Είναι μια τάση που έχει γνωρίσει εκρηκτική ανάπτυξη τα τελευταία χρόνια και σύμφωνα με έρευνες, όσοι την ακολουθούν γίνονται πιο παραγωγικοί στην εργασία τους. Πρόκειται για τα co-working spaces, αλλά και τους χώρους εκείνους που προσφέρουν τις ιδανικές συνθήκες για να κάνεις τη δουλειά σου εκτός γραφείου.

Σήμερα, το Co-working αποτελεί την πρώτη επιλογή επαγγελματικού χώρου για μια σειρά επαγγελματιών, όπως προγραμματιστές, startups μηχανικοί, αρχιτέκτονες, δικηγόροι, σχεδιαστές κλπ. Η πρωτοτυπία του έγκειται στο ότι δουλεύετε σε ένα περιβάλλον μαζί με άλλους επαγγελματίες. Αυτό, μάλιστα, δεν είναι μια αναγκαστική επιλογή λόγω έλλειψης προσωπικού χώρου, αλλά συνειδητή επιλογή με πολλαπλά οφέλη.

Το να βρίσκεστε σε ένα ευχάριστο και δημιουργικό χώρο με άλλους επαγγελματίες είναι μια ευκαιρία να αναπτύξετε το επαγγελματικό σας δίκτυο, να βρείτε πιθανούς πελάτες ή και συνεργάτες και να δώσετε ώθηση στην δουλειά σας.

Παρακάτω, συγκεντρώσαμε κάποια café και co-working spaces στη Θεσσαλονίκη για εσάς που θέλετε να δουλέψετε και εκτός γραφείου. Βρείτε αυτό που ταιριάζει περισσότερο στις ανάγκες σας και επισκεφθείτε το.

i4g Pro

Εγνατία 154

Η i4GPro βρίσκεται στο κέντρο της Θεσσαλονίκης παρέχοντας ιδανικούς coworking χώρους για κάθε επαγγελματία και εταιρεία. Στην i4G Pro πιστεύουν ότι η επιτυχία έρχεται μέσα από τη συνέργεια και τη δημιουργικότητα, έτσι έχουν δημιουργήσει κατάλληλους χώρους εργασίας και επαγγελματικής ανάπτυξης στο κέντρο της πόλης.

Όλοι οι γραφειακοί χώροι υποστηρίζονται από άριστες επαγγελματικές υποδομές και υπηρεσίες, που κάνουν την καθημερινότητα σας πιο εύκολη από μία κλασική μέρα στο γραφείο. Αξιόπιστη πρόσβαση στο internet, εξοπλισμένες αίθουσες συναντήσεων και συνεδριάσεων, άνετες θέσεις, εκτυπωτές, χώρος διαλείμματος, καθώς και χώρος για τον καφέ ή το μεσημεριανό σου φαγητό. Επιπλέον, η i4G Pro παρέχει πλήρεις υπηρεσίες φιλοξενίας φορολογικής έδρας.

Έχετε το πλεονέκτημα να μειώσετε τα επαγγελματικά σας έξοδα αλλά να αυξήσετε τη δημιουργικότητα σας μέσω ενός εναλλακτικού περιβάλλοντος εργασίας, καθώς και να απαλλαγείτε από τη φασαρία που υπάρχει σε συμβατικούς δημόσιους χώρους.


The Caravan Bed & Breakfast

Ρεμπέλου και Βαμβακά 1

Τρεις φίλοι ξεκίνησαν ένα road trip στην Ευρώπη πριν κάποια χρόνια. Εκεί γεννήθηκε η ιδέα του The Caravan, ενός Bed & Breakfast, όπως ακριβώς το φαντάζονταν οι ίδιοι, έχοντας μείνει σε πολλά αντίστοιχα ξενοδοχεία και hostels του εξωτερικού στις περιπλανήσεις τους.

Ο χώρος υποδοχής είναι κάτι παραπάνω από ένα lobby ξενοδοχείου. Είναι ένα σημείο συνάντησης ιδανικό για networking. Θυμίζει πολύ lobbies ευρωπαϊκών Hostels, όπου οι νέοι επισκέπτες συναντιούνται και ανταλλάσσουν ιδέες.

Άλλωστε, πολλές δημιουργικές ομάδες έχουν κάνει σημείο συνάντησης το lobby και την τραπεζαρία του The Caravan. Αφού μαζευτεί το πρωινό, ο χώρος διατίθεται για καφέ και συναντήσεις σε εθελοντικές ομάδες, αλλά και workshops με μη κερδοσκοπικό χαρακτήρα. Υποστηρίζει όλες τις ανάγκες ενός meeting space με wifi, projector, whiteboard, ηχομόνωση.


Bord de l’eau

Εγνατία 45

Το bord de l’eau πρόσφατα παρουσίασε το νέο του εγχείρημα, ένα υβριδικό workspace στην καρδιά της πόλης.
Λειτουργεί από το πρωί σαν καφέ και χώρος εργασίας και μπορεί να φιλοξενήσει παντός είδους δράσεις όπως εκθέσεις, workshops, performances, meetings, συνέδρια, pop ups, παρουσιάσεις, φωτογραφίσεις καθώς και μουσικά δρώμενα.
Σε αυτόν θα βρείτε όλες τις απαραίτητες υποδομές για την υλοποίηση επαγγελματικών και καλλιτεχνικών event όπως προτζέκτορα υψηλής ανάλυσης, βιομηχανικό φωτισμό, ανεξάρτητο ηχοσύστημα καθώς και πλήρη ηχομόνωση.

Coffice Books & Coffee

Αιγαίου 62, Καλαμαριά

Έχει καθιερωθεί πλέον ως ένα café-πολυχώρος λόγου και τέχνης με ιδιαίτερη ταυτότητα, αλλά και ως ένα αγαπημένο σημείο για τους βιβλιόφιλους, αφού πρόκειται και γι’ αυτό που ονομάζουμε «βιβλιοκαφέ», όπου μπορείτε να πάρετε το βιβλίο σας ή να δανειστείτε από τη βιβλιοθήκη του και να απολαύσετε τον καφέ σας. Αυτό είναι το Coffice Books & Coffee, όπου μπορείτε να έρθετε και μόνοι σας, να απολαύσετε ροφήματα ή ένα κρασί και να διαβάσετε ή να δουλέψετε χωρίς να νιώθετε άβολα. Ιδιαίτερα σημαντική είναι η παρατήρηση ότι στον χώρο δεν επιτρέπεται το κάπνισμα και έτσι η ατμόσφαιρα εκτός από ζεστή και cozy είναι και καθαρή.

Επιπλέον, στον επάνω όροφο έχει διαμορφωθεί ειδικός χώρος μελέτης, που τον αξιοποιούν καθημερινά μαθητές, φοιτητές αλλά και επαγγελματίες, που θέλουν να μελετήσουν με την ησυχία τους.


Parco

Δεσπεραί 1

Στο Parco, η ημέρα ξεκινάει με φρέσκο καφέ αλλά όσο περνάει η ώρα μεταμορφώνεται στο ιδανικό στέκι για το βραδινό σου ποτό. Εδώ το industrial chic συναντά το artistic design. Κάθε γωνιά του είναι ένας καμβάς δημιουργικότητας, όπου αντικατοπτρίζεται ο ζωντανός παλμός της πόλης.⁣ Επιπλέον, στον επάνω όροφο βρίσκεται το co-working space όπου μπορείς να στήσεις τον προσωπικό σου χώρο εργασίας.


Starbucks

Δημητρίου Γούναρη 1
Νίκης 11

Τα Starbucks είναι διεθνώς γνωστά σαν χώροι που πηγαίνεις εκεί για να δουλέψεις και να διαβάσεις, καθώς διαθέτουν όλο τον απαραίτητο εξοπλισμό. Είναι ο χώρος όπου άνθρωποι από όλα τα μέρη της γης συναντιούνται για να ανταλλάξουν απόψεις και να πιουν καλό καφέ και λαχταριστά ροφήματα.


Ypsilon

Εδέσσης 5

Στο παλιό Κίρτζι Χαν, στην οδό Εδέσσης, υπάρχει ένα διατηρητέο του 1870 το οποίο ανήκε κάποτε στον μεγιστάνα της επεξεργασίας βαμβακιού, Γεώργιου Κύρτση.

Το Ypsilon φιλοξενεί μπαρ, κουζίνα, art space και χώρο για διάβασμα αλλά και επαγγελματικές συναντήσεις σε ένα περιβάλλον που αποπνέει ομορφιά και ευγένεια σε μίνιμαλ διακόσμηση. Πάνω απ’ όλα όμως είναι όμορφο. Και αυτό μετράει. Πολύ.

Στον πρώτο όροφο βρίσκεται το co-working space όπου μπορείς να στήσεις τον προσωπικό σου χώρο εργασίας.


Space Lab

Μοναστηρίου 18

Το Space Lab είναι ένας πρωτοποριακός χώρος ειδικά σχεδιασμένος για κάθε είδους εκδηλώσεων, εκθέσεων, παρουσιάσεων και εργαστηρίων. Πρόκειται για έναν πολυχώρο, όπου οι πιο δημιουργικοί άνθρωποι μπορούν να κάνουν πράξη τις ιδέες τους. Το Space Lab είναι ένας μοντέρνος, καθαρός και πολυχρηστικός χώρος, πλήρως εξοπλισμένος, ώστε να μπορεί να φιλοξενήσει κάθε τύπο εκδήλωσης. O καθένας μπορεί να νοικιάσει τον χώρο του και να στήσει το δικό του προσωπικό γραφείο.