Η Θεατρική παράσταση «Ο Τυχαίος Θάνατος Ενός Αναρχικού» ολοκληρώνει την καλοκαιρινή της περιοδεία, στο Θέατρο Δάσους τη Θεσσαλονίκη, τον Σεπτέμβριο.

Συγκεκριμένα η παράσταση, που αποθεώθηκε για 2 συνεχόμενα χρόνια από το θεατρόφιλο κοινό, με συνεχή sold out, ανέβηκε στο Ανοιχτό Θέατρο Συκεών “Μάνος Κατράκης” τον Ιούλιο 2023, συνέχισε την πορεία της την στο Θέατρο Δάσους, συμμετέχοντας στις θεατρικές εκδηλώσεις του 9ου Φεστιβάλ Δάσους του ΚΘΒΕ,  στη Θεσσαλονίκη.

Παρουσιάστηκε στο Φεστιβάλ Θάλασσας 2023 στο Ανοιχτό Αμφιθέατρο Νέων Μουδανιών, και τώρα επιστρέφει στο Θέατρο Δάσους για να ολοκληρώσει την περιοδεία της.

Το Έργο:

Μέσα από μια έξυπνη και επίκαιρη κωμωδία, η εξουσία ξεγυμνώνεται και παρουσιάζονται τα «αδιάσειστα» στοιχεία που χρησιμοποιούνται για την ενοχοποίηση κάποιου. Ένα ανοιχτό παράθυρο στον έκτο όροφο μπορεί να αποτελέσει λύση όταν η ψυχραιμία χάνεται και ο θάνατος θα αρχειοθετηθεί απλώς ως «τυχαίος»!

Ο Ντάριο Φο καταφέρνει να ξεσκεπάσει μέσα από το έργο του, τη δολοφονία του «αναρχικού σιδηροδρομικού» Τζουζέπε Πινέλι, που διαπράχθηκε από την ιταλική αστυνομία.

Με σατιρικό και ειρωνικό τρόπο καταγγέλλει το τραγικό συμβάν, καυτηριάζει την κατάχρηση της εξουσίας και αν και γράφτηκε πριν από χρόνια για να ασκήσει κριτική στην ασύδοτη εξουσία του συστήματος δικαιοσύνης της Ιταλίας και της κυβερνητικής διαφθοράς, σήμερα, χρόνια μετά, ο θεατής δεν θα δυσκολευτεί να βρει πολλές – πάρα πολλές – ομοιότητες με την Ελλάδα του σήμερα.

Info 

Κυριακή 10 Σεπτεμβρίου στις 21:00
Θέατρο Δάσους

Εισιτήρια– Τιμές Εισιτηρίων: Γενική είσοδος: 20€ / Προπώληση: ntng.gr – viva.gr –  11876 –  Ταμεία ΚΘΒΕ

Κερδίστε προσκλήσεις!
Δευτέρα 4 Σεπτεμβρίου 2023

Κερδίστε δωρεάν προσκλήσεις!

Δήλωσε Συμμετοχή!
Συμπλήρωσε τα στοιχεία σου (Επίθετο, όνομα, τηλέφωνο, email) στην παρακάτω φόρμα μέχρι και την Παρασκευή 1/9 στις 10:00 και θα λάβεις μέρος στην κλήρωση των τυχερών που θα κερδίσουν από μία διπλή πρόσκληση. Θα κληρωθούν 2 διπλές προσκλήσεις!

Τα ονόματα των τυχερών θα ανακοινωθούν κάτω από τη φόρμα συμμετοχής!

Όνομα*

Επώνυμο*

Εmail*

Τηλέφωνο*

Αποδέχομαι τη συλλογή και επεξεργασία των δεδομένων που καταχωρώ για τους σκοπούς του παρόντος σύμφωνα με την πολιτική απορρήτου.*

Τα πεδία με (*) είναι υποχρεωτικά.


ΑΝΑΚΟΙΝΩΣΗ ΑΠΟΤΕΛΕΣΜΑΤΩΝ
Οι τυχεροί είναι οι εξής:
Πασχαλίδης Πασχάλης
Μεταξίδης Δημήτρης
Οι τυχεροί δίνουν το όνομά τους στην είσοδο όπου θα υπάρχει guest list από το biscotto.gr.