Σαν τη Χαλκιδική δεν έχει. Και μετά αυτή την βαρύγδουπη και τόσο αληθινή δήλωση θα περάσουμε σε μία ακόμα αποκαλυπτική ανάρτηση. Σας δείξαμε το πως τελειώνει το δεύτερο πόδι της Χαλκιδικής μας. Δεν αναρωτηθήκατε, όπως κι εμείς «ωραία, μάθαμε για το δεύτερο. Τι θα γίνει όμως με το πρώτο πόδι; Έτσι θα μείνει; Παραπονεμένο;». Το Biscotto είναι εδώ για να σε κάνει σοφότερο, δίνοντάς σου όλες τις απαντήσεις.

Το «Ακρωτήριο Καναστραίο»

Αυτή τη φορά, τα Google Maps δεν βοηθούν, καθώς αν πλησιάσεις τη «μύτη» του πρώτου ποδιού, αναγράφεται ένα περίεργο «Cape Seva». Ας μελετήσουμε όμως τους καλούς, παλιούς, παραδοσιακούς χάρτες.

Ακρωτήριο Καναστραίο λοιπόν. Ένα από τα ονόματα που συνδέουν την Χαλκιδική με την αρχαιότητα και αποδεικνύουν την αδιάλειπτη παρουσία στον χώρο. Όπως το Ποσείδι του Ποσειδώνα, έτσι και το Καναστραίο, συνδέεται με τον Απόλλωνα τον Καναστραίο και το ιερό του που θρυλείται πως υπήρξε στο σημείο.

Τώρα. Αυτό που σας υποσχεθήκαμε. Για άλλη μια φορά, οδηγούμαστε στα βίντεο του χρήστη George Sal του Youtube, που εμφανίζει το τέλος του πρώτου ποδιού…:

Φωτογραφίες, George Sal
Φωτογραφίες, George Sal
Μια φωτογραφία του Christos S από τα Google Maps
Μια φωτογραφία του Christos S από τα Google Maps

Και καθώς οι θεατές μας, διψάνε και για βίντεο, ορίστε και το σχετικό, για το τέλος του πρώτου ποδιού: