Ο ηθοποιός Γιώργος Παπαγεωργίου μιλάει στο biscotto.gr για τον ρόλο του στη «Σκοτεινή Θάλασσα» αλλά και για τους Polkar με αφορμή την live εμφάνιση που θα κάνουν στις 19 Φεβρουαρίου στο Principal Club Theater, στη Θεσσαλονίκη.

Συνέντευξη στη Χριστίνα Μισιρλή

Ο Γιώργος Παπαγεωργίου είναι μία πολυτάλαντη προσωπικότητα. Ηθοποιός, σκηνοθέτης και μουσικός του συγκροτήματος Polkar.

Από αρχές Ιανουαρίου τον παρακολουθούμε στον πρωταγωνιστικό ρόλο του Χρήστου στη Σκοτεινή Θάλασσα, που προβάλλεται κάθε Δευτέρα και Τρίτη βράδυ στο MEGA.

Εδώ και ένα μήνα περίπου σε παρακολουθούμε στη Σκοτεινή Θάλασσα. Η σειρά αποτελείται από ένα φανταστικό cast. Πως αισθάνεσαι για αυτή σου τη συνεργασία;

Η σειρά όντως απαρτίζεται από ένα φανταστικό cast. Ο σκηνοθέτης μας, ο Γρηγόρης Καραντινάκης μας είχε πει: «Είμαι πολύ ευτυχισμένος να έχω δίπλα μου αυτό το cast». Η διαίσθηση του επιβεβαιώθηκε όταν μπήκαμε στη διαδικασία γυρισμάτων. Στα γυρίσματα υπάρχει χημεία και μεταξύ των ηθοποιών μας συνδέσει μία κοινή υποκριτική γραμμή.

Πόσο ανατρεπτικές θα είναι οι εξελίξεις;

Έχουμε πάρει στα χέρια μας το τελευταίο επεισόδιο. Ούτε εμείς οι ίδιοι δεν πιστεύαμε στις ανατροπές του σεναρίου. Θα συμβεί κάτι που θα πάθουν σοκ οι θεατές. Η σειρά είναι καλομελετημένη. Τα κομμάτια του παζλ θα αρχίζουν να συνδέονται μεταξύ τους. Ο Χρήστος θα αρχίσει να δέχεται μεγάλη ψυχολογική πίεση στην προσπάθεια του να ανακαλύψει τί έχει συμβεί στην Άννα. Παράλληλα, θα αρχίσει να ελέγχει την μανιοκαταθλιπτική του συμπεριφορά. Κλαίγαμε όταν πήραμε το τελευταίο επεισόδιο. Μας έχει σημαδέψει!

Πόσο δύσκολο ήταν να ενσαρκώσεις τον συγκεκριμένο ρόλο; 

Είναι ο πιο δύσκολος ρόλος που έχω κάνει. Βέβαια, είχα πολύ χρόνο στη διάθεση μου και μελέτησα τον ρόλο της ερμηνείας του Χρήστου. Κάναμε ραντεβού με ειδικούς σχετικά με την πάθηση του Χρήστου και ήρθα σε επαφή με μανιοκαταθλιπτικό άτομο, το οποίο αυτή την περίοδο βρίσκεται σε αγωγή. Αυτά τα βήματα έγιναν προκειμένου να καταλάβω τη συμπεριφορά του.

Οι τηλεθεατές έχουν αγαπήσει τη σειρά και πολλοί από αυτούς έχουν ταυτιστεί με τους χαρακτήρες. Πως σε κάνει να νιώθεις η αποδοχή του κόσμου; 

Ισχύει ότι οι τηλεθεατές έχουν δεθεί με τους χαρακτήρες και την ίδια τη σειρά. Αυτή είναι η μεγάλη επιβράβευση κάθε ηθοποιού. Παρακολουθώ στο twitter αυτά που γράφουν και κάποια είναι πολύ πετυχημένα. Όλη αυτή η αγάπη που εισπράτουμε είναι πάρα πολύ ωραία.

Πως σου φαίνεται το Μεσολόγγι; (σ.σ. ο τόπος που γίνονται τα γυρίσματα της Σκοτεινής Θάλασσας)

Το Μεσολόγγι είναι εμπειρία. Έχω πάει στο παρελθόν για παραστάσεις. Ο τόπος είναι μαγικός. Εξωπραγματικός θα έλεγα. Ταιριάζει απόλυτα στην ατμόσφαιρα της ιστορίας. Κρύβει ένα σκηνικό μυστηρίου.

Στις 19 Φεβρουαρίου οι Polkar θα βρεθούν στο Principal. Πως αισθάνεσαι κάθε φορά που επιστρέφεις στη Θεσσαλονίκη; 

Νιώθω τρομερά! Μου λείπει πολύ η Θεσσαλονίκη. Συνδέομαι με τον τόπο, τους φίλους, τη μπάντα μου. Την αγαπώ τη Θεσσαλονίκη. Επιδιώκω όσο μπορώ να έρχομαι. Θα έρθω ξανά την άνοιξη για να μπούμε στο στούντιο και να ηχογραφήσουμε νέα κομμάτια. Δεν μου αρέσει όταν λείπω πολύ καιρό από την πόλη μου.

Πως δημιουργήθηκαν οι Polkar και ποιο είναι το είδος μουσικής σας;

Οι Polkar δημιουργήθηκαν πριν 7 χρόνια. Ήταν μια προσωπική ανάγκη να φτιάξω ένα σχήμα  και να κάνω συναυλίες όπως θα ήθελα εγώ να βλέπω και να τραγουδάω τα τραγούδια που θα ήθελα εγώ να ακούω. Οι Polkar προσφέρουν κάτι διαφορετικό, «πανηγυρτζίδικο», απενοχοποιημένο και με χιούμορ. Ο ήχος είναι Balkan. Μας αρέσει ο πειραματισμός, γι’αυτό παίζουμε με γιουκαλίλι και τρομπόνια. Τα τραγούδια μας είναι η αφορμή για να ξεσπάσει ένα τεράστιο γλέντι.

Ο στόχος είναι να φτιαχτεί ένα μοναδικό γλέντι για τον θεατή, που παρόμοιο να μην έχει ξαναδεί. Είναι μια ευκαιρία να βρεθεί η παρέα μας μαζί με το κοινό. Δεν κάνουμε καμία έκπτωση στην ενέργεια.

Τι πρόκειται να δούμε στη σκηνή του Principal; 

Το 100% του εαυτού μας. Το σμίξιμο με τον κοινό είναι συνεχώς αυξανόμενο. Θέλουμε να χαρίσουμε σε όλους ένα ωραίο σαββατόβραδο και να θυμηθούμε τι σημαίνει πραγματικό πάρτι.

Τη ζωή της Αθήνας ή τη ζωή της Θεσσαλονίκης; 

Τρέφω μεγάλη αγάπη για Θεσσαλονίκη, είναι η ρίζα μου. Η Αθήνα είναι η καθημερινότητα μου. Και οι δύο πόλεις αποτελούν κομμάτι της ζωή μου. Κάθε φορά που επιστρέφω στη Θεσσαλονίκη ηρεμεί η καρδιά μου. Πραγματικά, ησυχάζω και εμπνέομαι. Ένα ταξίδι στη Θεσσαλονίκη είναι πηγή συγκέντρωσης, έμπνευσης και καλοτυχίας. Η Θεσσαλονίκη μου φέρεται πολύ γενναιόδωρα. Είναι μια ανοιχτή αγκαλιά, έχει κριτήριο και ξέρει να εκτιμάει το καλό. 

Με ποιους καλλιτέχνες θα ήθελες να συνεργαστείς στο μέλλον; 

Η Πάολα είναι μια κρυφή αγάπη. Θα ήθελα πολύ να συνεργαστώ μαζί της, την θεωρώ φωνάρα. Θα ήθελα πολύ να συνεργαστώ με τη Μαρίζα Ρίζου, τον Κώστα Μακεδόνα αλλά και με τον Παύλο Παυλίδη. Είναι μεγάλη μου χαρά που ντύνει μουσικά τη Σκοτεινή Θάλασσα.

*Κλείστε εγκαίρως εισιτήριο για το live των Polkar ΕΔΩ.


*Ο ρόλος του Γιώργου Παπαγεωργίου στη Σκοτεινή Θάλασσα 

Χρήστος Δελλής (Γιώργος Παπαγεωργίου): Όμορφος, έξυπνος, αθλητικός, επικοινωνιακός, γοητευτικός, κάποτε δημοφιλής, αλλά όχι το ίδιο αγαπητός πλέον. Γεννημένος για τη μεγάλη επιτυχία ή τη βαθιά αποτυχία, παλινωδεί μονίμως ανάμεσα στα δύο άκρα, καθώς είναι μανιοκαταθλιπτικός. Είναι επιτυχημένος χημικός, εξαργυρώνοντας τη μεγάλη ανακάλυψη που έκανε μαζί με την Άννα. Η φιλία του με τη Σμαρώ είναι ίσως η πιο ουσιαστική σχέση της ζωής του.