Το έχουμε καθιερώσει να έχουμε μία συνομιλία πριν τις εμφανίσεις του στη Θεσσαλονίκη και αυτή τη φορά συμφωνήσαμε να βάλουμε επίκεντρο τη Θεσσαλονίκη και κάποιες αγαπημένες του συνήθειες. Ο Γιώργος Περρής εμφανίζεται στην πόλη μας στο Radio City Theater στις 11 Απριλίου. Ακολουθήστε μας παρακάτω…

Συνέντευξη στον Κώστα Γιάντσιο

Ποια είναι η ιδανική μουσική για σένα στο ξεκίνημα της ημέρας;
Συνήθως η πρώτη μουσική είναι ο ήχος του νερού που βράζει στο βραστήρα για να πιω το πρώτο τσάι της ημέρας! Το πρωί μου αρέσει η κλασική μουσική, με κρατάει ήρεμο και συγκεντρωμένο για την υπόλοιπη μέρα. Αλλά υπάρχουν και φορές που αγαπημένους μου τραγουδιστές ή κάποια νέα τραγούδια που ανακαλύπτω, όπως την Christine and the Queens που τον τελευταίο καιρό την ακούω συνέχεια.

Τι δε λείπει ποτέ από τη βαλίτσα σου όταν ταξιδεύεις για συναυλίες;
Εκτός από όλα τα απαραίτητα, τα οποία πλέον μαζεύω μέσα σε 20 λεπτά (έχω πλέον διδακτορικό στο φτιάξιμο βαλίτσας), δεν λείπουν ποτέ τα γούρια μου: μία λευκή πέτρα σε σχήμα καρδιάς που είχα βρει σε μία παραλία στο Αιγαίο και το πρώτο CD που αγόρασα όταν ήμουν παιδί, από τη συναυλία της Νάνας Μούσχουρη στο Ηρώδειο το 1984.

Ποιες γεύσεις-φαγητά έχεις δοκιμάσει στη Θεσσαλονίκη και τα έχεις ξεχωρίσει;
Κουλούρι, κουλούρι και πάλι κουλούρι!

Παίρνεις κάτι φεύγοντας από τη Θεσσαλονίκη (προϊόν, τρόφιμο, δώρο, σουβενίρ κλπ.)
Νομίζω πως κάθε φορά που φεύγω, στο αεροδρόμιο νομίζουν ότι κάνω εμπόριο μπουγάτσας και τσουρεκιών να ξέρετε!

Έχεις κάποιο στέκι ή αγαπημένη περιοχή (ή και τα δύο) όταν βρίσκεσαι στην πόλη μας;
Μου αρέσει και πάντα επισκέπτομαι το «7 θάλασσες», θεωρώ ότι είναι ένα από τα καλύτερα εστιατόρια της πόλης. Όταν έχω περισσότερο χρόνο και μπορώ, αναζητώ την κινητή «καντίνα του Όθωνα».

Αν σου ζητούσα να μου πεις δυο-τρία τραγούδια που σε γυρίζουν στην εφηβεία, ποια θα ήταν αυτά;
Το “Διθέσιο” Άλκηστις Πρωτοψάλτη της Λίνας Νικολακοπούλου και του Νίκου Αντύπα, το “Je t’aime” – Lara Fabian

Μια συνήθεια που έχεις τώρα και δεν την είχες μερικά χρόνια πριν;
Τα τελευταία χρόνια, ακριβώς πριν βγω να τραγουδήσω κάνω πάντα στα τελευταία δευτερόλεπτα μία αυτοσχέδια προσευχή.

Την περίοδο της πανδημίας, πως αξιοποιήσατε τον χρόνο σας δημιουργικά;

Συνειδητοποίησα πως ήταν η πρώτη φορά σε περίπου μία δεκαετία που παρέμενα στο ίδιο μέρος για πάνω από 2-3 εβδομάδες! Λόγω των υποχρεώσεων μου και των συνεχών ταξιδιών, δεν μου είχε ξανασυμβεί! Ήμουν σε μία μόνιμη μετακίνηση. Έπεσα λοιπόν με τα μούτρα στην ψυχανάλυση, τη γυμναστική, τη μαγειρική και το καθάρισμα, εσωτερικό και εξωτερικό. Είδα πολλή τηλεόραση όπως όλοι μας, αλλά περιέργως δεν είχα όρεξη να ακούσω πολλή μουσική. Διάβασα αρκετά, αλλά κυρίως αφιέρωσα χρόνο σε μένα, για να ξαναβρώ τα θέλω μου, πού πάει η ζωή μου. Το πιο σημαντικό που κρατάω πάντως είναι ότι μου έγινε εμφανές ποιοι άνθρωποι είναι προτεραιότητα στη ζωή μου και ποιοι όχι.