Εθελοντές ζητά το Φεστιβάλ των Δημητρίων που θα βοηθήσουν στην καλύτερη διεξαγωγή του. Η ανακοίνωση του δήμου Θεσσαλονίκης έχει ως εξής:

«Το μεγαλύτερο πολυπολιτισμικό διεθνές φεστιβάλ της Θεσσαλονίκης, τα Δημήτρια, στην 53η έκδοσή τους, θα πραγματοποιηθούν φέτος από τις 29 Σεπτεμβρίου έως τις 21 Οκτωβρίου 2018. Προτείνουν για ακόμη μια φορά ένα ιδιαίτερα καινοτόμο και πλούσιο πρόγραμμα στο θέατρο, την μουσική, τον λόγο, τον χορό, τον κινηματογράφο και τα εικαστικά, κεντρίζοντας καλλιτεχνικές αλλά και κοινωνικές ευαισθησίες. Για έναν ακόμη Οκτώβρη, κόντρα στην εσωστρέφεια και τους δύσκολους καιρούς, τα Δημήτρια προσκαλούν τη Θεσσαλονίκη και τον υπόλοιπο κόσμο σε μια μεγάλη γιορτή τέχνης και πολιτισμού.

Δημήτρια σημαίνουν δημιουργικότητα, καινοτομία εναλλακτικός τρόπος σκέψης, ψυχαγωγία. Αποτελούν έναν ιστορικό πολιτιστικό θεσμό που πλαισιώνει το όραμα της Θεσσαλονίκης και υπόσχεται να δώσει και αυτήν τη χρονιά τον καλύτερο του εαυτό.

Φιλοδοξία των Δημητρίων αποτελεί η συνέχιση της εδραίωσης της πίστης ότι η Θεσσαλονίκη παραμένει μια ανοιχτή πολιτιστική σκηνή για νέους δημιουργούς από τη χώρα μας και το ευρωπαϊκό και διεθνές περιβάλλον, που προωθεί και προβάλλει νέες καλλιτεχνικές τάσεις και ρεύματα.

Ο λόγος που επικοινωνούμε μαζί σας είναι η επιθυμία να συνεργαστούμε και να μπορέσουμε από κοινού να πραγματοποιήσουμε με επιτυχία το φετινό πρόγραμμα. Είναι μία ευθεία και ανοιχτή πρόταση, ώστε να συνδράμετε στο νόημα του θεσμού αυτού, που δεν είναι άλλος από τον πολιτισμό χωρίς όρια και σύνορα και μια Θεσσαλονίκη της τόλμης, του κοσμοπολιτισμού και της δράσης».

Όσες και όσοι από εσάς επιθυμείτε να συμμετέχετε στην «γιορτή των Δημήτριων» συμπληρώστε τη φόρμα «εθελοντή του Δήμου Θεσσαλονίκης» που θα βρείτε ΕΔΩ 

Χρήσιμοι σύνδεσμοι του Φεστιβάλ:

www.dimitria.thessaloniki.gr

https://www.facebook.com/DimitriaFestival/

https://gr.pinterest.com/dimitriafestival/

https://issuu.com/thesscity

https://www.youtube.com/channel/UCnLy01JMy3pQApXiX-2CcDQ

Πηγή: typosthes.gr