Έχει μια πολυετή διαδρομή στο θέατρο και με ενδιαφέροντες ρόλους. Το κοινό της Θεσσαλονίκης θα έχει μια ακόμη ευκαιρία να τη συναντήσει επί σκηνής για δύο μόνο παραστάσεις, στις 12 και 13 Νοεμβρίου, με τον μονόλογο «Η Προίκα» της Μπέτυς Μαγρίζου σε σκηνοθεσία Φώτη Μακρή. Εμείς δε χάσαμε την ευκαιρία για μία σύντομη αλλά ενδιαφέρουσα συνομιλία.

Συνέντευξη στον Κώστα Γιάντσιο

Τι αποτελεί για εσάς τη μεγαλύτερη πρόκληση σ’ έναν μονόλογο;
H ευθύνη του να είσαι μόνος  σου πάνω στη σκηνή και να καταφέρεις να κρατήσεις αμείωτο το ενδιαφέρον του κοινού όση ώρα διαρκεί η παράσταση.

Τι είναι αυτό που αναζητά η Αρετή μέσα σ’ ένα μπαούλο αναμνήσεων;
Τη ζωή που πέρασε, που την άφησε να περάσει χωρίς τότε να μπορέσει να αξιολογήσει το χρόνο που περνούσε ανελέητα. Δεν φανταζόταν ποτέ πόσο πολύτιμος είναι ο χρόνος, πόσο μικρή είναι η ζωή για να την αφήνουμε να  μας προσπερνάει.

Είναι εύκολο να μη ζει με αναμνήσεις κάποιος, όπως στη συγκεκριμένη περίπτωση, η Αρετή; Η δική σας σχέση με το παρελθόν ποια είναι; Σας αρέσει να αναπολείτε παλαιότερες στιγμές της καριέρας σας;
Εάν δεν έχεις αναμνήσεις δεν έχεις παρελθόν. Και αν δεν έχεις παρελθόν δεν έχεις παρόν και μέλλον. Το αγαπώ το παρελθόν και το ευχάριστο και το δυσάρεστο, γιατί είναι η ζωή μου, γιατί είμαι εγώ. Φυσικά και αναπολώ στιγμές της καριέρας μου, αφού ο χρόνος που περνάει ένας ηθοποιός πάνω στη σκηνή αποτελεί μέρος της ζωής του. Είναι κομμάτι της ζωής του. Αλλά δεν κολλάω εκεί, βλέπω μπροστά και θέλω να προχωράω.

Είχατε κάποιες αντιδράσεις και σχόλια από θεατές στις μέχρι τώρα παραστάσεις που κρατήσατε γιατί σας έκαναν ιδιαίτερη εντύπωση;
Γενικά τα σχόλια και οι αντιδράσεις των θεατών για την «Προίκα» είναι πολύ θετικά. Αυτό που κρατώ όμως είναι το ιδιαίτερο  συναισθηματικό ενδιαφέρον των νέων γυναικών και τις αντιδράσεις τους μετά το τέλος της παράστασης.

Τι θα συμβουλεύατε τους ηθοποιούς που βρίσκονται στο ξεκίνημα σχετικά με την επιλογή ρόλων και συνεργασιών;
Δεν νομίζω ότι μπορώ να συμβουλεύσω κάποιον για την επιλογή των ρόλων. Το μόνο που έχω να τους πω είναι να έχουν υπομονή, επιμονή και αγάπη για αυτό που επέλεξαν να κάνουν.

 Η Προίκα

Συντελεστές:
Kείμενο: Μπέτυ Μαγρίζου
Σκηνοθεσία: Φώτης Μακρής
Σκηνικά – Κοστούμια: Κούλα Γαλιώνη
Φωτισμοί: Φώτης Μακρής
Οργάνωση παραγωγής: Όψεις Πολιτισμού
Στο ρόλο της Αρετής η Στέλλα Παπαδημητρίου
Διάρκεια 60’ (χωρίς διάλειμμα)

info
Θέατρο Αυλαία
Παραστάσεις: Δευτέρα 12 & Τρίτη 13 Νοεμβρίου στις 21:00
Τιμές εισιτηρίων: 13 ευρώ γενική είσοδος & 10 ευρώ φοιτητικό- ανέργων
Προπώληση εισιτηρίων: Viva.gr και ταμείο Θεάτρου ΑΥΛΑΙΑ
Πληροφορίες Κρατήσεις : Θέατρο Αυλαία : 2310230013, Καραβέλη Βάσια: 2310257218