Όταν ο νεαρός ζαχαροπλάστης Λεωνίδας Κεστεκίδης συμμετέχει ως μέλος της ελληνοαμερικανικής αντιπροσωπείας το 1910 στην Παγκόσμια Βελγική Έκθεση και το 1913 στη Διεθνή Έκθεση της Γάνδης, κερδίζει επάξια το χάλκινο και το χρυσό βραβείο αντίστοιχα για τα περίφημα σοκολατένια γλυκίσματά του. Σε αυτά προστίθεται ο κεραυνοβόλος έρωτας με μια γοητευτική Βρυξελλιώτισα και ο Λεωνίδας εγκαθίστανται οριστικά στο Βέλγιο.

Ανοίγει tea rooms στις Βρυξέλλες στη Γάνδη και το Μπλάνκερμπεργκ, δίνοντας έτσι την ευκαιρία στο ευρύ κοινό να γευθεί τα προϊόντα του.

Το 1935, ο Βασίλης, ανιψιός του Λεωνίδα, αναλαμβάνει την επιχείρηση και κάνει σήμα κατατεθέν της εταιρίας τον Βασιλιά της Σπάρτης, Λεωνίδα, τιμώντας τον θείο του. Στο κατάστημά του στη Marche Aux Grains στις Βρυξέλλες δημιουργεί πολλά διαφορετικά είδη πραλίνας έχοντας ένα όραμα: Φρεσκάδα, Γενναιοδωρία, Κληρονομιά.

Από την ίδρυσή της το 1913, η Leonidas, η περίφημη εταιρία βέλγικης πραλίνας, προτείνει στους γευσιγνώστες πελάτες της προϊόντα υψηλής ποιότητας και ασύγκριτης γεύσης.

Το μυστικό των πιο κολασμένων πραλίνων είναι ότι παρασκευάζονται με σεβασμό στην αγνότερη παραδοσιακή συνταγή: 100% αγνό βούτυρο κακάο, 100% γεύση, 100% ποιότητα 100% φρεσκάδα.

Περιοχή
Κέντρο

Διεύθυνση
Μητροπόλεως 72