Ο εγκλεισμός στο σπίτι συνεχίζεται για πολλούς ακόμα και το μυαλό μας σκέφτεται συνεχώς τι διαφορετικό μπορούμε να κάνουμε για να περάσουν οι ώρες μας όσο πιο ανώδυνα γίνεται. Δεν πρέπει, όμως, να ανησυχούμε για το πώς θα περάσουν οι ώρες, γιατί όλοι έχουμε κινητό και με το κινητό μπορούμε να κάνουμε θαύματα. Αν το ψάξουμε λίγο, θα βρούμε ποικιλία εφαρμογών έτοιμες να ικανοποιήσουν όλες τις προτιμήσεις.

Παρακάτω σάς παρουσιάζουμε μια πληθώρα εφαρμογών που μπορούμε να κατεβάσουμε τώρα στο smartphone μας εντελώς δωρεάν, για να γεμίσουμε κάπως διαφορετικά και δημιουργικά τον ελεύθερό μας χρόνο.

Οι εφαρμογές

  1. Libby (για Android και iOS): Το να είσαι κλεισμένος στο σπίτι είναι η ιδανική συνθήκη για να ξεκινήσεις το διάβασμα. Το Libby είναι ένα από αυτά τα apps που διαθέτει μια μεγάλη γκάμα ηλεκτρονικών βιβλίων (ebooks) και audiobooks, τα οποία μπορείς να δανειστείς ψηφιακά από διάφορες βιβλιοθήκες.
  2. JustWatch (για Android και iOS): Το να μπεις στην αγαπημένη σου streaming εφαρμογή είναι ασφαλώς ένας από τους καλύτερους τρόπους για να περάσει ευχάριστα ο χρόνος σου στο σπίτι, αλλά πώς θα ξέρεις ότι όλα όσα ανεβαίνουν εκεί σε ενδιαφέρουν πραγματικά; Το JustWatch κάνει ακριβώς αυτήν τη δουλειά! Σου λέει, δηλαδή, σε ποια streaming υπηρεσία μπορείς να βρεις την αγαπημένη σου ταινία και έπειτα σου εμφανίζει τα νεότερα και πιο δημοφιλή πράγματα που μπορείς να βρεις εκεί.
  3. Google Duo (για Android και iOS): Τις τελευταίες μέρες σίγουρα θα έχεις δει πολλές – άγνωστες μέχρι πρότινος – εφαρμογές για video calls να συζητιούνται ολοένα και περισσότερο. Όμως, το Google Duo θα μπορούσε να χαρακτηριστεί ως η πιο πλήρης απ’όλες αυτές. Είναι εντελώς δωρεάν και επιτρέπει τις συνομιλίες με πάνω από οκτώ άτομα. Έχει μεγάλη ποικιλία σε φίλτρα και εφέ που μπορεί να παίζουν τριγύρω σου, ενώ σε περίπτωση που η βιντεο-κλήση έχει πρόβλημα, τότε μπορείς να στείλει και βίντεο-μήνυμα στους φίλους ή την οικογένειά σου.
  4. Houseparty (για Android και iOS): Το Houseparty ανήκει, επίσης, στην κατηγορία των video call apps, αλλά ο χαρακτήρας του είναι λίγο πιο fun και λιγότερο «επίσημος», πράγμα που σημαίνει ότι κανείς δεν το χρησιμοποιεί για επαγγελματικά video meetings. Κάθε φορά που μπαίνεις online έχεις τη δυνατότητα να συμμετέχεις σε διάφορες συνομιλίες (και ομαδικά τσατ), χωρίς να χρειαστεί να περιμένεις. Ένας ακόμη λόγος που έχει κάνει αρκετά δημοφιλή την εφαρμογή τις τελευταίες εβδομάδες είναι τα διασκεδαστικά games που έχει.
  5. Design Home (για Android και iOS): Αφού έχεις ήδη αλλάξει άπειρες φορές τη διαρρύθμιση στον χώρο σου τις τελευταίες μέρες που είσαι στο σπίτι, τώρα το μόνο που σου απομένει είναι να το κάνεις και ψηφιακά μέσω του Design Home. Το τελευταίο είναι εν μέρει video game και εν μέρει σου προσφέρει μια τεράστια ικανοποίηση, γιατί έχεις την ευκαιρία να ολοκληρώσεις διάφορα πρότζεκτ και challenges που αφορούν το interior design, χωρίς να κουραστείς καθόλου. Μάλιστα, μπορείς ακόμη και να σχεδιάσεις το σπίτι των ονείρων σου!
  6. Nuzzel (για Android και iOS): Αυτές τις μέρες είναι πάρα πολύ εύκολο να μπουχτίσεις με όλες τις πληροφορίες που διαβάζεις και ακούς καθημερινά για την εξέλιξη της πανδημίας του νέου κορωνοϊού. Όμως, χάρη στο Nuzzel μπορείς να αποφύγεις όλον αυτόν τον διαδικτυακό θόρυβο. Κατεβάζοντάς το στο smartphone σου, έχεις την ευκαιρία να διαβάζεις μόνο τις πραγματικά σημαντικές ειδήσεις της ημέρας, ενώ παράλληλα βλέπεις τι κοινοποιούν οι φίλοι σου στο Facebook και το Twitter.
  7. YouTube (για Android και iOS): Προφανώς και ξέρεις το YouTube, αφού το χρησιμοποιείς ήδη, αλλά αυτό που ίσως δεν ξέρεις (ή ενδεχομένως δεν έχεις ακόμη καταλάβει) είναι πως τις μέρες της καραντίνας πάρα πολλοί creators αναρτούν καθημερινά περιεχόμενο, όπως vlogs, με το πώς περνούν οι ίδιοι τις ώρες τους στο σπίτι. Αυτή, επομένως, είναι μια καλή ευκαιρία για να δεις σε ποιους έχεις κάνει subscribe και εάν ανεβάζουν καθημερινά (ή έστω πάνω από μία φορά την εβδομάδα) καινούργιο βίντεο στο κανάλι τους.

Με πληροφορίες από τη lifo.gr