Ξεκινώντας από τα βασικά καλό είναι να γνωρίζετε τι σημαίνει “Γιόκ Μπαλίκ” για την ιστορία αλλά και γιατί θα σας βοηθήσει στη συνέχεια. Σημαίνει “όχι ψάρι”. Τώρα ξέρετε τι δε θα βρείτε να παραγγείλετε στο Γιόκ Μπαλίκ. Τι μπορείτε να παραγγείλετε; Ό,τι άλλο τραβάει η όρεξή σας. Τέτοια ποικιλία σε πολύ λίγα σημεία τη συναντάς στη Θεσσαλονίκη αλλά δεν είναι δύσκολο να απολαύσεις αυτό που θέλεις είτε προτιμάς κάτι γρήγορο, της ώρας είτε μαγειρευτό φαγητό και σαλάτες. Στο μενού του είναι όλα τακτοποιημένα.

Ελληνική παραδοσιακή κουζίνα με ψητά και μαγειρευτά

Το Γιόκ Μπαλίκ εμφανίστηκε το 2007 στην Εθνικής Αμύνης στο ύψος της Σβώλου ως ψητοπωλείο με διάφορα sandwich, γύρο, σουβλάκι και σχετικές γεύσεις. Γρήγορα έγινε γνωστό για τις χορταστικές μερίδες και τις νόστιμες εμπνεύσεις του. Σήμερα έχει επεκταθεί ο χώρος με είσοδο και από τη Σβώλου, μας συστήνεται ως Ψητοπωλείο – Μαγειρείο ενώ έχει αποκτήσει και “αδερφάκι” στον Εύοσμο.

Αν θέλετε, λοιπόν, ψητά ή τηγανιτά κρεατικά σε μερίδες ή με το τεμάχιο, θα βρείτε τα πάντα από το Σουβλάκι τύπου Αγ. Προδρόμου (ένα από τα διασημότερα της χώρας) μέχρι και μπριζόλα σούβλας ή παντσέτα σούβλας, το γνωστό Ελασσονίτικο, γεμιστή με τυριά, πιπεριές και ντομάτα. Τηγανιές, μπιφτέκια, σούβλες, γύρος, σουτζουκάκια και λίγα λέμε. Εάν πάλι τα προτιμάτε σε πίτα ή ψωμάκι ή σε club sandwich με πίτες όλα είναι στη διάθεσή σας. Δε ξεχνάμε φυσικά και τα διάσημα “μπουριά” που έχουν ταΐσει πολύ κόσμο και συνεχίζουν. Μια μεγάλη Αράβικη πίτα (λευκή ή ολικής) τυλίγει γύρο χοιρινό, κοτόπουλο, όλες τις επιλογές κρεατικών της ώρας αλλά και κοντοσούβλι, συμπληρώνεται η επιλογή σας με σαλάτα, διάφορες sauce (ποικιλία γενικά υπάρχει) και απολαμβάνετε μία από τις πιο νόστιμες και χορταστικές προτάσεις street food της Θεσσαλονίκης. Από αυτό το χορταστικό σκηνικό, όπως καταλαβαίνετε, δε θα έλειπαν τα burgers και αυτά με μπιφτέκι από μοσχαρίσιο κιμά ή με κοτόπουλο και συνθέσεις από sauce, τυρί, bacon.

Όσον αφορά τα μαγειρευτά, το κλασσικό ελληνικό μαγειρείο, που είναι πάντα η καλύτερη πρόταση για να γευματίσει κανείς με θρεπτικό ζεστό φαγητό, όπως του σπιτιού, έχει καθημερινά νόστιμα πιάτα από λαδερά, παστίτσιο, φαγητά κατσαρόλας και φούρνου που συνδυάζονται με τυριά, ορεκτικά, σαλάτες για ένα ολοκληρωμένο γεύμα.

Αυτό είναι το Γιόκ Μπαλίκ και δεν απογοητεύει ποτέ τους πελάτες του, γι’ αυτό και κερδίζει συνεχώς νέους φίλους όλων των ηλικιών. Όλος ο κατάλογος, λοιπόν, είναι στη διάθεσή σας για τηλεφωνική ή on line παραγγελία ενώ μπορείτε να κατεβάσετε και την εφαρμογή του Γιόκ Μπαλίκ μέσα από την ιστοσελίδα του Απολαύστε το πλούσιο μενού του στην πόρτα σας και καλή σας όρεξη. 

 

ID: ΓΙΟΚ ΜΠΑΛΙΚ

ΨΗΤΟΠΩΛΕΙΟ – ΜΑΓΕΙΡΕΙΟ

ΕΘΝΙΚΗΣ ΑΜΥΝΗΣ 34, ΚΕΝΤΡΟ
Τ: 2310240022

ΜΕΓ. ΑΛΕΞΑΝΔΡΟΥ 67, ΕΥΟΣΜΟΣ
Τ: 2310707808

ΤAKE AWAY|DELIVERY:
ΔΕΥΤΕΡΑ- ΚΥΡΙΑΚΗ: 12:00 – 01:00

FACEBOOK: Γιόκ Μπαλίκ
INSTAGRAM: ΓΙΟΚ_ΜΠΑΛΙΚ

WEBSITE: https://www.giokbalik.com/