Οι εκδόσεις Φυλάτος μάς παρουσιάζουν το νέο βιβλίο της Ευτυχίας Δοβλέτογλου: Στη Σεούλ.

Σύνοψη 

Η Άννα Παναγιωτίδου παραβρίσκεται ως δημοσιογράφος στη Συνέντευξη Τύπου του Νοτιοκορεάτη καλλιτέχνη, Μπαν Μίνο ελπίζοντας να δει την καριέρα της να παίρνει άλλη τροπή. Οι δυο νέοι συναντιούνται στην γκαλερί, αλλά ο διάσημος καλλιτέχνης απαγορεύει στην Άννα να παραστεί στη συνέντευξη και κινδυνεύει τώρα με απόλυση.

Η Άννα αποφασισμένη να πάρει μια απάντησή του και να γράψει ένα άρθρο, ώστε να μη χάσει τη δουλειά της, ταξιδεύει ως τη Σεούλ και μπαίνει στο σπίτι του ενώ αυτός λείπει. Πώς θα αντιδράσει ο Μίνο όταν γυρίσει στο σπίτι του και βρει τη γυναίκα, με την οποία συγκρούστηκε δημοσίως, να έχει καταλάβει ένα από τα δωμάτια του σπιτιού του;

Τα πράγματα όμως γίνονται ακόμη πιο δύσκολα για την Άννα καθώς πέρα από τον Μίνο, έχει να αντιμετωπίσει και τους εχθρούς που απρόσμενα παρουσιάζονται μπροστά της στα πλαίσια του ταξιδιού της στη μακρινή Κορέα. Θα καταφέρει τελικά η Άννα να επιτύχει τον στόχο της ξεπερνώντας τα εμπόδια; Το μόνο σίγουρο είναι πως ένα μυστήριο ταξίδι ξεκινά γι’ αυτή με απρόσμενες εξελίξεις.

Το biscotto.gr ρωτάει και η Ευτυχία Δοβλέτογλου απαντάει:

Μιλήστε μας λίγο για το βιβλίο σας. Τι σας έδωσε έμπνευση ώστε να πάρετε την απόφαση να το γράψετε;

Το βιβλίο “Στη Σεούλ” είναι ένα καλό ρομαντικό μυθιστόρημα που εμπεριέχει κωμικά στοιχεία και λίγη δράση. Σκέφτηκα να γράψω ένα βιβλίο που η ιστορία του να δίνει χαρά στον αναγνώστη, γιατί είναι κάτι που χρειαζόμαστε όλοι. Η έμπνευση βγαίνει πηγαία, μιας και είναι κάτι που έρχεται αυθόρμητα. Ακόμη και το πέταγμα μιας πεταλούδας μπορεί να μου δώσει κάποια συναισθήματα εκείνη τη στιγμή που θα βρουν διέξοδο μέσα από μια ιστορία που θα γράψω ή ήδη γράφω. Από την άλλη, εκφράζω τις σκέψεις μου μέσω κάποιων γεγονότων της επικαιρότητας που τα διαφοροποιώ και τα προσαρμόζω στις ανάγκες της ιστορίας μου.

Έχετε επισκεφθεί ποτέ τη Ν. Κορέα; Πιστεύετε ότι με το βιβλίο σας θα «χαράξετε τον δρόμο» στους αναγνώστες σας να μάθουν περισσότερα για αυτή και τις παραδόσεις της; 

Κάθε μέρα επισκέφτομαι τη Νότια Κορέα μέσα από τις σειρές και τις ταινίες της, στα όνειρα μου και στις σκέψεις μου. Έχω άποψη για πολλά μέρη στη Νότια Κορέα γιατί παρακολουθώ ντοκυμαντέρ, διαδικτυακό τουρισμό, ψάχνω πληροφορίες στο διαδίκτυο, ρωτάω τους φίλους που έχω στην Κορέα και μάλιστα με τον καλό μου φίλο ταξιδεύουμε “μαζί”. Πάει ένα ταξίδι και όλη τη διαδρομή που κάνει είναι με το κινητό ανά χείρας να μου δείξει τους δρόμους, τα σοκάκια, τα πάρκα και ότι άλλο βρίσκει ενδιαφέρον. Συνομιλούμε καθημερινά σχεδόν δέκα χρόνια τωρα και οι εκ βαθέων συζητήσεις μας με έχουν κάνει να καταλάβω πολλά πράγματα τόσο για τους Κορεάτες όσο και για τις συνήθειες τους. Βέβαια, δεν αντλώ πληροφορίες μόνο από ένα άτομο. Γνωρίζω πάνω από τρίαντα άτομα με τα οποία έχω τακτική κουβέντα. Είναι πολλές φορές που φίλοι μου Κορεάτες, σοκάρονται με μέρη που ξέρω και αυτοί δεν τα ξέρουν και προσπαθούν να τα μάθουν εξαιτίας μου. Πιστεύω πως το βιβλίο έχει ήδη τραβήξει το ενδιαφέρον ανθρώπων και διάβασα σχόλια ανθρώπων που τους ενδιαφέρει να μάθουν την κορεατική κουλτούρα μέσα από τα μάτια μιας Ελληνίδας. Ευχαριστώ πολύ για τη φιλοξενία στην υπέροχη στήλη σας.

 

Τεχνικά χαρακτηριστικά
Εσωτερικό: Πολυτελής έκδοση με μαλακό εξώφυλλο, τυπωμένη σε chamois χαρτί
Τιμή: 16,44€ (με Φ.Π.Α)
ISBN: 978-960-658-110-6
Σελίδες: 304
Στη Σεούλ

Κεντρική διάθεση: Εκδόσεις Φυλάτος, διαθέσιμο για online ή τηλεφωνική παραγγελία με δωρεάν μεταφορικά σε όλη την Ελλάδα.

Εκδόσεις Φυλάτος
S: www.fylatos.com
E: [email protected]
Τ: 2310 821622

Την συγγραφέα, Ευτυχία Δοβλέτογλου, μπορείτε να τη βρείτε και μέσα από τα προσωπικά της social media:
Facebook | Δοβλέτογλου Ευτυχία – Dovletoglou Eftychia
Instagram | dovletoglou_eftychia