Στην καρδιά της πόλης, υπάρχει ένα μέρος κρυμμένο. Ένας χώρος που απέχει ένα βήμα από το πολύβουο κέντρο, μα μόλις το κάνεις, περνάς σ’ έναν τόπο διαφορετικό, βουτηγμένο στο πράσινο, σε μια αυλή που σε ταξιδεύει στο χρόνο. Στην καρδιά της πόλης, υπάρχει ένα άσυλο, στ’ αλήθεια, για όλους εκείνους που θέλουν να ξεφύγουν, να αποδράσουν, να πάρουν μια ανάσα αλλιώτικη, βγαλμένη από άλλες εποχές. Και γι’ αυτό το Άσυλο θα σου μιλήσω.

Καλώς ήρθατε στο Άσυλο! Είκοσι βήματα, μετρημένα, από το campus του Αριστοτελείου Πανεπιστημίου.

Άσυλο για κείνους που θέλουν κάτι αλλιώτικο

Το βλέπεις ήδη, από τις πρώτες εικόνες. Είναι ένα Άσυλο πραγματικό, για όσους χρειάζονται μια δόση από την πλατεία του χωριού, ενώ διασχίζουν τις κεντρικές αρτηρίες της Θεσσαλονίκης. Η περιοχή της Ευαγγελίστριας άλλωστε, ίσως είναι, η τελευταία μυστική όαση της πόλης μας. Μια μαγική αυλή, που σε περιμένει, δίπλα σου, στολισμένη με πράσινο και μπόλικο παρελθόν.

40 χρόνια τώρα… 

Το Άσυλο, είναι ένας χώρος με ιστορία. Και καθώς πέρναγε στα χέρια της επόμενης γενιάς, κράτησε όλα εκείνα τα στοιχεία που το διατηρούν αυθεντικό. Το Άσυλο, είναι ένας χώρος που έχει το άρωμα των δεκαετιών του ένδοξου παρελθόντος της Θεσσαλονίκης. Μόλις περάσεις την πόρτα του, ή μόλις καθίσεις στην αυλή του, θα το καταλάβεις. Είναι ντυμένο ξύλο, είναι ντυμένο εικόνες, κι αν ακούσεις λίγο καλύτερα, είναι ντυμένο από τις φωνές των ανθρώπων που απέκτησαν υπέροχες βραδιές, με μουσική, με γεύσεις, με τραγούδι, με μια ατμόσφαιρα που χαράχτηκε στη μνήμη τους. Πλάι σε ‘κείνο το τζουκ μποξ…

Αυθεντικά αντικείμενα, η ξυλόσομπα, το jukebox, οι φωτογραφίες των μεγάλων του λαϊκού και του ρεμπέτικου τραγουδιού παραμένουν στη θέση τους. Και συνδυάζονται. Με καινούρια στοιχεία στο χώρο, όπως το καλαίσθητο μπαρ, για ν’ απολαύσετε το ποτό σας. Σε βραδιές που κρατούν έως αργά!

Οι διάσημες σούβλες του Ασύλου

Το Άσυλο είναι αφιερωμένο στο καλό κρέας. Επίσης, το Άσυλο, είναι πασίγνωστο για τις σούβλες του. Καλοψημένα κρεατικά, όπως ελασσονίτικο, κοντοσούβλι κοτόπουλου ή χοιρινού, μπριζόλα σούβλας. Και πρέπει να τα δοκιμάσετε.

Και μην ξεχάσετε, να συνδυάσετε το ποιοτικό κρέας με μια τρομερή ποικιλία ορεκτικών και σαλατών που ξεφεύγουν από τα συνηθισμένα, αφού ακολουθούν τους πιο μοντέρνους συνδυασμούς υλικών!

Η ατμόσφαιρα είναι ιδανική για να μαζευτούν μεγάλες παρέες, ενώ δε λείπουν και οι βραδιές ζωντανής μουσικής! Ούτως ή άλλως, το Άσυλο, ανήκει σε εκείνες τις ταβέρνες της πόλης που έχουν δημιουργήσει μια δική τους παράδοση και συνεχίζουν να γράφουν ιστορία.

Το Άσυλο

Κέντρο, τηλ. 2310.201973

Διεύθυνση
Πανεπιστημίου 2 (Ευαγγελίστρια)

Facebook