθνούς Εκθέσεως Θεσσαλονίκης θα συναντήσετε όλους τους επαγγελματίες του mycitylife.


ΠΑΡΑΛΛΗΛΕΣ ΕΚΔΗΛΩΣΕΙΣ

Μusic Band Festival
Διαγωνισμός μουσικών συγκροτημάτων
Στη δεύτερή του χρονιά το Music Band Festival θα αποκτήσει διαγωνιστικό χαρακτήρα με ιδιαίτερο ενδιαφέρον και προοπτικές για τους συμμετέχοντες. Καθημερινά, μεταξύ 18:30 – 21:00, τρία συγκροτήματα θα παρουσιάζουν για 40 λεπτά τη δουλειά τους σε μια εξειδικευμένη τριμελή επιτροπή.

Τα έπαθλα του διαγωνισμού είναι χρηματικά και διαβαθμίζονται σε δύο κατηγορίες:
Πρώτο βραβείο 900 €
Δεύτερο Βραβείο 600 €


CHEAPART 20 Θεσσαλονίκη

Τέχνη στη Διεθνή Έκθεση Θεσσαλονίκης, ΔΕΘ.
6 – 14 Σεπτεμβρίου, 2014

Η CHeap art είναι ένας θεσμός 20 ετών και μια ελληνική ιδέα που είναι, αυθεντικά έργα σύγχρονης τέχνης σε μικρά μεγέθη, κάθε καλλιτέχνης σε στήλη, ο ένας δίπλα στον άλλον χωρίς διάκριση ( από τελειόφοιτοι φοιτητες Καλών Τεχνών μέχρι καταξιωμένοι δημιουργοί) και όλα τα έργα όλων των καλλιτεχνών για το διάστημα της έκθεσης κοστίζουν ενιαία τιμή 70€.

Τρέξε Χωρίς Τερματισμό
Σε αυτόν τον αγώνα δρόμου δεν υπάρχουν ηττημένοι. Μόνο νικητές: η αγάπη για τον συνάνθρωπο, η κοινωνική ευθύνη, η φιλανθρωπία. Έναν αγώνα δρόμου διαφορετικό από τους άλλους διοργανώνουν η ΔΕΘ HELEXPO και ο αθλητικός σύλλογος ΕΡΜΗΣ 1877 από την 1η έως τις 3 Σεπτεμβρίου, συνεχόμενα, μέρα και νύχτα και σας καλούν να λάβετε μέρος. Κάθε χιλιόμετρο του κάθε δρομέα ξεχωριστά μετατρέπεται σε χρήματα, που θα προσφερθούν σε φιλανθρωπικά και κοινωφελή ιδρύματα.

1ο Φεστιβάλ Παιδικών Παραστάσεων

Ένα νέο φεστιβάλ για τους μικρούς επισκέπτες. Θα περιλαμβάνει ποιοτικές θεατρικές παραστάσεις, θέατρο σκιών και διαδραστικές εκδηλώσεις.


CERN
Επιταχύνοντας την επιστήμη

Είμαστε όλοι 14 δισεκατομμυρίων ετών!
Ένα συναρπαστικό ταξίδι στην προέλευση του Σύμπαντος και στην καρδιά της ύλης μέσα από ένα αφιέρωμα – έκθεση που παρουσιάζει τα πειράματα που συντελούνται στον Μεγάλο Επιταχυντή Συγκρουόμενων Δεσμών Αδρονίων του Ευρωπαϊκού Εργαστηρίου Σωματιδιακής Φυσικής (CERN).

Back to the Streets
06-14/09/2014, ΔΕΘ «Πάρκινγκ Αγγελάκη»
Παράλληλη δράση της 79ης ΔΕΘ που προβάλει και προωθεί την «street» κουλτούρα της Θεσσαλονίκης.

Retrobit 2014

Η έκθεση συλλεκτικών υπολογιστών κα παιχνιδομηχανών «RETRObit» είναι ο καρπός της προσπάθειας των μελών της ομάδας του retroclub.info και ξεκινάει την οργάνωση της πρώτης έκθεσης φέτος στην 79η ΔΕΘ στη Θεσσαλονίκη.

Γωνιά Γαστρονομίας
Η Γωνιά Γαστρονομίας είναι τμήμα της διαφημιστικής εταιρίας «BUTTERFLY communication» και ως στόχο έχει την ανάδειξη προϊόντων της ελληνικής γης στο ευρύ κοινό.

ΤΟ ΜΟΥΣΙΚΟ ΨΗΦΙΔΩΤΟ ΤΗΣ 79ης Δ.Ε.Θ.
Πλούσιο το πρόγραμμα με το Mad North Stage Festival να προσκαλεί στη σκηνή γνωστά ονόματα που θα καλύψουν όλες τις μουσικές προτιμήσεις. Κάθε βράδυ, λοιπόν, και μια συναυλία από τις 6-14 Σεπτεμβρίου και μόνο με το εισιτήριο εισόδου. Δείτε το πρόγραμμα.

Νίκος Πορτοκάλογλου

Σάββατο 6 Σεπτεμβρίου

Δέσποινα Βανδή και Μηδενιστής
Κυριακή 7 Σεπτεμβρίου

Stavento, ΜΕΛΙSSES, Ήβη Αδάμου
Δευτέρα 8 Σεπτεμβρίου

Μύρωνας Στρατής και Ησαΐας Ματιάμπα

Τρίτη 9 Σεπτεμβρίου

Σάκης Ρουβάς
Guest dj Xenia Ghali
Πέμπτη 11 Σεπτεμβρίου

Στέλιος Ρόκκος

Παρασκευή 12 Σεπτεμβρίου,

Panik Live
Ελένη Φουρέιρα, Boys & Noise, Στέλιος Λεγάκης
Σάββατο 13 Σεπτεμβρίου

Πάολα
Κυριακή 14 Σεπτεμβρίου


Και μια ξεχωριστή βραδιά…

Διονύσης Σαββόπουλος
«Γεννήθηκα στη Σαλονίκη»
Τετάρτη 10 Σεπτεμβρίου

Ο μεγάλος Έλληνας τραγουδοποιός, Διονύσης Σαββόπουλος θα ανέβει στη σκηνή με τους «φίλους» του, για να δώσει συναυλία με τον τίτλο «Γεννήθηκα στη Σαλονίκη», γιορτάζοντας έτσι τα 50 χρόνια του στα μουσικά δρώμενα της χώρας και τα 70 στη ζωή.

ΕΡΓΟΣΤΑΣΙΟ ΚΑΙ ΜΟΥΣΕΙΟ ΣΟΚΟΛΑΤΑΣ
Μία ακόμη ευχάριστη έκπληξη μας περιμένει φέτος αφού με την έναρξη της 79ης Δ.Ε.Θ. θα ανοίξει για το κοινό ένα project που περιμένουμε με μεγάλη περιέργεια να δούμε να πραγματοποιείται. Πρόκειται για το Εργοστάσιο Σοκολάτας, το πιο «γλυκό» εγχείρημα της φετινής χρονιάς από τη HELEXPO-ΔΕΘ Α.Ε. που φυσικά θα παραμείνει στην πόλη και δεν πρόκειται για κάτι που αφορά μόνο τη συγκεκριμένη διοργάνωση. Έτσι , για πρώτη φορά στην Ελλάδα, η Θεσσαλονίκη αποκτά ένα παραμυθένιο και ταυτόχρονα πραγματικό «Εργοστάσιο και Μουσείο Σοκολάτας». Πρόκειται ουσιαστικά για ένα μοναδικό Θεματικό Πάρκο ευρωπαϊκών προδιαγραφών, με στεγασμένους αλλά και ελεύθερους χώρους 2.500 τ.μ.
Οι επισκέπτες του Εργοστασίου Σοκολάτας, συμμετέχουν σε ένα ανεπανάληπτο ταξίδι στο χρόνο, στο χώρο και στο «απόλυτο όνειρό» τους. Στο Μουσείο της Σοκολάτας μέσα από μοναδικά εκθέματα, γνωρίζουν κάθε λεπτομέρεια του «ταξιδιού» και της διαδικασίας μέχρι ο καρπός του κακάο να γίνει μια λαχταριστή σοκολάτα. Ακολουθούν τα ίχνη της ξεκινώντας από την αληθινή Ζούγκλα και ένα Ναό των Ίνκας και αφού μάθουν την ιστορία της σε μια παραδοσιακή Καλύβα του Αμαζονίου, οδηγούνται στο πιο δαιδαλώδες Πειρατικό Καράβι που θα τους οδηγήσει στο ομορφότερο Εργοστάσιο Σοκολάτας του κόσμου, προκειμένου να ανακαλύψουν τα μεγάλα μυστικά που κρύβει. Ο μεγάλος Καταρράκτης Σοκολάτας, τα παλιά Μηχανήματα, ο Λαβύρινθος, τα Εργαστήρια σοκολατοκατασκευών και «μαγείας», η Γκαλερί των γλυπτών, οι αίθουσες Επιδείξεων, Τέχνης και Πολιτισμού, η Βιβλιοθήκη και οι χώροι Εκπαίδευσης, συνθέτουν ένα απίστευτο σκηνικό. Ένα παραμυθένιο «Πειρατικό Καράβι» με μικρές παγίδες, αδιέξοδα και εκπλήξεις οδηγεί όλους στο λιμάνι, όπου θα συναντήσουν την «πηγή ενέργειας» του Εργοστασίου… το «Νησί με τα Μυστικά». Περισσότερα, όμως, θα δείτε στον ίδιο τον χώρο, στο Περίπτερο 1.