Γνωρίζουν τα τυριά και τα αλλαντικά όσο λίγοι, συνεργάζονται με μικρούς παραγωγούς από την  Ελλάδα και την Ιταλία και επιλέγουν μόνο πρώτης ποιότητας προϊόντα. 

Ο Νικόλας και η Αναστασία, άνοιξαν το Κρητικό Παντοπωλείο το 2005 στην οδό Αμισού 45, στην Καλαμαριά. Από τότε η φήμη του «Κρητικού» εξαπλώθηκε σε όλη την πόλη και απέκτησε αγαπημένους και σταθερούς φίλους, που επιλέγουν το Κρητικό παντοπωλείο για την ποιότητα, τη γεύση και την εντιμότητα των προϊόντων του.

Ο Νικόλας τιμά την κρητική καταγωγή του και αποδεικνύει την αγάπη στον τόπο του, συστήνοντας στη Θεσσαλονίκη εκλεκτά προϊόντα που επιλέγει με πείρα και γούστο από τους παραγωγούς στο νησί. Η Ιταλία είναι επίσης ψηλά στις επιλογές του «Κρητικού» καθώς ο Νικόλας διατηρεί μακροχρόνιες φιλίες και συνεργασίες από την εποχή που έζησε εκεί, και έτσι γνωρίζει από πρώτο χέρι πως να συντηρεί, να ωριμάζει και να προσφέρει τα καλύτερα Ιταλικά προϊόντα. 

Οι γεύσεις και οι παραστάσεις από την παιδική ηλικία στο παντοπωλείο-τυροκομείο της οικογένειας στην Κρήτη και η δεκάχρονη «θητεία» του Νικόλα στην Ιταλία, δημιούργησαν αυτό το αρμονικό πάντρεμα προϊόντων και γεύσεων που συνυπάρχει φυσικά και αρμονικά στη γκάμα του παντοπωλείου. 

Γραβιέρες και παρμεζάνες, ανθότυρα και μοτσαρέλες, φέτες και πεκορίνα, σαλάμια και απάκια, προσιούτα και μορταδέλες, καλτσούνια, λυχναράκια και τορτελίνια, σπαγγέτι και χυλοπίτες, χορεύουν αρμονικά ένα χορό που άλλοτε μοιάζει πεντοζάλης και άλλοτε ταραντέλα! Ελαιόλαδα, μέλια, όσπρια και κρασιά από όλη την Ελλάδα συμπληρώνουν την αυστηρά επιλεγμένη συλλογή του Κρητικού.

Το Κρητικό Παντοπωλείο μεγαλώνει, ομορφαίνει και σας περιμένει να σας μυήσεις σε ένα όμορφο γευστικό κόσμο.

Γραβιέρα Κρήτης

Το must προϊόν του Κρητικού Παντοπωλείου δεν είναι άλλο, από τη Γραβιέρα Κρήτης. Ο Νικόλας έχει ψάξει, έχει μελετήσει και έχει εξασφαλίσει τις καλύτερες παρτίδες, προκειμένου οι πελάτες του να γεύονται μόνο το καλύτερο. Όπως μας εξήγησε, κάθε παρτίδα έχει διαφορετικά χαρακτηριστικά ανάλογα με τον χρόνο συλλογής του γάλακτος, τη διατροφή των ζώων, την τέχνη και πολλές φορές το κέφι του τυροκόμου! Μάλιστα, στο παντοπωλείο υπάρχει ένας θάλαμος παλαίωσης όπου ολοκληρώνεται η ωρίμανση των πιο φρέσκων τυριών.

Αν βρεθείτε στο κατάστημα ζητήστε να δοκιμάσετε τις πολλές επιλογές που υπάρχουν και ζητήστε συμβουλές για το σερβίρισμα και το πάντρεμα γεύσεων.

Όσοι είστε των παραδοσιακών γεύσεων μπορείτε να προμηθευτείτε παστουρμά, σουτζούκι, σκουμπρί ή λακέρδα. Σε όσους αρέσουν οι πιο εκλεπτυσμένες γεύσεις σας προτείνουμε να αγοράσετε προσούτο, γραβιέρα και αλλαντικά ωρίμασης χωρίς συντηρητικά. Όλα αυτά μπορείτε να τα συνδυάσετε με ένα καλό κρασί ή τσίπουρο.

Η Αναστασία και ο Νικόλας σας περιμένουν να σας περιποιηθούν με την αγάπη και την φροντίδα του καλού οικοδεσπότη!

Κρητικό Παντοπωλείο | Πολυμέσα

Facebook: Το Κρητικό Παντοπωλείο – Kritiko Pantopoleio

Περιοχή
Ανατολικά

Διεύθυνση
Αμισού 45
Τ. 2310417277