Το «Άλμα Ζωής» Ν. Θεσσαλονίκης διοργανώνει το 1ο “Pink Together” και μας καλεί να γιορτάσουμε ΜΑΖΙ τη σπουδαιότητα της ΠΡΟΛΗΨΗΣ!

Με το σύνθημα «ΜΑΖΙ για την Ελπίδα», ο Σύλλογος Γυναικών με Καρκίνο Μαστού «Άλμα Ζωής» Ν. Θεσσαλονίκης μας καλεί όλους τον φετινό Μάιο στη Νέα Παραλία Θεσσαλονίκης και στο 1ο “Pink Together”, τη μεγαλύτερη ενημερωτική εκστρατεία στη Β. Ελλάδα για την Πρόληψη και Έγκαιρη Διάγνωση του Καρκίνου του Μαστού.

 Το “Pink Together” είναι μία μεγάλη γιορτή ΕΝΗΜΕΡΩΣΗΣ για τη σπουδαιότητα της ΠΡΟΛΗΨΗΣ, μια μεγάλη γιορτή ΣΤΗΡΙΞΗΣ στη γυναίκα που νοσεί, μία μεγάλη γιορτή για την αξία της ΖΩΗΣ!
H Πρόεδρος του Συλλόγου «Άλμα Ζωής» Ν. Θεσσαλονίκης κ. Κυριακούλα Δερεκενάρη, σε σχετική της δήλωση, μας καλεί να βρεθούμε όλοι ΜΑΖΙ στο 1ο “Pink Together”, αναφέροντας χαρακτηριστικά:
«Αν κάτι μας έμαθαν οι δράσεις μας όλα αυτά τα χρόνια είναι πώς το ΜΑΖΙ, έχει τεράστια αξία. Αυτόν, τον Μάιο ξεκινάμε το νέο κοινό μας ταξίδι με το μήνυμά μας να παραμένει διαχρονικά το ίδιο: «Ο Καρκίνος του Μαστού μπορεί να ΝΙΚΗΘΕΙ, αρκεί να διαγνωστεί έγκαιρα!». Ο καθένας μας ξεχωριστά, γινόμαστε όλοι ΜΑΖΙ και αυτό το ΜΑΖΙ μπορεί να πάρει μορφή, να γίνει αγάπη, δύναμη, να γίνει ΕΛΠΙΔΑ!. Η ήδη όμορφη παραλία της Θεσσαλονίκης μας, θα γίνει ακόμη πιο όμορφη τον φετινό Μάιο.. και τώρα ξέρετε γιατί… Γιατί θα είμαστε ΜΑΖΙ για να γιορτάσουμε την Πρόληψη, γιατί θα είμαστε μαζί απέναντι στο Καρκίνο του Μαστού. Και το ΜΑΖΙ κάνει θαύματα, μπορεί ακόμα και να σε γιατρέψει! Θα είμαστε όλοι εκεί στο 1ο !»

Μία ημέρα αφιερωμένη στη σπουδαιότητα της ΠΡΟΛΗΨΗΣ

Ένας από τους βασικούς σκοπούς των γυναικών του Συλλόγου -γυναίκες που έχουν βιώσει την εμπειρία του Καρκίνου του Μαστού, είναι να μετατρέψουν το δικό τους βίωμα σε κίνητρο για κάθε γυναίκα, ώστε να κάνει την πρόληψη τρόπο ζωής εντάσσοντας τον ετήσιο προληπτικό προσυμπτωματικό έλεγχο στη ζωή της.
Για τον λόγο αυτό, κατά τη διάρκεια του φετινού “Pink Together”, ο Σύλλογος θα παρέχει ΔΩΡΕΑΝ Κλινικό Έλεγχο Μαστού (Ψηλάφιση-Υπέρηχος Μαστού) σε συνεργασία με διακεκριμένους Χειρουργούς Μαστού – Μαστολόγους, για όσες γυναίκες επιθυμούν να εξεταστούν, αλλά και ΔΩΡΕΑΝ Μαστογραφίες σε συνεργασία με διαγνωστικά κέντρα σε περίπτωση που χρειαστεί περεταίρω έλεγχος.

Περπατάμε ΜΑΖΙ για όλες τις γυναίκες

Με βασικό σημείο όλων των δράσεων της ημέρας (Περίπερα Ενημερώσης, Ανοιχτές συζητήσεις με Επαγγελματίες Υγείας, Open Space Pink Workshops, Ειδικές Δράσεις για παιδιά κ.α) το Άγαλμα του Μεγάλου Αλεξάνδρου στη Ν.Παραλία Θεσσαλονίκης, το “Pink Together” θα ολοκληρωθεί με έναν συμβολικό «Ροζ» περίπατο μέχρι το Μέγαρο Μουσικής Θεσσαλονίκης, ώστε να στείλουμε μηνύματα στήριξης σε όλες τις θαρραλέες γυναίκες που βιώσαν ή βιώνουν την εμπειρία του Καρκίνου του Μαστού, να ενωθούμε όλοι ΜΑΖΙ ως μια δυνατή φωνή υπέρ της ΠΡΟΛΗΨΗΣ και της σπουδαιότητας της Έγκαιρης Διάγνωσης.
info
Την Κυριακή 26 Μαΐου 2024, στις 17:00 η Νέα Παραλία Θεσσαλονίκης πρόκειται να γίνει «ροζ» και θα γιορτάσουμε ΜΑΖΙ το σπουδαίο δώρο της ΖΩΗΣ!
Περισσότερες πληροφορίες για τη συμμετοχή σας θα ανακοινωθούν σύντομα:
Στην επίσημη ιστοσελίδα του “Pink Together” https://almazoisthes.gr/pink-together-almazoisthessalonikis/ & Στη Facebook Σελίδα του Συλλόγου https://www.facebook.com/almazoisthessalonikis/