Όλοι κατανοούμε πόσο σημαντική είναι η επικοινωνία και η γλωσσική ανάπτυξη στην εξέλιξη ενός ατόμου ώστε να εκφράζεται, να αλληλεπιδρά, να ενισχύει τις μαθησιακές του ικανότητες με στόχο πάντα μια επιτυχημένη προσωπική και κοινωνική ζωή. Η εμπειρία των Κέντρων Λόγου και Μάθησης Plasis World μπορεί να εξασφαλίσει από τις μικρές κιόλας ηλικίες μια τέτοια εξέλιξη ενισχύοντας την προσπάθεια παιδιών, εφήβων αλλά και των ίδιων των γονιών, όπως θα δούμε παρακάτω.

Με τη σημερινή τους μορφή, τα Κέντρα Λόγου και Μάθησης Plasis World, λειτουργούν από το 2000, με υπεύθυνη την Κλινική Γλωσσολόγο Εβίτα Ζιούδρου ΒΑ/ΜΑ, που έχει ήδη επιδείξει σημαντική συμβολή στον τομέα της αποκατάστασης καθώς τα κέντρα είναι η συνέχεια ανάλογου χώρου που λειτούργησε από το 1989.

Έγκαιρη Αναγνώριση των Δυσκολιών Λόγου και Μάθησης

Λαμβάνοντας υπόψη ότι διάφοροι νευρογενετικοί παράγοντες, αλλαγές στο βιοοικολογικό μας περιβάλλον καθώς και οι σύγχρονες εκπαιδευτικές ανάγκες σε συνδυασμό με τους πιεστικούς οικογενειακούς ρυθμούς φαίνεται να προκαθορίζουν την αύξηση των Δυσκολιών Λόγου και Μάθησης, δε χρειάζεται να τονίσουμε περισσότερο πόσο αναγκαία είναι η έγκαιρη αναγνώριση και αντιμετώπιση τους.

Για τον λόγο αυτό, η στοχευμένη παρέμβαση με Λογοθεραπεία θα βοηθήσει την ανάπτυξη του λόγου και την εκλεπτυσμένη χρήση των γλωσσικών δεξιοτήτων του παιδιού απομακρύνοντας τον κίνδυνο ειδικών γλωσσικών και άλλων μαθησιακών διαταραχών. Η Φυσικοθεραπεία, η Εργοθεραπεία, η Ειδική Γυμναστική  θα  υποστηρίξουν την αδρή και λεπτή κινητική ανάπτυξη εξασφαλίζοντας τον πλήρη σωματικό, αισθητηριακό έλεγχο και οπτικοκινητικό συντονισμό του παιδιού. Μέσα από  την Ειδική Αγωγή και την  Διαπαιδαγώγηση  θα αντιμετωπίσει αποτελεσματικά μαθησιακές δυσκολίες όπως η δυσγραφία, η δυσαναγνωσία, η δυσαριθμησία κ.α. Η Συμβουλευτική των Γονιών, η Ψυχολογική Στήριξη του Μαθητή, η Θεραπεία Συμπεριφοράς και η Καλλιέργεια της Ενσυναίσθησης  του παιδιού θα προετοιμάσουν το παιδί  ψυχοσυναισθηματικά προκειμένου να μπορεί να ενταχθεί με άνεση στο περιβάλλον του και να έχει πρόσβαση στις πληροφορίες που θα εξασφαλίσουν τη μαθησιακή  και προσωπική του επιτυχία.

Γιατί ξεχωρίζουν τα Plasis World

Η πρώτη μέριμνα των Plasis World είναι η έγκαιρη και πολύπλευρη διάγνωση, η οποία επιτρέπει την οργάνωση εξατομικευμένων προγραμμάτων αποκατάστασης. Τα προγράμματα αυτά σε πρώτο επίπεδο στοχεύουν στον περιορισμό των δυσκολιών που απορρέουν από τις ιατροπαιδαγωγικές ανάγκες των ατόμων. Κατά βάση η θεραπευτική προσέγγιση στηρίζεται στη μεγιστοποίηση του υπάρχοντος δυναμικού με απώτερο στόχο την κοινωνική ενσωμάτωση. Με βάση αυτές τις βασικές αρχές, η ομάδα ειδικών των Plasis World, ετοιμάζουν ευέλικτα προγράμματα, που υποστηρίζονται από έγκυρα διαγνωστικά τεστ, σύγχρονα ψηφιακά προγράμματα και αποτελεσματικές μεθόδους επικοινωνίας.

 

 

Τα κύρια πεδία των προγραμμάτων των Plasis World είναι:

Λογοθεραπεία, Εργοθεραπεία, Ειδική Αγωγή, Συμβουλευτική, Μαθησιακές Δυσκολίες, Προγράμματα με Ομάδες Παιδιών.

Πιο συγκεκριμένα μπορείτε να απευθυνθείτε στα Plasis World στην περίπτωση που το παιδί σας αντιμετωπίζει:
– Καθυστέρηση Λόγου ή Ομιλίας
– Φωνολογικές ή Αρθρωτικές Διαταραχές
– Δυσκολίες Έκφρασης, Ρυθμού, Αναπνοής, Τραυλισμού
– Διάχυτες Αναπτυξιακές Διαταραχές, Σύνδρομο Asperger, Αυτισμό
– Μαθησιακές Δυσκολίες
– Δυσκολίες Συγκέντρωσης, Προσοχής, Υπερκινητικότητας, Παρορμητικότητας
– Δυσκολίες Συμπεριφοράς, Συναισθηματικής Ωριμότητας και Κοινωνικοποίησης

ΟΜΑΔΕΣ
– Ομάδες Ανάπτυξης Κοινωνικών Δεξιοτήτων
– Ομάδες Ανάπτυξης Μαθησιακών Δεξιοτήτων
– Εκπαιδευτικό – Αναπτυξιακό Δράμα
– Σχολές Γονέων
– Καθημερινή Σχολική Μελέτη
– Δημιουργική Απασχόληση-Θεατρικό Παιχνίδι
– Μουσική – Χορός-Αθλητισμός

ΣΕΜΙΝΑΡΙΑ
– Σεμινάρια Εκπαίδευσης και Εποπτείας Εκπαιδευτικών και Θεραπευτών
– Σεμινάρια Εκπαίδευσης Γονιών
– Εποπτεία και Συμβουλευτική Παιδικών Σταθμών, Σχολείων και άλλων Εκπαιδευτικών Οργανισμών

Η Κλινική Γλωσσολόγος Εβίτα Ζιούδρου ΒΑ/ΜΑ

Κλείνοντας να σημειώσουμε ότι οι υπηρεσίες των Plasis World ανάλογα με τις ανάγκες σας παρέχονται και μεμονωμένα μετά από συνεργασία με τον ειδικό θεραπευτή ή τον οικογενειακό σας ιατρό.

Για όλους αυτούς του λόγους η αμεσότητα στην επικοινωνία είτε μέσω e-mail: [email protected] είτε με τους παρακάτω τρόπους είναι μία βασική προτεραιότητα στα Plasis World.

Επικοινωνία

Plasis World
Κέντρο
Θεσσαλονίκη Εθνικής Αμύνης 9
Θεσσαλονίκη 54621
Τηλ.: 2310 240.654 – Fax: 2310 232.416

Θέρμη
Βενιζέλου 5
Θέρμη 570 01
Τηλ.: 2310 466.959

Ωραιόκαστρο
Αναγεννήσεως 1
Ωραιόκαστρο 57013
Τηλ.: 2313 073.485

E-mail: [email protected]

Επίσημη ιστοσελίδα: www.plasisworld.gr
Facebook page: Plasis World Κέντρα Λόγου & Μάθησης