Καθώς ο ήλιος συνεχίσει να μας κάνει τη χάρη, αρχίζουμε να αναζητούμε προορισμούς για απόδραση μέσα στην πόλη. Προσεγμένες γεύσεις, διαλεχτοί μεζέδες ήταν τα κυρίως ζητούμενα και παρακάτω θα βρείτε τις καλύτερες επιλογές για φαγητό, το Σαββατοκύριακο, στην ηλιόλουστη Θεσσαλονίκη.

Κελλάριος Όρμος

Θεμιστοκλή Σοφούλη 112, Καλαμαριά

Έχουμε πει κι άλλες φορές ότι η Καλαμαριά είναι μισό νησί, καθώς η μισή περίμετρος της βρέχεται από θάλασσα. Στην Καλαμαριά, δίπλα στον Ναυτικό Όμιλο Θεσσαλονίκης υπάρχει ένα μικρό «διαμαντάκι» που σου προσφέρει φρέσκο ψαράκι, ζεστή ατμόσφαιρα και άψογη φιλοξενία. Αυτά είναι μόνο μερικά από τα βασικά συστατικά του Κελλάριου Όρμου – Seafront Aegean Cuisine.

Ο Κελλάριος Όρμος συστήθηκε στους Θεσσαλονικείς τον Αύγουστο του 2023 και πολύ γρήγορα απέκτησε πιστούς θαμώνες, ενώ στόχος είναι να «αγκαλιάσει» όλες τις ηλικίες και να τις συστήσει με τις γεύσεις της θάλασσας. Η διακόσμηση σε ταξιδεύει και στους τοίχους κυριαρχεί το μπλε και το λευκό. Οι άνθρωποι του Κελλάριου Όρμου σε κάνουν να αισθάνεσαι οικεία από την πρώτη στιγμή και είναι έτοιμοι να σε «ξεναγήσουν» στον κατάλογο.

Αιγιαλός

Π. Κουντουριώτου 43, Περαία

Ο Αιγιαλός έχει μότο τις «ιστορίες γεύσεων» και αυτές δημιουργεί από το 2019 που έριξε τα δίχτυα του στην Περαία. Φρέσκα ψάρια και θαλασσινά μαζί με το αγαπημένο σου τσίπουρο ή κρασί, ποικιλία ορεκτικών και όλα αυτά είναι ακόμα καλύτερα όταν συνοδεύονται από ζωντανή μουσική. Ο καιρός ανοίγει σιγά σιγά οπότε ήρθε η στιγμή να απολαύσεις νόστιμο φαγητό στην παραλία.

Βούκα

Κωφίδου 12, Καλαμαριά

«Βούκα» είναι μεσαιωνική λέξη, που λαϊκότροπα και στη θρακιώτικη διάλεκτο είναι η μπουκιά. Το 2023 στον πεζόδρομο της Καλαμαριάς, άνοιξε «Η Βούκα» και στο μενού της θα βρείτε συνταγές και γεύσεις από την παραδοσιακή κουζίνα της Ελλάδας. Υπάρχει μενού με πιάτα ημέρας για όλες τις προτιμήσεις. Το περιβάλλον όμορφο, η διακόσμηση προσεγμένη και η εξυπηρέτηση άμεση!

Ρετσέλης Γεύσεις

Πολυτεχνείου 1, Νέα Μηχανιώνα

Ένα εστιατόριο θαλασσινών που κρατάει παράδοση από το 1962 στην Ν. Μηχανιώνα. Όνομα συνώνυμο με τις φρέσκιες πρώτες ύλες της τοπικής παραγωγής, την ποιότητα της παρασκευής, σε συνδυασμό με την μοναδική τοποθεσία της όμορφης μας περιοχής, καθιστούν το εστιατόριο Ρετσέλης μια διαχρονική επιλογή.

Μία παράδοση που κρατάει 57 και πλέον χρόνια και συνεχίζει να προσφέρει γεύσεις που μόνο εδώ μπορείτε να απολαύσετε!

Γιαλός

Ν.Πλαστήρα, Μικρό Έμβολο, Ναυτικός Όμιλος Καλαμαριάς

Το εστιατόριο «Γιαλός» για τους λάτρεις θαλασσινών και ψαριών, είναι το αποτέλεσμα των προσπαθειών, της εργατικότητας και της εμπειρίας του Μπάμπη και του Αλέξη. Οι δύο φίλοι και συνέταιροι δραστηριοποιούνται στο χώρο της εστίασης από το 1990 με αποκορύφωμα των προσπαθειών τους τη δημιουργία του «Γιαλού» το 2004. Από τότε υποδέχονται το κοινό της Θεσσαλονίκης και των επισκεπτών της με μεράκι, συνέπεια και σεβασμό, σε μια υπέροχη τοποθεσία δίπλα στη θάλασσα. Οι επισκέπτες του εστιατορίου θα γευθούν την αυθεντική, παραδοσιακή ελληνική κουζίνα, θα απολαύσουν την ευγενική και φιλόξενη εξυπηρέτηση και θα χαλαρώσουν με την απρόσκοπτη θέα στα νερά του Θερμαϊκού.

Το Καρνάγιο

Αγ. Νικολάου 4, Καλαμαριά

Η τοποθεσία μπορεί να άλλαξε αλλά η αγάπη και η όρεξη τους να δημιουργούν ξεχωριστές γεύσεις, έχει μείνει αναλλοίωτη. Με την ίδια αγάπη και το ίδιο μεράκι συνεχίζουν να προσφέρουν μία διαφορετική πινελιά στον χώρο της εστίασης. Το Καρνάγιο είναι μία αυθεντική οικογενειακή επιχείρηση, η οποία δημιουργεί πιάτα από αγνά υλικά και τις πιο καλά επιλεγμένες α’ ύλες.

Οι μοναδικοί μεζέδες για τσίπουρο και ούζο θα σας κρατήσουν την πιο νόστιμη συντροφιά, ενώ τα ολόφρεσκα ψάρια και θαλασσινά θα σας κάνουν να γλείφετε τα δάχτυλα σας. Μη παραλείψετε να ρωτήσετε για τα ψάρια ημέρας, τα οποία θα πρωταγωνιστήσουν στο τραπέζι σας.

Μεζέ bar…με ή χωρίς…

Κίμωνος Βόγα 27

Το μεζεδοπωλείο «Μεζέ bar…με ή χωρίς…» βρίσκεται στην πιο γνωστή τσιπουρογειτονιά της Θεσσαλονίκης. Εδώ μπορεί κανείς να απολαύσει ξεχωριστούς μεζέδες με ιδιαίτερες Μεσογειακές γεύσεις και να επιλέξει ανάμεσα σε μια μεγάλη ποικιλία παραδοσιακών Ελληνικών ποτών. Ρολό κολοκυθιού με κρέμα τυριών, φωλιά καπνιστής μελιτζάνας με φέτα και ντιπ ντομάτας. Ετοιμάστε τον ουρανίσκο σας για κάτι ξεχωριστό.

Τα Θαλασσοπούλια

Π. Κουντουριώτου 51, Περαία

Τα Θαλασσοπούλια είναι μία οικογενειακή ταβέρνα του Μιχάλη Λούκα, που από το 2001 μας κρατάει συντροφιά με τα γευστικά ψάρια και θαλασσινά, τη γρήγορη εξυπηρέτηση, την οικεία ατμόσφαιρα και το απέραντο γαλάζιο του Θερμαϊκού Κόλπου. Αν ψάχνετε για μία κοντινή απόδραση για ψαράκι και τσιπουράκι τότε περάστε μία βόλτα κι από’ δω.