«Συνδυάζω – Μετακινούμαι» είναι ο τίτλος των επιμορφωτικών δράσεων που διοργανώνει το Γραφείο Παιδείας του Δήμου Καλαμαριάς, μετέχοντας στην Ευρωπαϊκή Εβδομάδα Κινητικότητας, από τις 16 έως τις 22 Σεπτεμβρίου.

Οι δράσεις σκοπεύουν στην ευαισθητοποίηση των πολιτών για πιο βιώσιμους τρόπους μεταφοράς και στη χρήση εναλλακτικών τρόπων μετακίνησης στην πόλη.

Οι εκδηλώσεις κορυφώνονται την «Ημέρα Χωρίς Αυτοκίνητο», κατά τη διάρκεια της οποίας επιτρέπεται η κυκλοφορία μόνο για τους πεζούς, τους ποδηλάτες και τις δημόσιες συγκοινωνίες.

Η λεωφόρος Πλαστήρα στην Καλαμαριά θα μετατραπεί σε πίστα δεξιοτεχνίας ποδηλάτου, την Πέμπτη 20 Σεπτεμβρίου, από τις 10 το πρωί μέχρι τις 12.30, με την συμμετοχή μαθητών από το 4ο και 15ο Δημοτικά Σχολεία του Δήμου, από το ύψος της οδού Αγίου Ιωάννη μέχρι την πλατεία Σκρα.

Στον ίδιο χώρο, θα γίνει ενημέρωση για τη χρήση ποδηλάτου από τον Ολυμπιονίκη της ποδηλασίας Κλεάνθη Μπάρκα αλλά και μαθήματα κυκλοφοριακής αγωγής από άνδρες της Τροχαίας Θεσσαλονίκης.Η εκδήλωση θα κλείσει μελωδικά από νεανικό μουσικό σχήμα.

Πηγή: ΑΠΕ-ΜΠΕ