Η ιστορία της ΘΕΓΙΑ

Ξεκινά την ημέρα που η Θεά Γη έπλασε τα παιδιά της, το σιτάρι, το κριθάρι και τη σίκαλη. Για να είναι καλότυχα, προίκισε το κάθε ένα με διαφορετικό χάρισμα. Το σιτάρι να γίνεται ψηλό και χρυσαφένιο, το κριθάρι να χαρίζει δύναμη κι ενέργεια και η σίκαλη να αντέχει σε κάθε αλλαγή του καιρού. Σε όλα έδωσε ακόμη ένα χάρισμα. Να δένουν αρμονικά με κάθε αγαθό της φύσης ώστε να δημιουργούν γεύσεις εκλεκτές και θρεπτικές όπως το καλό, παραδοσιακό ψωμί.
Από τη Θεά Γη εμπνεύστηκαν το όνομα, ΘΕΓΙΑ, δημιουργώντας ολόφρεσκες γεύσεις ιδιαίτερες και χειροποίητες, που τιμούν τη γη που τις προσφέρει.

ΘΕΓΙΑ: More than a bakery

Ψωμί φτιαγμένο με τα πιο απλά υλικά: αλεύρι, νερό, αλάτι, μαγιά και προζύμι. Ζυμωμένο στο χέρι για να δέσουν αρμονικά όλες οι γεύσεις του. Φτιαγμένο χωρίς βιάση – η ζύμη ωριμάζει για να δημιουργήσει ψωμί που φανερώνει τα υλικά του: τα δημητριακά, τα άλευρα, τις γεύσεις και τα αρώματα της φύσης που το έπλασαν. Ο φούρνος, σε υψηλή θερμοκρασία χαρίζει τραγανή κρούστα και αφράτη κόρα -όπως μόνο η αυθεντική παραδοσιακή τεχνική μπορεί να δώσει. Είναι το ψωμί αργής ωρίμανσης, με τη γεμάτη, διακριτή γεύση, που κρατάει για μέρες.

Επίσης μπορείτε να απολαύσετε ποιοτικά και χειροποίητα πιάτα όπως:
Σάλατες μεγάλη ποικιλία, με αδυναμία στην θρεπτική σαλάτα NUTRITIOUS με πλιγούρι, κοτόπουλο, αβοκάντο και λάιμ!
Club sandwitch  με προζυμένιο ψωμί αργής ωρίμανσης
Burgers  με ψωμιά είτε προζυμένια αργής ωρίμανσης
είτε χειροποίητα pretzels με αδυναμία στο burger τόνου ΘΕΓΙΑ
Pizza με ζυμάρι που ανοίγει εκείνη την στιγμή και ψήνεται αργά στον φούρνο
Φρέσκα ζυμαρικά , που παρασκευάζονται inhouse με αγνά υλικά.
Γλυκά με αδυναμία την τιραμισού με πραλίνα

Brunch Project στη Θέγια

Από Παρασκευή ώς Κυριακή  9.30-13.30 σερβίρεται brunch με ιδαίτερες προτάσεις αλμυρές και γλυκιές. Ανακαλύψτε τις στο κατάστημα και θα θέλετε να ξανάρθετε.

Τheya brunch eggs Βenedict

Περιοχή: Ανατολικά
Σοφούλη 65