Το Ελληνικό ίδρυμα Πολιτισμού έχει τη χαρά και την τιμή να αναγγείλει ότι η 18η Διεθνής Έκθεση Βιβλίου Θεσσαλονίκης θα πραγματοποιηθεί από τις 25 έως και τις 28 Νοεμβρίου 2021, στις εγκαταστάσεις της Ηelexpo στη Θεσσαλονίκη.
Τιμώμενη στην 18η ΔΕΒΘ θα είναι η Γερμανόφωνη λογοτεχνία.
Η 18η ΔΕΒΘ τελεί υπό την αιγίδα της Α.Ε. της Προέδρου της Δημοκρατίας Κατερίνας Σακελλαροπούλου.
Η 18η ΔΕΒΘ διοργανώνεται από το Ελληνικό Ίδρυμα Πολιτισμού με την υποστήριξη του Υπουργείου Πολιτισμού και Αθλητισμού, σε συνεργασία με τη ΔΕΘ – HELEXPO, την Περιφέρεια Κεντρικής Μακεδονίας, τον Δήμο Θεσσαλονίκης, τους Συλλόγους Ελλήνων Εκδοτών και ανεξάρτητους εκδότες. Συγχρηματοδοτείται από το Ευρωπαϊκό Ταμείο Περιφερειακής Ανάπτυξης, στο πλαίσιο του ΠΕΠ Κεντρικής Μακεδονίας 2014-2020. Χορηγός αερομεταφορών της 18ης ΔΕΒΘ θα είναι η AEGEAN AIRLINES.
Η Διεθνής Έκθεση Βιβλίου Θεσσαλονίκης έχει 17 χρόνια ιστορίας και αποτελεί το πιο σημαντικό ετήσιο γεγονός για το βιβλίο και τους επαγγελματίες του βιβλίου που διοργανώνεται στη χώρα μας.
Ξεκίνησε το 2004 με οργανωτή το Εθνικό Κέντρο Βιβλίου, από το οποίο, το 2014, πήρε τη σκυτάλη της οργάνωσης το Ελληνικό Ίδρυμα Πολιτισμού. Από την πρώτη μέρα της δημιουργίας της υπήρξε πολιτιστικός θεσμός με μεγάλη βαρύτητα και πρωτοτυπία, σταδιακά δε εξελίχθηκε στον κορυφαίο σχετικά με το βιβλίο θεσμό της χώρας, το μοναδικό ετήσιο σημείο συνάντησης όλων των παραγόντων του βιβλίου: εκδοτών, συγγραφέων, μεταφραστών, βιβλιοθηκονόμων κ.ά.
Η Διεθνής Έκθεση Βιβλίου Θεσσαλονίκης έχει διπλό χαρακτήρα: εμπορικό/επαγγελματικό αλλά και φεστιβαλικό. Ο τελευταίος έχει αποκτήσει πλέον ειδικό βάρος και προσελκύει το ενδιαφέρον πολλών δεκάδων χιλιάδων επισκεπτών κάθε χρόνο οι οποίοι προσέρχονται στις εγκαταστάσεις της ΔΕΘ-HELEXPO να παρακολουθήσουν τις 500 περίπου εκδηλώσεις που πραγματοποιούνται σε τέσσερις μέρες, να περιηγηθούν στα περίπτερα των 300 περίπου εκθετών, να δουν από κοντά 30-40 ξένους συγγραφείς και πάνω από 700 ομιλητές, μεταξύ των οποίων πολλοί από τους καλύτερους Έλληνες συγγραφείς, πολλά μέλη της ακαδημαϊκής κοινότητας κ.ά.

 

18η Διεθνής Έκθεση Βιβλίου Θεσσαλονίκης
25-28 Νοεμβρίου 2021
ΔΙΕΘΝΕΣ ΕΚΘΕΣΙΑΚΟ & ΣΥΝΕΔΡΙΑΚΟ ΚΕΝΤΡΟ ΘΕΣΣΑΛΟΝΙΚΗΣ
facebook: Διεθνής Έκθεση Βιβλίου Θεσσαλονίκης
website: thessalonikibookfair.gr