Παρουσίαση του βιβλίου «Η περιπέτεια της Πλαστικούρας» στη Διεθνή Έκθεση βιβλίου Θεσσαλονίκης.
Η συγγραφέας και παιδαγωγός Μαρία Καριωτάκη θα βρίσκεται στη φετινή επετειακή Διεθνή Έκθεση Βιβλίου Θεσσαλονίκης και σας περιμένει σε μια διαδραστική παρουσίαση του βιβλίου της «Η περιπέτεια της Πλαστικούρας«.
«Η περιπέτεια της Πλαστικούρας» φιλοδοξεί να αλλάξει τον τρόπο που καταναλώνουμε το πλαστικό και να εκπαιδεύσει, να ενημερώσει και να ευαισθητοποιήσει τους μικρούς (γιατί όχι και μεγάλους) αναγνώστες για την υπερκατανάλωση του πλαστικού, ενώ ταυτόχρονα τους ψυχαγωγεί και προσελκύει το ενδιαφέρον τους μέσα από μια ιστορία γεμάτη χιούμορ και μυστήριο.
Την Κυριακή 19 Μαΐου στις 10 π.μ. και στο Περίπτερο 12, θα έχετε την ευκαιρία να γνωρίσετε την πασίγνωστη διασημότητα Πλαστικούρα και θα μάθετε πώς να μειώσετε τα απορρίμματά σας για το καλό του πλανήτη μας!
Το βιβλίο της Μαρίας Καριωτάκη κυκλοφόρησε το 2019 και έχει διακριθεί με έπαινο στον 63ο διαγωνισμό της Γυναικείας Λογοτεχνικής Συντροφιάς και κυκλοφορεί από την Ελληνοεκδοτική.
Πάρτε, λοιπόν, τα παιδιά σας και παρακολουθήστε από κοντά την διαδραστική παρουσίαση της Πλαστικούρας, αφού είναι μία καλή ευκαιρία να τα φέρετε σε επαφή – με τον πιο δημιουργικό τρόπο – τόσο με την οικολογική συνείδηση, την υπευθυνότητα και την ευαισθησία για τον φυσικό πλούτο, όσο και να μάθουν για την μόλυνση των θαλασσών, τη διαχείριση των απορριμμάτων (πλαστικών), την σημασία της ανακύκλωσης, αλλά και την προώθηση μιας θετικής περιβαλλοντικής συμπεριφοράς.
Λίγα λόγια για το παιδικό βιβλίο με οικολογικό αποτύπωμα:
Η Γη μας είναι πνιγμένη στα πλαστικά. Η Πλαστικούρα έχει φροντίσει γι’ αυτό. Χάρη στις πλαστικές δημιουργίες της, είναι η πιο αγαπητή διασημότητα του κόσμου. Μια μέρα, όμως, εξαφανίζεται. Όλοι την αναζητούν… Εκείνη έχει παγιδευτεί σε έναν τόπο όπου κανείς δεν τη θαυμάζει. Εκεί συναντά τον Πέτρο και τη Λένα, δυο παιδιά που τη φέρνουν αντιμέτωπη
με τις συνέπειες της αλόγιστης χρήσης του πλαστικού. Θα καταφέρουν να την πείσουν ότι μπορούμε να ζήσουμε και χωρίς συσκευασίες και πλαστικά μιας χρήσης; Θ’ αλλάξει η Πλαστικούρα, για να σωθεί ο πλανήτης μας;
«Η περιπέτεια της πλαστικούρας» απευθύνεται σε παιδιά από 5 ετών.
ΟΡΓΑΝΩΣΗ: ΕΚΔΟΣΕΙΣ ΕΛΛΗΝΟΕΚΔΟΤΙΚΗ
info:
Περίπτερο 12
10:00 π.μ.
Κυριακή 19 Μαΐου
Δωρεάν είσοδος