Κλιμάκωση με αποκλεισμό του κόμβου Πλατυκάμπου στην εθνική οδό Αθηνών – Θεσσαλονίκης, όπου αυτό το διάστημα διοχετεύεται από την αστυνομία η κίνηση των οχημάτων, λόγω του μπλόκου της Νίκαιας, αποφάσισαν οι αγρότες του μπλόκου για σήμερα Τρίτη (5/2), μετά από σύσκεψη που πραγματοποίησαν.

Ουσιαστικά με το κλείσιμο και των δύο κόμβων σήμερα από τις 4 μ.μ. έως τις 6 μ.μ., οι αγρότες κόβουν την Ελλάδα στα δύο, αφού θα είναι κλειστή και η Εθνικής Οδός Αθηνών – Θεσσαλονίκης και η εναλλακτική δίοδος για τα οχήματα.    

Αναφορικά με το ζήτημα του διαλόγου με την κυβέρνηση για τα αιτήματα τους, οι αγρότες ανακοίνωσαν ότι απορρίπτουν το κάλεσμα του υπουργού Αγροτικής Ανάπτυξης, Σταύρου Αραχωβίτη, για συνάντηση την Τετάρτη 06/02 και επιμένουν να γίνει συνάντηση με την πολιτική ηγεσία των συναρμόδιων υπουργείων υπό τον αντιπρόεδρο της κυβέρνησης ή τον πρωθυπουργό.

Τέλος, ανακοίνωσαν πως την Πέμπτη 07/02 έχει προγραμματιστεί συνάντηση με την επιτροπή ανταγωνισμού, όπου θα συζητηθεί η καταγγελία των αγροτών για ύπαρξη καρτέλ στο βαμβάκι.

Πηγή: typosthes.gr