Για εκείνους που αγαπούν να ταξιδεύουν οδικώς, το συγκεκριμένο φαντάζει ονειρικό: θα πάνε από την Κωνσταντινούπολη στο Λονδίνο, δίχως να χρειαστεί να αγγίξουν τιμόνι. Και θα έχουν κάνει το «μεγαλύτερο ταξίδι στον κόσμο» με λεωφορείο.

Πρόκειται για το ταξίδι που οργανώνει η ινδική εταιρεία Adventures Overland. Οι 30 επιβάτες που θα επιβιβαστούν σε αυτό το λεωφορείο θα κάνουν ένα ταξίδι 56 ημερών. Θα ξεκινήσουν από την Κωνσταντινούπολη στις 7 Αυγούστου και θα φτάσουν στο Λονδίνο την 1η Οκτωβρίου.

Στο ταξίδι τους θα καλύψουν 12.000 χιλιόμετρα και θα περάσουν από 22 χώρες: στα Βαλκάνια, την ανατολική Ευρώπη, τη Σκανδιναβία και τη δυτική Ευρώπη, προτού φτάσουν στη βρετανική πρωτεύουσα. Σύμφωνα με το βιβλίο Γκίνες, το μεγαλύτερο ταξίδι με λεωφορείο στον κόσμο αυτή τη στιγμή καλύπτει διαδρομή 6.200 χιλιομέτρων, από τη Λίμα έως το Ρίο ντε Τζανέιρο.

Μεταξύ άλλων οι 30 επιβάτες θα επισκεφθούν το Βόρειο Ακρωτήριο- το βορειότερο σημείο της ηπειρωτικής Ευρώπης- και θα κάνουν μια κρουαζιέρα στα νορβηγικά φιορδ. Το ταξίδι κοστίζει 24.300 δολάρια και το πακέτο περιλαμβάνει πρωινό, 30 γεύματα και δείπνα όπως και διαμονή σε ξενοδοχείο, σε δίκλινα δωμάτια.

Αν το να είναι κανείς στον δρόμο επί δύο μήνες δεν ακούγεται ιδιαίτερα δελεαστικό, η εταιρεία περιγράφει το όχημα ως ένα «λεωφορείο πολυτελείας, σχεδιασμένο για ταξίδια μεγάλων αποστάσεων», ενώ σημειώνει ότι οι επιβάτες θα μπορούν να χαλαρώσουν σε ρυθμιζόμενα καθίσματα και θα έχουν «άφθονο χώρο» για τα πόδια τους.