Έχει μία διαδρομή από πολύ μικρός, τραγούδησε δίπλα στον Μίμη Πλέσσα, πριν κλείσει τα 18, η οποία – κατά τη γνώμη μου – δεν έχει φωτιστεί όσο θα έπρεπε. Με πολλές εμφανίσεις στο εξωτερικό, συνεργασίες με καλλιτέχνες, όπως η Λάρα Φαμπιάν και ο Μάριος Φραγκούλης, και με μια παρουσία που ήδη μπορεί να αποτελέσει παράδειγμα και για καλλιτέχνες που βρίσκονται στα πρώτα βήματα. Όλα αυτά δεν έγιναν τυχαία και σίγουρα χωρίς τις απαιτούμενες θυσίες και κόπους. Ο Γιώργος έρχεται τη Δευτέρα 13 Φεβρουαρίου στο Βασιλικό Θέατρο για μία συναυλία γνωριμίας, όπως μας λέει, και χαιρόμαστε πολύ για αυτή του την επιλογή. Μας φέρνει και καινούρια τραγούδια, ένα αυτά θα το ακούσετε παρακάτω.

Συνέντευξη στον Κώστα Γιάντσιο

Όταν κάποιος ασχολείται από τόσο μικρή ηλικία επαγγελματικά, όπως συνηθίζουμε να λέμε, με το τραγούδι, τι κερδίζει αλλά και τι – πιθανώς – χάνει;
Κερδίζει την ζωή του από μικρός, με όλα της τα σκαμπανεβάσματα, τις απογοητεύσεις, τις χαρές, τις νίκες και εν γένει τις εμπειρίες. Στη δική μου περίπτωση, έμαθα από τα λάθη μου, ωρίμασα, έχασα τον εαυτό μου και τον ξαναβρήκα. Κέρδισα έναν ανεκτίμητο πλούτο από αναμνήσεις, χρώματα, μυρωδιές, γέλια, συναντήσεις και έχασα -ειδικά τα τελευταία χρόνια που ταξιδεύω στο εξωτερικό- στιγμές από τις ζωές των ανθρώπων που αγαπώ.

Αν σας ζητούσα να μου πείτε μερικά κομβικά σημεία της μέχρι τώρα πορείας, ποια θα ήταν αυτά;
Η πρώτη μου συναυλία με τον Μίμη Πλέσσα λίγο πριν κλείσω τα 18, η πρώτη φορά που άκουσα τραγούδι μου στο ραδιόφωνο στον Καναδά, το συμβόλαιό μου με την Decca Records για όλο τον κόσμο, η συναυλία με την Lara Fabian στο Παρίσι μπροστά από 12.000 κόσμο, η πρώτη φορά που τραγούδησα με ένα από τα ινδάλματά μου, την Άλκηστη Πρωτοψάλτη, η φετινή συναυλία στο κατάμεστο Ηρώδειο με τον Μάριο Φραγκούλη, το υπέροχο “μην ξεχνάς, είσαι και δικός μας!” που μου είπε κάποιος από το κοινό στο Μόντρεαλ και πιο πρόσφατα οι συναυλίες μου στη Ρωσία με τον θρυλικό και 3 φορές βραβευμένο με Όσκαρ Michel Legrand.

Η εναλλαγή από το ελληνικό στο ξένο ρεπερτόριο, τι επιπλέον απαιτεί από έναν ερμηνευτή;
Μόνο αλήθεια. Αν αντιλαμβάνεσαι και αισθάνεσαι πραγματικά αυτό που τραγουδάς, τότε η γλώσσα δεν μπορεί να αποτελέσει ούτε όριο ούτε σύνορο. Σίγουρα ο κόσμος θα δεχτεί αυτό που θες να του πεις και θα συγκινηθεί.

Ποιο κοινό θεωρείτε δυσκολότερο;
Αυτό που έχει μπροστά του έναν καλλιτέχνη που δεν είναι απόλυτα διατεθειμένος να του δοθεί. Πιστεύω απόλυτα πως η αντίδραση του κοινού εξαρτάται άμεσα από το πώς είμαστε εμείς στη σκηνή και τι θέλουμε να του δώσουμε.

Με ποιον ερμηνευτή του εξωτερικού θα θέλατε κάποια στιγμή να βρεθείτε επί σκηνής;
Η λίστα είναι ατελείωτη: Sting, Barbra Streisand, Celine Dion, Adele, Charles Aznavour, Pablo Alboran και θα έδινα τα πάντα για να είχα τραγουδήσει με την Ella Fitzgerald, τον George Michael και τον Freddie Mercury.

Υπάρχουν διαφορές στην προετοιμασία ή στα σημεία που δίνετε βαρύτητα όταν εμφανίζεστε μπροστά στο ελληνικό κοινό σε σχέση με τις εμφανίσεις στο εξωτερικό;
Η δική μου προσωπική προετοιμασία ως καλλιτέχνης είναι απολύτως η ίδια. Την ίδια ακριβώς μελέτη, προσοχή, αγωνία και δουλειά συναντώ είτε τραγουδώ στην Ελλάδα είτε στο εξωτερικό. Αυτό που αλλάζει είναι ο συνολικός τρόπος οργάνωσης των συναυλιακών παραγωγών: τα θέατρα κλείνονται τουλάχιστον ένα χρόνο πριν στο εξωτερικό και όχι 2-3 μήνες πριν, ενώ η προώθηση στα μέσα μαζικής ενημέρωσης γίνεται επίσης πολύ νωρίτερα.

Έρχεστε στη Θεσσαλονίκη και με νέο τραγούδι. Θα μας δίνατε ένα στίγμα του τι θα ακούσουμε στην εμφάνισή σας αλλά και των άμεσων σχεδίων σας;
Η συναυλία αυτή είναι μία συναυλία “γνωριμίας”. Είναι η πρώτη φορά που παίζω μόνος στη Θεσσαλονίκη αλλά και η πρώτη φορά μόνος στην Ελλάδα εδώ και 6 χρόνια. Ήθελα να σας τραγουδήσω το πού βρισκόμουν, τι έχω κάνει όλα αυτά τα χρόνια, οπότε θα ακούσετε τραγούδια από τον πρώτο μου ελληνικό δίσκο, περνώντας από την ξένη μου δισκογραφία μέχρι και τα ολοκαίνουργια τραγούδια που μου χάρισαν η Ευανθία Ρεμπούτσικα με τον Άρη Δαβαράκη. Φυσικά, δεν θα λείψουν γνωστά αγαπημένα τραγούδια που ήθελα να σας τραγουδήσω από την “Κιβωτό”, τον προηγούμενό μου δίσκο με τον Μάριο Φραγκούλη. Μέσα από αυτή τη συναυλία θέλω να σας φέρω χαρά, συγκίνηση και μερικές αχτίδες ήλιου για να περάσουμε τον υπόλοιπο χειμώνα στις σκοτεινές αυτές μέρες που περνάμε.

Ακούστε το νέο τραγούδι του Γιώργου Περρή, «Ποιος Φοβάται την Αγάπη», σε στίχους Άρη Δαβαράκη και μουσική Ευανθίας Ρεμπούτσικα.

Περισσότερα για τη συναυλία μπορείτε να δείτε αναλυτικά ΕΔΩ

info
Γιώργος Περρής
«Ηλιοφάνεια»
13 Φεβρουαρίου
Βασιλικό Θέατρο
Ώρα έναρξης : 20:30
official website: www.georgeperris.com

Προπώληση εισιτηρίων  : www.ticketservices.gr, τηλεφωνικά στο 210- 7234567,  στα ταμεία του θεάτρου (Λ. Μεγάλου Αλεξάνδρου), Ιανός (Αριστοτέλους, Mediterranean Cosmos)