Περισσότερο από το 18% των Ολλανδών και Βέλγων “εραστών” της Ελλάδας επιλέγουν την Κρήτη για τις διακοπές τους το φετινό καλοκαίρι. Ακολουθούν τα νησιά της Ζακύνθου, με 14%, και η Κως, με 11%, των ψήφων.

Στην Κρήτη οι περισσότερες αφίξεις Ολλανδών πραγματοποιούνται στο αεροδρόμιο του Ηρακλείου, με απευθείας πτήσεις από μια σειρά από ολλανδικά αεροδρόμια. Η πρώτη ολλανδική πτήση διακοπών προς την πρωτεύουσα του νησιού, φέτος, πραγματοποιήθηκε, ήδη, τον Φεβρουάριο, ενώ όλο και περισσότεροι Ολλανδοί φθάνουν επίσης στο αεροδρόμιο των Χανίων της Κρήτης.

Πρώτος προορισμός η Κρήτη για τους Ολλανδούς

Η Κρήτη είναι φέτος η αγαπημένη του 18% των Ολλανδών που ταξιδεύουν για διακοπές στην Ελλάδα. Πρόκειται για μια αύξηση της δημοτικότητας κατά 38%, σε σχέση με την αντίστοιχη, περυσινή έρευνα του Griekenland.net. Η Ζάκυνθος αναβαθμίζεται από την τρίτη θέση στη δεύτερη φέτος το καλοκαίρι, αλλάζοντας θέση με την Κω, η οποία υποχωρεί κατά μία θέση στην τρίτη.

Η Λέσβος ακολουθεί στην τέταρτη θέση φέτος και φαίνεται να επιστρέφει ως προορισμός διακοπών στην ολλανδική αγορά. Πέρυσι, το νησί του Βορείου Αιγαίου βρισκόταν μόλις στην όγδοη θέση, μεταξύ των ελληνικών προορισμών που επιλέγουν οι Ολλανδοί για τις καλοκαιρινές τους διακοπές. Το νησί συγκέντρωσε το 9% των ψήφων για το φετινό καλοκαίρι.

Η Ρόδος και η Σάμος μοιράζονται την πέμπτη θέση (8% των ψήφων έκαστος προορισμός) και το καταπράσινο νησί του Ιονίου, η Κέρκυρα, ακολουθεί από κοντά στην έβδομη θέση, με 7% των ψήφων.

Άλλα ελληνικά νησιά στα οποία οι Ολλανδοί επιθυμούν να πάνε διακοπές αυτό το καλοκαίρι είναι η Κάρπαθος (6%), η Κεφαλονιά (6%), η Σαντορίνη (4%), η Λευκάδα (3%) και η Μύκονος (2%).

Τα ελληνικά νησιά δημοφιλή στις σχολικές διακοπές του Απριλίου

Κατά τη διάρκεια των σχολικών διακοπών του Απριλίου στην ολλανδική αγορά, το διάστημα από τις 23 Απριλίου έως τις 8 Μαΐου, τα ελληνικά νησιά ήταν ιδιαίτερα δημοφιλή στη “χώρα της τουλίπας”. Ωστόσο, ο Μάιος εμφανίζει μια μικρή υστέρηση στις κρατήσεις, σε αντίθεη με το καλοκαιρινό τρίμηνο.

Σημειώνεται ότι περισσότεροι από ένα εκατομμύριο Ολλανδοί ταξιδιώτες επισκέφθηκαν την Ελλάδα το καλοκαίρι του 2019, αποτελώντας αριθμό – επίσης ρεκόρ για τη χώρα.