Όταν έρχεται η στιγμή να σπουδάσεις και μάλιστα σε άλλη πόλη τα συναισθήματα είναι ανάμεικτα. Άγχος, περιέργεια αλλά ταυτόχρονα μία αμήχανη ανυπομονησία και μία φωνούλα στο κεφάλι σου που λέει να αρπάξεις αυτή την ευκαιρία και να την εκμεταλλευτείς στο 100%.

Γράφει η Χριστίνα Μισιρλή

Αναμφίβολα η Θεσσαλονίκη είναι ίσως η καλύτερη πόλη για να περάσεις τα φοιτητικά σου χρόνια. Αμέτρητες επιλογές για καφέ ή μπύρα, μεζεδοπωλεία και μπαράκια. Μαγαζιά που θα εξελιχθούν σε στέκια και θα είναι η αφορμή για τις ιστορίες που θα έχεις να αφηγείσαι στο μέλλον.

Το biscotto.gr συγκέντρωσε προτάσεις για καφέ, φαγητό και ποτό, που αξίζει να επισκεφθείς ως φοιτητ@ στη Θεσσαλονίκη.

Διαβάστε το 1ο μέρος ΕΔΩ

Το Άσυλο 

Στην καρδιά της πόλης, υπάρχει ένα μέρος κρυμμένο. Ένας χώρος που απέχει ένα βήμα από το πολύβουο κέντρο, μα μόλις το κάνεις, περνάς σ’ έναν τόπο διαφορετικό, βουτηγμένο στο πράσινο, σε μια αυλή που σε ταξιδεύει στο χρόνο. Στην καρδιά της πόλης, υπάρχει ένα άσυλο, στ’ αλήθεια, για όλους εκείνους που θέλουν να ξεφύγουν, να αποδράσουν, να πάρουν μια ανάσα αλλιώτικη, βγαλμένη από άλλες εποχές. Και αυτό το Άσυλο πρέπει να το επισκεφτείς.

Info

Πανεπιστημίου 2, Ευαγγελίστρια
Τ. 2310201973

Γιόκ Μπαλίκ

Ξεκινώντας από τα βασικά καλό είναι να γνωρίζετε τι σημαίνει “Γιόκ Μπαλίκ” για την ιστορία αλλά και γιατί θα σας βοηθήσει στη συνέχεια. Σημαίνει “όχι ψάρι”. Τώρα ξέρετε τι δε θα βρείτε να παραγγείλετε στο Γιόκ Μπαλίκ. Τι μπορείτε να παραγγείλετε; Ό,τι άλλο τραβάει η όρεξή σας. Τέτοια ποικιλία σε πολύ λίγα σημεία τη συναντάς στη Θεσσαλονίκη αλλά δεν είναι δύσκολο να απολαύσεις αυτό που θέλεις είτε προτιμάς κάτι γρήγορο, της ώρας είτε μαγειρευτό φαγητό και σαλάτες.

Info 

Εθνικής Αμύνης 34
Τ. 2310240022

Ουζερί Τσινάρι

Αναλλοίωτο στη φθορά του χρόνου και των όψεων, το ουζερί Τσινάρι είναι ένα «απομεινάρι» του 1885, όταν και βρίσκονταν στην ιδιοκτησία Τούρκων, ως καφενές. Αργότερα, όταν πέρασε στα χέρια Ελλήνων άρχισε να καθιερώνεται σε αυτό που σήμερα είναι. Ένα από τα ιστορικότερα κουτούκια της πόλης. Η ξυλόσομπα στο κέντρο του εσωτερικού δίνει μια ζεστή και cozy νότα στον χώρο.

Info

Aλ. Παπαδοπούλου 72, Άνω Πόλη
Τ. 2310284028

Το σπίτι του Πασσά

Στεγάζεται σε ένα διώροφο διατηρητέο κτίριο που κατοικοεδρεύει πίσω από το τουρκικό προξενείο. Το κλασικό και παραδοσιακό στοιχείο χαρακτηρίζει την αισθητική του χώρου, κρητικές μαντινάδες κοσμούν του τοίχους. Χειροποίητες τοιχογραφίες με βασικό στοιχείο την Άνω πόλη. Παραδοσιακό οινοποτείο και ρακάδικο. Οι γεύσεις που μαγειρεύονται φέρουν τα γνήσια αρώματα της Μεσογειακής-Κρητικής κουζίνας. Πρόκειται για ένα από τα πιο κλασικά φοιτητικά στέκια, καθώς βρίσκεται και κοντά στη πανεπιστημιούπολη.

Info

Αποστόλου Παύλου 35
Τ. 6974155722

U Fleku

Το U Fleku, η αγαπημένη & κλασική παμπ στη Θεσσαλονίκη είναι η απόλυτη επιλογή για να περάσεις αξέχαστες στιγμές στο κέντρο της πόλης δοκιμάζοντας εξαιρετικές μπύρες και ακούγοντας ωραίες μουσικές. Θα το βρεις στην οδό Bαΐου 2 και σίγουρα θα γίνει το στέκι που υπόσχεται να φιλοξενήσει δυνατά γέλια με την παρέα μας. Μάλιστα, έχεις την ευκαιρία να δοκιμάσεις ξεχωριστές ετικέτες αλλά να μάθεις και την ιστορία πίσω από την μπύρα που σερβίρεται με αγάπη στο ποτήρι σου.

Info 

Bαΐου 2, Λαδάδικα
Τ. 2311241593