Εδώ, εύκολα όλοι γίνονται μία παρέα. Είναι μια σταλιά, μα έχουν το δικό τους κοινό, είναι αυθεντικά και καθένα από αυτά περιμένει να το κάνεις «δικό σου». Έτσι απλά. Ένα αφιέρωμα στα μαγαζιά «τρύπες» που λατρέψαμε.

Ξεκινάμε;

L’ autre cafe

Με πολύ φιλική ατμόσφαιρα και με μία διάθεση για άνεση, επικοινωνία και διασκέδαση που ο χώρος βγάζει από μόνος του, γίνεται γρήγορα, στέκι αγαπημένο. Ένα παραπάνω, όταν είναι γεμάτο από κόσμο που χαμογελάει και διασκεδάζει με την ψυχή του. Ξύλο και λαμαρίνα συνδυάζονται άψογα και δίνουν μια artistic διάθεση και ένα βιομηχανικό στυλ παράλληλα.

*Δείτε περισσότερες πληροφορίες εδώ.


Piece of cake

Πολύ γνωστό για τα καλοφτιαγμένα ροφήματα αλλά και τα cocktails του, τα cupcakes του και την ωραία διακόσμηση. Ετοιμάζονται διάφορα γλυκά ημέρας, όπως η φημισμένη του μηλόπιτα, τα οποία και εναλλάσσονται. Μπορείτε να επιλέξετε, όμως, το Piece of Cake και για κρασί, με ποικιλία επιλογών σε ποτήρι, αλλά και ποτό. Οι χαμηλές τιμές του, ήταν από πάντα, χαρακτηριστικές.

*Δείτε περισσότερες πληροφορίες εδώ


Lena’s Bistro

Απίστευτη ιστορία: Είναι ένα bistro με μικρασιατική καταγωγή, αφού ο συγκεκριμένος χώρος στα Λαδάδικα είχε αγοραστεί από τον Κυριάκο Μαγιόπουλο το 1912, όπου μαζί με το κούρεμα, το ξύρισμα και τα ευρωπαϊκά χτενίσματα, σερβιριζόταν στον πάνω όροφο καφές και γλυκίσματα! Που ετοίμαζε ο ίδιος. Σήμερα η δισέγγονή του, η Λένα έχει φροντίσει να δημιουργήσει ένα bistro, όπου η παράδοση αποκτά τη συνέχειά της με καλό καφέ, χυμούς, γλυκίσματα, αλλά και σπιτικά εδέσματα, Δύσης και Ανατολής, μαζί με κρασί και ποτό.

*Δείτε περισσότερες πληροφορίες εδώ


Rosticceria di Salonicco

Στην Αρμενοπούλου, πίσω από τη Ροτόντα, ένας Ιταλός, ο Max, έχει δημιουργήσει μία rosticceria, ένα μικρό αλλά φιλόξενο εστιατόριο, που μοιάζει περισσότερο με μια μεγάλη κουζίνα. Εκεί καθημερινά ετοιμάζει φρέσκα ζυμαρικά, ραβιόλια, λαζάνια, ταλιατέλες, φετουτσίνι, και τα συνδυάζει με ποικιλία από προϊόντα που φέρνει από την Ιταλία για να απολαύσουμε ξεχωριστές ιταλικές γεύσεις. Αλλαντικά, τυροκομικά, φρέσκια τρούφα και φυσικά ζυμαρικά συνθέτουν τα πιάτα ημέρας αλλά και τις σταθερές επιλογές του μενού.

*Δείτε περισσότερες πληροφορίες εδώ


Souel

Το Souel φτιάχτηκε με 20 χρόνια εμπειρία σε Σαντορίνη, Μύκονο, Αθήνα και Θεσσαλονίκη.
Σε περιμένει από το πρωί, με καφέ, χυμούς, σπιτική λεμονάδα, σπιτική βυσσινάδα. Μια ενημερωμένη κάβα 85 ετικετών και με προτάσεις που μπορείτε να προμηθευτείτε για το σπίτι. Από το μεσημέρι έως και το βράδυ υπάρχει μενού κρύων πιάτων και συνοδευτικά κρασιού, που επίσης ανανεώνονται συνεχώς.

*Δείτε περισσότερες πληροφορίες εδώ


deka.epta

Cozy και φρέσκο με urban αισθητική. Το deka.epta είναι ένα specialty coffee shop στην καρδιά του κέντρου της Θεσσαλονίκης με τη χαρακτηριστική κίτρινη πόρτα στο εξωτερικό του. Μας άρεσαν οι χουχουλιάρικες γωνιές που ξεχωρίζουν και ο μεγάλος καναπές του, που περιμένει να φιλοξενήσει τις παρέες σε μία στάση πριν ή μετά τη βόλτα στο κέντρο.  Επίσης, οι επιλογές του για σνακ και cocktails μάς κέντρισαν ιδιαίτερα το ενδιαφέρον.

*Δείτε περισσότερες πληροφορίες εδώ