Είναι κάποια κτίρια στη Θεσσαλονίκη που ξεχωρίζουν για την επιβλητικότητά τους, αλλά και για τα χρώματα με τα οποία είναι ντυμένα, δίνοντας έναν αέρα ζωντάνιας στις γειτονιές που τα φιλοξενούν. Ανακαλύψτε μαζί μας τα πιο εντυπωσιακά, πολύχρωμα οικοδομήματα της πόλης που στεγάζουν café-bar-restaurants και ταξιδέψτε σε έναν κόσμο γεμάτο φαντασία και χαρούμενη διάθεση.

Γράφει η Λυδία Κοκκινά

Tabya

Μελενίκου 14Γ (κέντρο)

Το γεμάτο χρώματα σπίτι της TABYA είναι ανοιχτό για εικαστικές εκθέσεις, βιβλιοπαρουσιάσεις, bazaar δίσκων μουσικής, κύκλους συζητήσεων, σεμινάρια, προβολές και άλλες δραστηριότητες. Η αυλή της είναι γεμάτη βότανα και φερ φορζε τραπέζια, ενώ κυρίαρχη θέση σε αυτήν έχει το ενεργό πηγάδι του σπιτιού που βρίσκεται στην είσοδό της.


Habanera

Γ. Παπανδρέου 29, (πρώην Ανθέων)

Όλοι γνωρίζετε το Habanera στο όμορφο νεοκλασσικό διώροφο της Γ. Παπανδρέου 29, που από το 1996 σερβίρει τις υπέροχες γεύσεις της Καραϊβικής στα πιάτα και τα ποτήρια μας. Τους καλοκαιρινούς μήνες βγαίνουμε στη δροσερή και γεμάτη χρώματα αυλή, που υπάρχει στο πίσω μέρος του όμορφου αυτού κτιρίου.


Merenda

Φλογητών 2, Νεάπολη

Ο εσωτερικός κήπος και η πίσω αυλή κερδίζουν τις εντυπώσεις και προσφέρονται για να απομονωθείτε από τους γρήγορους ρυθμούς της πόλης. Ένα σημείο συνάντησης για παρέες που θέλουν να περάσουν όμορφα, να ακούσουν καλή μουσική και να χαλαρώσουν. Με φιλική ατμόσφαιρα που σίγουρα θα το κάνετε στέκι σας. Ανά τακτά χρονικά διάστημα φιλοξενούνται εκθέσεις φωτογραφίας και γίνονται βραδιές οινογνωσίας.


Little Big House

Ανδοκίδου 24, Άνω Πόλη

Το Little Big House μας συστήθηκε ως hostel το 2011, μια ιδιότητα που συνεχίζει να έχει αλλά σταδιακά εξελίχθηκε σ’ έναν χώρο συνάντησης για καφέ, πρωινό, χαλαρό ποτό, διάβασμα, συζητήσεις με φίλους. Κι όλα αυτά στην αγαπημένη γειτονιά της Θεσσαλονίκης, την Άνω Πόλη.


Le Circle de Salonique

Βασιλέως Γεωργίου 7

Στο γαλάζιο κτίριο της Βασ. Ηρακλείου, δημιούργημα του σημαντικού αρχιτέκτονα Ποζέλι, το 1924, στεγάζεται ένα «club société», όπως μας συστήθηκε, που παραπέμπει στις δεκαετίες του ’20 και του ’30 με μια σύγχρονη ματιά. Ιδιαίτερα αντικείμενα, πολλά είναι αντίκες, prive lounge στον ημιώροφο, ένα bar που νομίζεις ότι δίπλα σου μπορεί να καθίσει ο Κάρυ Γκραντ, μουσικές επιλεγμένες και βραδιές με ιδιαίτερα events.


Classic cafe-bar Διώροφον

Κερασούντος 81

Σε μια αναπαλαιωμένη μονοκατοικία επί της οδό Κερασούντος 81, στην καρδιά της Καλαμαριάς, βρίσκεται το Διώροφον Classic café-bar.

Το Διώροφον είναι ένα αυθεντικό και καλαίσθητο café-bar, με πολύ καλή rock μουσική, φιλικό περιβάλλον και τιμές. Μπορεί κανείς να απολαύσει τον καφέ του μακριά από τους έντονους ρυθμούς της πόλης, να ανέβει στη μαγευτική του ταράτσα και να ξεχαστεί με την παρέα του ή ακόμα να διασκεδάσει πίνοντας κάποιο ποτό στο υπέροχο bar του πρώτου ορόφου.


Ανώπολις

Ακροπόλεως 128

Ένας όμορφος χώρος, όπου θυμίζει Ανατολή και η κουζίνα του παράδοση. Ιδανικό για brunch, lunch και cocktails.