Όλες χρησιμοποιούμε πινέλα μακιγιάζ, αλλά πόσες πραγματικά ξέρουμε τα μικρά και πολύ σημαντικά μυστικά για τη σωστή φροντίδα τους; Σήμερα, θα σου αποκαλύψουμε αυτά που θεωρούμε εμείς πιο σημαντικά, ενώ άμα αγαπήσεις το άρθρο σου εγγυόμαστε ότι θα ακολουθήσει και επόμενο.

1. Για τον σωστό καθαρισμό των πινέλων σου θα χρειαστείς ένα ειδικό βουρτσάκι σιλικόνης και να ορίσεις μία συγκεκριμένη ημέρα της εβδομάδας, ώστε και να είσαι συνεπής και να αποφύγεις την εμφάνιση νέων σπυριών.

https://www.instagram.com/p/Bmabzm-BRsP/

2. Δεν χρειάζεται να δίνεις πολλά λεφτά για τα καθαριστικά. Αρκεί ένα απλό σαμπουάν μαλλιών για μικρές ηλικίες. Εάν θέλεις και απολύμανση μπορείς να ψεκάσεις τα πινέλα σου με λάδι τεϊόδεντρου ή να το προσθέσεις μέσα στο καθαριστικό σου.

3. Δεν πλένεις ποτέ τα πινέλα σου κόντρα στο νερό. Οι άκρες πάντα προς τα κάτω τόσο στο πλύσιμο, όσο και στο στέγνωμα, ώστε να διατηρηθεί το σχήμα τους.

4. Πρόσεχε κατά τη διάρκεια του καθαρισμού τους να μη μπει νερό στη μεταλλική βάση, καθώς υπάρχει κίνδυνος να αποδυναμωθεί η κόλλα. Εάν γίνει αυτό, δοκίμασε να σφίξεις τη βάση με ένα μικρό πενσάκι.

5. Εάν δυσκολεύεσαι στην τοποθέτηση highlighter, επένδυσε σε ένα fan brush. Είναι ένα από τα πιο σημαντικά πινέλα που πρέπει να υπάρχει στο νεσεσέρ σου, καθώς δεν παίρνει περιττή  ποσότητα προϊόντος και με το σχήμα του αγκαλιάζει τα μήλα και τοποθετεί το highlighter σωστά.

https://www.instagram.com/p/BtyitKign8f/

6. Όσο πιο πυκνές οι τρίχες του πινέλου μας, τόσο πιο έντονη κάλυψη μας προσφέρουν, ειδικότερα εάν τα χρησιμοποιούμε με κυκλικές κινήσεις.