Το Reworks, το πιο εκρηκτικό φεστιβάλ ηλεκτρονικής μουσικής συμπληρώνει φέτος 17 χρόνια παρουσίας και έρχεται για ένα καυτό τετραήμερο που υπόσχεται να «ταράξει» το κοινό της Θεσσαλονίκης, χαρίζοντας ενέργεια, χορό και πολλή μουσική.

Γράφει η Χριστίνα Μισιρλή

Η ομάδα του Reworks πρωτοπόρησε και δημιούργησε ένα μοναδικό line up με καλλιτέχνες από την Ελλάδα και το εξωτερικό. Θα ακούσουμε μουσικές που καθοδηγούν τις αυριανές τάσεις και θα γράψουν τη δική τους ιστορία στο τετραήμερο πρόγραμμα του Reworks Festival (14-17 Σεπτεμβρίου).

Για ακόμα μία φορά η Θεσσαλονίκη θα αποτελέσει σημείο αναφοράς για τους λάτρεις της ηλεκτρονικής μουσικής από την Ελλάδα και το εξωτερικό. Έρχεται, λοιπόν, για να αφήσει το στίγμα της στον παγκόσμιο μουσικό χάρτη και σας προσκαλεί να συμμετέχετε κι εσείς. Στη διάρκεια του Φεστιβάλ θα ακουστούν όλα τα είδη της σύγχρονης μουσικής Electronica, Alternative, Techno, house, μοντέρνα κλασσική, disco, funk, soul, freestyle, indie, pop, ambient, IDM.

Μιλώντας στο biscotto.gr, ο Αναστάσης Διόλατζης ένας εκ των διοργανωτών του Reworks Festival σημείωσε ότι «το φεστιβάλ επιστρέφει όπως το γνωρίζουμε. Με χορό, ενέργεια και χαμόγελο. Επανερχόμαστε στη συνήθεια που ξέρουμε», ενώ πρόσθεσε θα έρθουν στην Ελλάδα μεγάλα ονόματα για πρώτη φορά και ότι όλο αυτό θα είναι ένα πολύ ευχάριστο «πρόβλημα» για το κοινό, εννοώντας ότι θα δυσκολευτεί να επιλέξει ποια μέρα θα επισκεφθεί το φεστιβάλ, αν και το πρόγραμμα είναι αρκετά καλά μοιρασμένο.

Το Κυβερνείο (Παλατάκι), το Block 33, το Υpsilon και το Fix Area είναι οι χώροι που θα φιλοξενήσουν τους καλλιτέχνες και τη μουσική τους. «Για εμάς το reworks είναι ένας περίπατος μέσα στην πόλη και είναι ένας ευχάριστος τρόπος να την ανακαλύψουν και οι επισκέπτες. Είμαστε πολύ χαρούμενοι που θα χρησιμοποιήσουμε έναν εμβληματικό χώρο (σ.σ. το Κυβερνείο) και θα ξεκινήσει από εκεί το φεστιβάλ», ανέφερε ο κ. Διόλατζης.

Στη συνέχεια πρόσθεσε ότι το ενδιαφέρον του κόσμου είναι μεγάλο, καθώς αρκετοί επισκέπτες θα ταξιδέψουν από το εξωτερικό για να παρευρεθούν στο Reworks. «Είναι πολύ όμορφο όταν συναναστρέφεσαι με διαφορετικούς ανθρώπους που μιλάνε διαφορετική γλώσσα», είπε.

Ο κ. Διόλατζης εξήγησε ότι η επιλογή των καλλιτεχνών ήταν δύσκολη υπόθεση. «Έτσι όπως ήρθε στην Ελλάδα η κανονικότητα για τις διοργανώσεις, έτσι έγινε και σε όλον τον κόσμο. Ο ανταγωνισμός ήταν μεγάλος για να κλειστούν οι καλλιτέχνες. Καταφέραμε, όμως, να μην υστερεί καθόλου το πρόγραμμα».

«Το μισό line up έρχεται για πρωτη φορά στη Θεσσαλονίκη. Θέλουμε να κάνουμε πάντα τετοιες προτάσεις, ώστε ο κοσμος να γνωρίζει νέους καλλιτέχνες», τόνισε.

Για τους καλλιτέχνες που ξεχωρίζουν στο φετινό line up είπε: «H Anfisa Letyago, η Daria Kolosova, ο Klangkuenstler θα έρθουν για πρώτη φορά στη Θεσσαλονίικη, ενώ η Machina με καταγωγή από τη Νότια Κορέα θα έρθει στην Ελλάδα για πρώτη φορά». «Σίγουρα ξεχωρίζουμε και τους Nina Kraviz, Solomun και Ben Klock», συμπλήρωσε.

Στα 17 χρόνια παρουσίας του το Reworks Festival έχει δώσει βήμα σε 1200 καλλιτέχνες από τον διεθνή αλλά και τον εγχώριο καλλιτεχνικό προγραμματισμό, καταξιωμένων αλλά και ανερχομένων καλλιτεχνών ηλεκτρονικής μουσικής και όχι μόνο.

Εισιτήρια:

Προπώληση ticketmaster.gr

Reworks Full Pass 70€
Τετάρτη 14 Σεπτεμβρίου 2022: 25€
Πέμπτη 15 Σεπτεμβρίου 2022: 29€
Παρασκευή 16 Σεπτεμβρίου 2022:20€
Σάββατο 17 Σεπτεμβρίου 2022: 29€