Το Σχολείο του Μέλλοντος, είναι εδώ!

«Δημιουργήσαμε το Big Bang School, ως μια βασική μας ανάγκη για το ποια θα έπρεπε να είναι η εκπαίδευση του μέλλοντος. Πώς θα έπρεπε να προετοιμάζει ένα σχολείο τον πολίτη, 20 χρόνια μπροστά από σήμερα, σε ένα μέλλον το οποίο λόγω της εκθετικής τεχνολογικής ανάπτυξης, αλλάζει συνεχώς με ταχύτατους ρυθμούς.

Φωτορεαλιστικό, από τις εγκαταστάσεις του Ιδιωτικού Εκπαιδευτηρίου Α’/θμιας Εκπαίδευσης, Big Bang School, το οποίο θα ανοίξει τις πόρτες του τον Σεπτέμβριο του 2019 στην περιοχή Λακκώματος.

Το Big Bang School, ήρθε για να επαναπροσδιορίσει τον τρόπο που σκεφτόμαστε την εκπαίδευση, βάζοντας τον μαθητή στο κέντρο της εκπαιδευτικής διαδικασίας, δημιουργώντας ένα διεπιστημονικό  περιβάλλον έρευνας και δημιουργίας, όπου οι τέχνες, η κίνηση και η ακαδημαϊκή γνώση, συνδυάζονται με δεξιότητες ζωής, απαραίτητες για την πορεία του ανθρώπου» αναφέρουν οι υπεύθυνοι του σχολείου.

Η φιλοσοφία

Διαβάσαμε στη σελίδα στο facebook:
Το Big Bang School θα είναι έτοιμο να ανοίξει τις πόρτες του τον Σεπτέμβρη του 2019, ως συνέχεια του Σχολειού της Φύσης. Ένα έργο τέχνης της αρχιτεκτονικής, το οποίο αντανακλά σε κάθε του γωνιά τις αξίες και το όραμά μας για την εκπαίδευση. Η μοναδική αυτή κατασκευή, συνδυάζει τη φύση με την τεχνολογία και ενώνει υπέροχα το παρελθόν της χώρας, με το μέλλον της.
Δημιουργούμε ένα χώρο ανοικτό, που θα εμπνέει μαθητές και εκπαιδευτικούς, να δημιουργούν, να μαθαίνουν και να συνεργάζονται.
Πάνω από 18 στρέμματα εύφορης γης, συνυπάρχουν αρμονικά με τα τέσσερα κτίρια (χωριά) που αποτελούν το σχολείο μας και που είναι εμπνευσμένα από την ελληνική παράδοση, των ζωντανών, μικρών κοινοτήτων. Το σχολείο, διάφανο και ανοικτό, καλωσορίζει τον απέραντο κάμπο που φτάνει ως τη θάλασσα και από εκεί μέχρι το βουνό των Θεών. Τον Όλυμπο.
Αυτό που πρεσβεύουμε είναι κάτι περισσότερο από ενα σχολείο. Είναι ένας τρόπος να ζεις. Μια διαφορετική εκπαίδευση για όλη τη χώρα.
Στα τρία χωριά οι τάξεις ενώνονται επιτρέποντας τις ηλικίες να αναμιχθούν, να προβληματιστούν, να ανταλλάξουν απόψεις και να δουλέψουν μαζί, όπως ακριβώς και στη ζωή.
Σε κάθε ένα από αυτά τα χωριά δεσπόζει η αγορά, το μέρος όπου ζωντανεύει ο διάλογος και η δημοκρατία. Εδώ τα παιδιά επικοινωνούν τις ιδέες τους, προβληματίζονται, συνομιλούν και επιλύουν τις διαφορές τους.
Οι τάξεις “κύτταρα” είναι φτιαγμένες για να αλλάζουν ανάλογα με την κάθε ανάγκη. Σχεδιάσαμε περιβάλλοντα που σέβονται τη διαφορετικότητα του κάθε μαθητή, που εμπνέουν τη δημιουργικότητα και τη συνεργασία. Στο κύτταρα η μάθηση, είναι ταξίδι, είναι περιπέτεια και πραγματοποιείται μέσα από διαθεματικά, βιωματικά σενάρια και εργαστήρια.
Το “κάτω χωριό” είναι το χωριό των εργαστηρίων, κατασκευασμένο με φυσική δόμηση, στο οποία οι μαθητές μαθαίνουν την τέχνη της ξυλουργικής, της αγγειοπλαστικής, των εικαστικών, της κοπτικής ραπτικής και άλλων τεχνών των ενδιαφερόντων τους.
Και φυσικά η “μεγάλη πλατεία”. Ο χώρος που συγκεντρώνει όλους τους ανθρώπους του Big Bang. Μαθητές, γονείς, εκπαιδευτικούς και επισκέπτες. Ο χώρος από τον οποίο η εκπαίδευση του Big Bang ξεκινάει για να μπει μέσα σε κάθε σπίτι και κάθε σχολείο που το επιθυμεί!
Η ζωή στο Big Bang School είναι ένας διαρκής και ζωντανός διάλογος ανάμεσα στον εαυτό και την κοινότητα. Σε αυτόν τον διάλογο καλεσμένος είναι ο καθένας. Για να το πετύχουμε αυτό, ανοίγουμε το σχολείο για εκπαιδευτικούς από όλη τη χώρα και τον κόσμο, ώστε να έρθουν και να ενημερωθούν για την εκπαίδευση του Big Bang. Δημιουργούμε ημέρες διασκέδασης αλλά και εργαστηρίων για όλους τους πολίτες, με τοπικά συγκροτήματα να γεμίζουν μελωδίες τους χώρους μας και ειδικούς να μιλούν για θέματα εφ΄ όλης της ύλης.

About

*Το Big Bang School, δημιουργήθηκε από το Σχολειό της Φύσης. Ιδρυτές του, η Ελισάβετ Γεωργιάδου, ιδρύτρια του Σχολειού της Φύσης, βρεφονηπιακού σταθμού στον Τρίλοφο, Θεσσαλονίκης, αναγνωρισμένο πανελλαδικά για τις καινοτόμες μεθόδους του και από τον Άγγελο Πατσιά, ενός επίσης ευρέως αναγνωρισμένου δασκάλου, για το έργο που επιτέλεσε με την ομάδα του, στο δημόσιο Δημοτικό Σχολείο του Φουρφουρά Ρεθύμνης.

Οι εγγραφές ξεκίνησαν

Πληροφορίες

ΤΟ ΣΧΟΛΕΙΟ ΤΗΣ ΦΥΣΗΣ
2ο χλμ Τριλόφου – Επανωμής
Τ.Θ. 1827, 57500 Επανωμή
Τηλ.: 23920 64370
Fax: 23920 64909
Κιν.: 6973 744967