Αν ψάξεις στα maps της Google, θα δεις κάτι περίεργο μα την ίδια στιγμή υπέροχο. Πηγαίνοντας στο τέλος του δεύτερου ποδιού, της Σιθωνίας μας, η εικόνα από ψηλά μοιάζει κάπως έτσι:

Μια «κρυφή παραλία» λοιπόν, κι ένα ακρωτήρι, που πριν το φτάσεις, σε συναντά μια διπλή παραλία. Σε έναν κρυμμένο παράδεισο που οι ντόπιοι ονομάζουν «Καρτάλια» και η πρόσβαση είναι εξαιρετικά δύσκολη. Μα το τελικό θέαμα, σε αποζημιώνει απολύτως…:

Ο χρήστης George Sal του Youtube, ονομάζει το σημείο «Ακρωτήριο Δύο Θαλασσών», και περιγράφει στο σχετικό βίντεο, την εμπειρία του:

Οδηγίες για το «Ακρωτήριο των Δύο Θαλασσών»

Φωτογραφίες, George Sal

Μπορείτε να φτάσετε μόνο με αυτοκίνητο (χρειάζεστε 4×4) και στη συνέχεια να πάτε με τα πόδια για περίπου 2.5 με 3 χλμ. – πρέπει να είστε προετοιμασμένοι για λίγη πεζοπορία. Είναι μια άγρια ​​παραλία, αλλά πανέμορφη! 

Δυο λόγια απο την προσωπική μου εμπειρία…

Το σημείο είναι για περιπετειώδεις ανθρώπους. Στις 26/5 επισκέφθηκα το μέρος αυτό κι ενώ κατευθυνόμουν κατηφορικά με τα πόδια στο ακρωτήρι, σε κατηφορικό κακοτράχαλο χωματόδρομο, ξάφνου μετά απο μια στροφή κλειστή ξεπροβάλει μπροστά μου ενας τύπος με αθλητική περιβολή, καταϊδρωμένος, να τρέχει ανηφορικά. Τα’χασα… Τότε συνειδητοποίησα πως στην επιστροφή θα κλάψω με δάκρυ «πικρό» αφού θα με περιμένει ανηφόρα τριών χιλιομέτρων. Ο τυπάς ήταν Γάλλος και καταγοητευμένος απο το πανέμορφο τοπίο με την φυσική και άγρια ομορφιά του. Αφού με εμψύχωσε, με παρηγόρησε λέγοντάς μου πως δεν είναι κουραστική η επιστροφή και μου ευχήθηκε καλό δρόμο. «Έφτυσα αίμα» και έκανα αρκετή ώρα να συνέλθω όταν μετά κόπων, βασάνων και με πολύ ιδρώτα έφτασα στο σημείο που ειχα παρκάρει το όχημα.
Το μαγικό αυτό τοπίο, η απιστευτη ομορφιά που αντίκρισα, δεν μπορώ να πω πως δεν άξιζε… Μάλιστα, εχω σκοπό να ξαναπάω. Διότι τα ωραία ειναι και τα δύσκολα…