Σε έναν κόσμο που κατακλύζεται από πληροφορία, σε μια εποχή γεμάτη σκληρές δοκιμασίες, σε μια συνθήκη ψηφιοποίησης ακόμη και των βασικών μας αναγκών, όπως η επικοινωνία, είναι καιρός να στρέψουμε το βλέμμα μέσα μας και να ξανασυστηθούμε με τον εαυτό μας και τους γύρω μας.

Παρουσιάζουν, η Χριστίνα Μαυρομάτη, Communication & Events Manager
και η Έλενα Σολταρίδου, Ψυχολόγος M.Sc, Υπ. Διδάκτωρ Πανεπιστημίου Θεσσαλίας

Σε αυτό το επεισόδιο, μιλάμε και προσεγγίζουμε τo «Σακχαρώδη διαβήτη και πως επηρεάζει την ψυχική υγεία .»

Λίγα λόγια για το επεισόδιο

Ο σακχαρώδης διαβήτης είναι γεγονός πως επηρεάζει την ψυχική υγεία .

Τι σημαίνει άραγε να ζεις έχοντας διαγνωστεί με σακχαρώδη διαβήτη ;
✔️Ποια είναι η σημασία της ψυχικής υγείας στη ρύθμιση του διαβήτη και τι ρόλο παίζει η διατροφή ;
✔️Επηρεάζει τη ζωή των μελών της οικογένειας;
✔️Μπορούμε να βρούμε τρόπους να διαχειριστούμε καλύτερα αυτή τη συνθήκη της ζωής μας ώστε να ζούμε πιο αρμονικά;

Αυτά και αλλά πολλά ενδιαφέροντα ερωτήματα απαντήσαμε και αναλύσαμε στο επεισόδιο αυτό μαζί με τον καλεσμένο μας Σπύρο Ζαρογιάννη, M.Med.Sci, Κλινικό Διαιτολόγο και Διατροφολόγο.

Το Βλέμμα Μέσα Μας στο Spotify

Το Βλέμμα Μέσα Μας στο Facebook

*Η Χριστίνα Μαυρομάτη, ο άνθρωπος πίσω από τα επιτυχημένα biscotto workshops και η ψυχολόγος Έλενα Σολταρίδου, αναζήτησαν έναν νέο τρόπο έκφρασης και επικοινωνίας με το κοινό, δημιουργώντας από κοινού ένα podcast που αναδεικνύει όλα αυτά που μας επηρεάζουν αλλά δυσκολευόμαστε να διαχειριστούμε.

* Το Podcast Ψυχολογίας «Το Βλέμμα Μέσα Μας» δημιουργήθηκε με στόχο να προσεγγίσει θέματα ψυχολογίας και αυτοβελτίωσης με διεισδυτική και επιστημονική ματιά. Επιχειρεί να εμπνεύσει όλους μας να στρέψουμε το βλέμμα μέσα μας, να παρακινηθούμε, να διαχειριστούμε και να βελτιώσουμε τη ζωή μας. Μεταδίδει γνώσεις, πληροφορεί και τελικά μας οδηγεί να επιλέξουμε την αλλαγή μας. Ως καλεσμένους φιλοξενεί ανθρώπους από τον χώρο της ψυχολογίας αλλά και από διάφορους χώρους και επιστημονικά πεδία.