Πάμε να δώσουμε μια ξεχωριστή νότα στο τραπέζι μας; Η Συνταγή αυτή μοσχοβολάει θάλασσα, ντελικάτη και ήπια.

Υλικά:
1 πακέτο λιγκουίνι
1 κιλό γαρίδες
2 κ.σούπας πελτέ τομάτας
150 ml κρέμα γάλακτος
ελαιόλαδο
1 σκελίδα σκόρδου
1 κρεμμύδι ξερό πολτοποιημένο
1 κ.γλυκού δυόσμο ξερό
¼ ματσάκι άνηθο ψιλ/νο
αλάτι και πιπέρι καγιέν

Πως το φτιάχνεις…
Η κατσαρόλα γεμάτη νερό στην κουζίνα. Μόλις έρθει σε σημείο βρασμού, ρίχνουμε τα λιγκουίνι και βράζουμε ανακατεύοντας συχνά, για όσα λεπτά γράφει η συσκευασία -2. Έπειτα, στραγγίζουμε τα ζυμαρικά μας και τα λαδώνουμε ελαφρώς όσο είναι ακόμα στο τρυπητό.
Σε ένα μπολ, έχουμε κρατήσει 2 κουτάλες από το καυτό, αμυλούχο νερό. Σε αυτό διαλύουμε τον πελτέ και προσθέτουμε όλα τα μπαχαρικά και το δυόσμο.
Σε μια μεγάλη τηγάνα, ρίχνουμε το λάδι και τις καθαρισμένες γαρίδες με το σκόρδο. Μόλις οι γαρίδες αλλάξουν χρώμα και από τις δύο πλευρές, τις αφαιρούμε. Προσθέτουμε στην τηγάνα το καλά πολτοποιημένο και σουρωμένο από υγρά κρεμμύδι και το μαραίνουμε. Επαναφέρουμε τις γαρίδες και περιχύνουμε με το μείγμα από αμυλούχο νερό, μπαχαρικά και πελτέ. Πασπαλίζουμε με άνηθο και προσθέτουμε την κρέμα γάλακτος. Τέλος, προσθέτουμε τα ζυμαρικά μας και ανακατεύουμε καλά έτσι ώστε να βραχούν με την ροζέ σάλτσα όλα και παντού.

Βαθμός δυσκολίας: Εύκολο
Μερίδες: 4
Κόστος: 12,00 ευρώ