Το όρος Πάικο βρίσκεται στην Κεντρική Μακεδονία στα σύνορα των νομών Πέλλας και Κιλκίς με κορυφή την Γκόλα Τσούκα σε υψόμετρο 1.650 μέτρα. Μία πολύ όμορφη και εύκολη διαδρομή του βουνού, είναι ο δασικός δρόμος που οδηγεί στη δασική τοποθεσία Βαλεόρβο, μέσα στη καρδιά του βουνού.

Τα πανέμορφα δάση του Πάικου βαμμένα σε όλες τις αποχρώσεις του πράσινου και του καφέ, μοιάζουν ατέλειωτα. Όπου και να κοιτάξεις, μια θάλασσα από οξιές, βελανιδιές, έλατα, πεύκα και άγριες καστανιές μας περιβάλει, ενώ οι πρωινοί ήχοι από το κελάηδημα των πουλιών και το βουητό των εντομών μας συντροφεύει. Έτσι είναι όλη η διαδρομή.

Το φθινόπωρο είναι εδώ και προχωράει γοργά, τα κάστανα έτοιμα να πέσουν από τις καστανιές και η φύση προετοιμάζεται για το χειμώνα που έρχεται.

Πληροφορίες για τη διαδρομή:
Site: theursaminor.eu
Facebook: The Ursa Minor
You Tube Channel: The ursa minor Channel

*Φωτογραφίες, πληροφορίες: The Ursa Minor

 

Ας αφήσουμε τις φωτογραφίες να μιλήσουν

 

Εννέα γέφυρες, οι «εννέα μούσες» διασχίζουν το ποτάμι

The Ursa Minor – Λίγα λόγια

«Είμαστε δυο οικογένειες, 7 άτομα, μια παρέα. Μας αρέσει η ορειβασία, το περπάτημα στη φύση και η ελεύθερη ζωή και ευτυχώς αρέσει και στα παιδιά μας. Η ομαδική ανάβαση τα Σαββατοκύριακα, η διαμονή και η πορεία στα βουνά και η αναρρίχηση στις κορυφές προσφέρουν ιδιαίτερα αισθήματα ικανοποίησης. Προσπαθούμε λοιπόν μέσα από τα κείμενα και τις φωτογραφίες μας, να σας μεταφέρουμε όσο μπορούμε αυτά τα συναισθήματα  και να σας παροτρύνουμε να ακολουθήσετε και εσείς.

Οι εκδρομές που περιγράφονται έχουν εκτός από τη διαδρομή και χρηστικές πληροφορίες, όπως που θα μείνετε, που θα φάτε, που θα κατασκηνώσετε, πόσο θα στοιχίσει κλπ. Όλες έχουν ημερολογιακή σήμανση, πράγμα που σημαίνει ότι για κάποια εκδρομή που έγινε το 2008 μπορεί κάποιες από τις χρηστικές πληροφορίες να μην ισχύουν (πχ  τιμές  διοδίων, ξενοδοχεία,ταβέρνες κλπ).

Ονομάσαμε την ιστοσελίδα μας «Τhe Ursa Minor», που είναι το λατινικό όνομα του αστερισμού της Μικρής Αρκτου για δυο λόγους. Γιατί  έχει το στοιχείο της οικογένειας  αλλά και το στοιχείο του προσανατολισμού».